Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

to są białe niezapominajki?
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

różowe też są
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och! świetnie, że będziesz miała już wodę i prąd! :D Zastanawiałam się, jak sobie będziesz radzić
bez nich a za to z dziećmi na działce i trochę czarno to widziałam :oops: .
W tym układzie myślę, że wakacje na swoim macie jak w banku!
Roślinki ładnie się poprzyjmowały - ale to cieszy, prawda? ;:138
Też jestem w trakcie identyfikacji moich, ale niektóre są tak maleńkie, że mamy jeszcze z tym problemy. :wink:
Udanej komunii - trzymam kciuki, żeby pogoda dopisała!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12

Post »

na drugim chyba też floksy (nie wiem jakie nie znam się) choć głowy uciąć nie dam ;)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ech Moniko - coraz piękniej u Ciebie - a pomocnicy rewelacyjni.
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, Wisienko, Weiner. Bernadko, dziękuję, że jesteście ze mną! ogromnie mnie to cieszy, że wszystko tak ładnie się przyjmuje, padła tylko aronia od Doroty, tzn. nie daje żadnych oznak życia ale na razie jej spokojnie tłumaczę, żeby sie nie poddawała, bo jest nam bardzo potrzebna!
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Moniko.
Działeczka pod opieką Twoją i pomocników, wspaniałych zresztą, nabiera coraz ładniejszego wyglądu.
Kwiaty się pięknie rozrastają, a Twoje skarby z wrzosowiska hmmm... aż ślinka cieknie !
Jak ja bym chciała mieć taki kawał ziemi ;:24
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Moniczko, pewnie się na mnie obraziłaś, ale ja wielokrotnie pisałam, że mieszkam w Krakowie a ogród jest w Wieliczce, więc nie siedzę tam wieczorkiem, kiedy jest ciemno. Widać nie doczytałaś. Natomiast w dzień możemy jechać i wykopywać. Teraz będzie długi weekend i można coś zdziałać, chyba, że na cały ten weekend we środę już chcesz jechać do swojego ogrodu. a ja w tym dniu do 19-tej pracuję.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Tak sobie zaglądam co jakiś czas do Twojego ogródka i widzę duże postępy. Zastanawiam się jaką roślinkę Ci podesłać. Potem przejrzę wątek jeszcze raz i zerknę co tam już dostałaś od innych - co przegapiłam bo kilka roślin sobie zapamiętałam. A może mi podpowiesz co byś chciała?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi, dziękuję za wizytę, ale nie odrobiłaś zadania i nie powiedziałaś mi jak sie nazywają te roślinki, których nie zidentyfikowała Agnieszka :)

leda16, absolutnie sie nie gniewam, ale jakby nie widzę wyjścia z naszej sytuacji, bo my w sobotę nigdy nie możemy do Ciebie przyjechać , bo to jest jedyny dzień, w którym możemy coś podziałać na naszej działce, a jak widać roboty nam nie brakuje! Niestety teraz mamy I-szą Komunię syna więc też nam się nie uda spotkać!

kocico, trudno mi samej u Ciebie wybierać, bo niestety jeszcze brak wiedzy, co można odkopać, co trzeba przykopać więc zdaję się na Ciebie, a nawet jeśli poślesz mi coś co już mam, to posadzę z drugiej strony działki!!!

Słuchajcie czy skoszoną trawę dać pod młode drzewka czy raczej na kompostownik?
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Ogród marzeń

Post »

Witaj Moniko

Odwiedziłam dziś po raz pierwszy Twój ogród i jestem pod wrażeniem Twojego zapału i pracowitości.
Gratuluje takich Pomocników, zazdroszczę.

Pozdrawiem serdecznie KDanuta
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Monisiu miło patrzeć na Twoje skarby z serca dane one są Twoje i Twojej rodzinki my cieszymy sie razem z Tobą jak coś wyrośnie :D fajnych masz pomocników pozdrowienia z Płocka dla wszystkich :lol: ;:2
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Moniczko! Jakie już masz ładne kwiatuszki! Prawda że to radość niesamowita jak Ci takie cudo zakwitnie?
Trzymam kciuki żeby ci z tą wodą i prądem poszło jak po maśle ;:1
MY dwa lata nie mieliśmy wody i prądu na działce. Był to problem - ale miało to tę dobrą stronę, że wieczorami siedzieliśmy prawie wszyscy na jednej działce przy ognisku - a dzisiaj każdy siedzi za własnym żywopłotem a niektórzy to nawet przed telewizorem brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ;:214 ;:214 ;:214
A Twoi synowie są wspaniali. Mój syn był w zbliżonym wieku jak kupiliśmy działkę. Teraz jest dorosły, ale chętnie ze mną jeździ i nie powiem wykazuje się na działce bez pokazywania palcem: zrób to czy tamto. Życzę Ci żebyś też miała taką pociechę ze swoich pomocników. Pozdrawiam całą twoją rodzinę Maria
Wojciech
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 sty 2008, o 14:02

Post »

Moniko, kawał pola, trzeba przyznać... ale jaki potencjał w tej ziemi, no i ogrodników -jak widzę- cała gromada :D . Powodzenia!
Wojtek
Pod lasem
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Tak jest Pani Psorko !
Nie jestem przygotowana :oops:
Moniko, listki z 2 zdjęcia przypominają mi Ostrogowca, ale tylko przypominają, więc nie wiem czy to jest.
Jak zakwitnie zobaczymy.
Na 3 zdjęciu jest to roślinka - tak myślę -- która ma na łodydze takie białe śliczne gwiazeczki nie znam nazwy :oops:
a na 8 chyba chaber górski ?
Tak więc za bardzo Ci nie pomogłam, a to dlatego że u mnie niema tych roślin :oops: no z wyjątkiem ostrogowca.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”