Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

Kolejny chłodny dzionek w naszym ogrodzie - ale my witamy gości gorąco :wit

julka_ "codziennie po godzince" :;230 , kawałek po kawałku i jakoś tak samo połączyło się w całość ;:7 , dziekujemy za słowa zachwytu i uznania - one są bardzo dopingujące , a pracy wciąż wiele...

joannakr0508 Witam w naszych skromnych progach nowego gościa ;:180 dziękujemy za wizytę i miłe słowa ... , a pracy ile ...oj wiele, wiele lat ... początek był zupełnie inny, teraz wciąż poprawiamy, zmieniamy, przerabiamy i udoskonalamy... i końca nie widać ;:7 Zapraszamy ;:180

April ;:196 Jolu dziękuję Ci za słowa uznania ale chyba mnie troszeczkę przeceniłaś :oops: Moje iglaki zakupione bez planu, pomyślunku i bez nazwy... nie przywiązuję wagi do nazw... zwracam uwagę na to co mi się podoba i kupuję ;:108 Więc nie mogę podpowiedzieć Tobie... Chyba , że tak ogólnie...
Odnalazłam tę rabatkę u Ciebie ... ponieważ jestem zauroczona hostami i żurawkami ja bym ją obsadziła właśnie nimi. Hosty są w różnych kolorach i wielkościach i dała bym wielkie na tył, a średnie i mniejsze do przodu. W na brzegu obsadziła bym żurawkami. Do tego bliżej żywopłotu między hostami kilka szczepionych na pniu kulek i stożków z bukszpanu lub iglaków. Twoje posadzone już w tym miejscu tawuły i hortensje będą się też wśród nich dobrze czuły. U mnie takie zestawy dobrze sobie radzą ;:108 W okolicach host można posadzić cebulowe kwitnące wiosną. Zanim hosty wypuszczą wielkie liście cebulowe będą kwitły i zdobiły rabatę...

Sama mam jeszcze kilka rabatek i całą ogromną skarpę do zagospodarowania ... i myślę o kompozycjach hostowo - żurawkowych z dodatkiem iglaków szczepionych na małe drzewka i do tego hortensje, marzy mi się kilka traw...Już poczyniłam nawet czynności rozmnażanie roślin , bo myślę o zastosowaniu roślin grupowo po kilka z jednego gatunku ;:108 i zamierzam konsekwentnie tej zasady się trzymać ;:108 nie misz - masz z 1000 różnych roślin jak do tej pory tylko po kilka sztuk obok siebie ulubionych i już sprawdzonych roślin ... W dużym ogrodzie zdają egzamin takie nasadzenia , wprowadzają spokój i podkreślają urodę i piękno roślin. Ale to jeszcze chwilkę będzie trwało ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To kilka dzisiejszych "mokrych" fotek robionych w deszczu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrowionka
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

Obrazek
jak z bajki ... prześlicznie... ;:167 widok przepiękny !!! wszystko tak pięknie zaaranżowane... poukładane... wszystko trzyma się kupy :D bajka poprosu.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu co tu dużo mówić.....stworzyłaś przepiękne miejsce, którym można się tylko zachwycać....bajka ;:180
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anushka :wit Witaj w naszym ogrodzie. Bardzo dziękuję za wizytę i tyle ciepłych słów. Zapraszam.

AGNESS ;:196 ależ takie słowa dopingują... dziękuję

Pozdrawiam Jola.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Uwielbiam Twoje krajobrazy a takie skapane deszczem sa pieknie nasycone i az łapia za serce ;:108 Cudowny zakatek na ziemi stworzyliscie ;:173 Gratulacje ;:180
Miłego popołudnia!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Nawet deszcz nie przyćmi uroku waszego ogrodu ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Jak zwykle przepiękne zakątki i z nich udane fotki :)
Pokazuj, pokazuj, bo dusza karmi się ...
Byłam dzisiaj u Zosi (Sangwiniara) pod Jelenią Górą po chryzantemy, pewno mijałam Twój ogród gdzieś z boku, ale mimo kiwania głową na lewo i prawo nie dostrzegłam ;:173
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Te "mokre" fotki wyszły naprawdę fantastycznie! Deszcz jeszcze bardziej wyeksponował urodę Twoich roślin, wszystko jest bardziej żywe i takie "tłuściutkie". Tak sobie myślę co za absurd, kobiety non stop się odchudzają, bo trendi jest być szczupłym, ale roślinki lubimy tłuściutkie :;230 Żurawki aż biją po oczach! W takim ogrodzie to można... :wink:
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Przyznam, że tak zadbanego i tak świetnie zorganizowanego ogrodu jeszcze nie widziałam. ;:oj
Jak Ty to robisz? Nie wiem, czy tylko mi się tak wydaje, ale Twój tajemniczy zakątek przypomina mi taki ogród chiński ;:58 (tylko naturalnie jest trochę mniejszy). Musiało Cię to kosztować ogromnie dużo pracy i wysiłaku. Za to należą Ci się gratulacje. I zgodzę się z innymi forumowiczami, ten ogród może wyglądać bardzo żywo i zielono w najbarzdiej pochmurną i szarą pogodę. I gdyby to było trochę bliżej, z wielką chęcią pozwiedzałabym każdy kąt i szczelinę, za Twoją zgodą oczywiście. ;:152
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mm-complex , kozino , Lukrecja , ;:196 jesteście kobitki bardzo miłe - dziękuję Wam za to ;:180

ewa_tuli ;:180 Oj ... ja troszeczkę z dala od głównej drogi i do mnie to raczej inną trasą trzeba by jechać ... przez wioseczki i ... też całkiem bliziutko...

konwalia12 Aniu swoją wizytą w naszym ogrodzie i tym co napisałaś sprawiłaś nam wielką radość :tan. Praca i wysiłek idą w parze przy tworzeniu ogrodu na takim trudnym terenie jak nasz ;:108 Ale czy on chiński czy japoński, kamienisty czy ... różnie o nim mówią... :?: Sama nie wiem jak go określić - chyba pospolity misz-masz ale w naszym własnym stylu :;230

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

:wit Brak mi słów tak pięknie u Was..Super prezentują się różne rośliny na tle żwirku , kamieni ;:138 Widać duszę w tym ogrodzie. Jest taki klimatyczny :)

Hosty masz już takie wielkie, drzewka przystrzyżone, super skomponowane. Bardzo cieszę się, że tu trafiłam.

A pajęczynki, dzierganki ;:oj na pewno będę zaglądać :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Brak słów :lol: cudowne kompozycje :D
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aagaaz Witam nowego gościa bardzo serdecznie i dziękuję za tyle miłych i budujących słów pod naszym adresem ;:196 Choć ogród jest stary to wciąż powstaje na nowo i końca prac nie widać...a takie słowa są dla nas wielkim wsparciem do dalszych działań- dziękuję i zapraszam ponownie.

aage ;:196

Spacerując dzisiaj po swoim ogrodzie stwierdziłam , że jeszcze nie zakończyłam zaplanowanych wcześniej przeróbek w ogrodzie , a już czekają mnie kolejne... ;:oj hosty przybrały takie olbrzymie rozmiary , że muszę je wykopać ;:oj tylko jak???... i przesadzić w inne miejsca... zagłuszają już wszystko co rośnie w ich okolicy, a ścieżki obok nich są nie do przejścia ;:185 A na nowe rabatki takie dorodne okazy będą jak znalazł. Myślę, że kilka drzewek, bukszpanów, żurawek i hortensji do tego i nowe kompozycje powstaną.

Pozdrowionka Jola.
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Jola jakbym siebie słyszała :tan M pytał dzisiaj czy u mnie wiosna i lato trwają cały rok skoro z planami chce zdążyć :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”