Zaczynam - rogalm1 cz.1
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Och! świetnie, że będziesz miała już wodę i prąd!
Zastanawiałam się, jak sobie będziesz radzić
bez nich a za to z dziećmi na działce i trochę czarno to widziałam
.
W tym układzie myślę, że wakacje na swoim macie jak w banku!
Roślinki ładnie się poprzyjmowały - ale to cieszy, prawda?
Też jestem w trakcie identyfikacji moich, ale niektóre są tak maleńkie, że mamy jeszcze z tym problemy.
Udanej komunii - trzymam kciuki, żeby pogoda dopisała!

bez nich a za to z dziećmi na działce i trochę czarno to widziałam

W tym układzie myślę, że wakacje na swoim macie jak w banku!
Roślinki ładnie się poprzyjmowały - ale to cieszy, prawda?

Też jestem w trakcie identyfikacji moich, ale niektóre są tak maleńkie, że mamy jeszcze z tym problemy.

Udanej komunii - trzymam kciuki, żeby pogoda dopisała!
Pozdrawiam serdecznie
Moniczko, pewnie się na mnie obraziłaś, ale ja wielokrotnie pisałam, że mieszkam w Krakowie a ogród jest w Wieliczce, więc nie siedzę tam wieczorkiem, kiedy jest ciemno. Widać nie doczytałaś. Natomiast w dzień możemy jechać i wykopywać. Teraz będzie długi weekend i można coś zdziałać, chyba, że na cały ten weekend we środę już chcesz jechać do swojego ogrodu. a ja w tym dniu do 19-tej pracuję.
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tak sobie zaglądam co jakiś czas do Twojego ogródka i widzę duże postępy. Zastanawiam się jaką roślinkę Ci podesłać. Potem przejrzę wątek jeszcze raz i zerknę co tam już dostałaś od innych - co przegapiłam bo kilka roślin sobie zapamiętałam. A może mi podpowiesz co byś chciała?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Gabi, dziękuję za wizytę, ale nie odrobiłaś zadania i nie powiedziałaś mi jak sie nazywają te roślinki, których nie zidentyfikowała Agnieszka
leda16, absolutnie sie nie gniewam, ale jakby nie widzę wyjścia z naszej sytuacji, bo my w sobotę nigdy nie możemy do Ciebie przyjechać , bo to jest jedyny dzień, w którym możemy coś podziałać na naszej działce, a jak widać roboty nam nie brakuje! Niestety teraz mamy I-szą Komunię syna więc też nam się nie uda spotkać!
kocico, trudno mi samej u Ciebie wybierać, bo niestety jeszcze brak wiedzy, co można odkopać, co trzeba przykopać więc zdaję się na Ciebie, a nawet jeśli poślesz mi coś co już mam, to posadzę z drugiej strony działki!!!
Słuchajcie czy skoszoną trawę dać pod młode drzewka czy raczej na kompostownik?

leda16, absolutnie sie nie gniewam, ale jakby nie widzę wyjścia z naszej sytuacji, bo my w sobotę nigdy nie możemy do Ciebie przyjechać , bo to jest jedyny dzień, w którym możemy coś podziałać na naszej działce, a jak widać roboty nam nie brakuje! Niestety teraz mamy I-szą Komunię syna więc też nam się nie uda spotkać!
kocico, trudno mi samej u Ciebie wybierać, bo niestety jeszcze brak wiedzy, co można odkopać, co trzeba przykopać więc zdaję się na Ciebie, a nawet jeśli poślesz mi coś co już mam, to posadzę z drugiej strony działki!!!
Słuchajcie czy skoszoną trawę dać pod młode drzewka czy raczej na kompostownik?
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Ogród marzeń
Witaj Moniko
Odwiedziłam dziś po raz pierwszy Twój ogród i jestem pod wrażeniem Twojego zapału i pracowitości.
Gratuluje takich Pomocników, zazdroszczę.
Pozdrawiem serdecznie KDanuta
Odwiedziłam dziś po raz pierwszy Twój ogród i jestem pod wrażeniem Twojego zapału i pracowitości.
Gratuluje takich Pomocników, zazdroszczę.
Pozdrawiem serdecznie KDanuta
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko! Jakie już masz ładne kwiatuszki! Prawda że to radość niesamowita jak Ci takie cudo zakwitnie?
Trzymam kciuki żeby ci z tą wodą i prądem poszło jak po maśle
MY dwa lata nie mieliśmy wody i prądu na działce. Był to problem - ale miało to tę dobrą stronę, że wieczorami siedzieliśmy prawie wszyscy na jednej działce przy ognisku - a dzisiaj każdy siedzi za własnym żywopłotem a niektórzy to nawet przed telewizorem brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
A Twoi synowie są wspaniali. Mój syn był w zbliżonym wieku jak kupiliśmy działkę. Teraz jest dorosły, ale chętnie ze mną jeździ i nie powiem wykazuje się na działce bez pokazywania palcem: zrób to czy tamto. Życzę Ci żebyś też miała taką pociechę ze swoich pomocników. Pozdrawiam całą twoją rodzinę Maria
Trzymam kciuki żeby ci z tą wodą i prądem poszło jak po maśle

MY dwa lata nie mieliśmy wody i prądu na działce. Był to problem - ale miało to tę dobrą stronę, że wieczorami siedzieliśmy prawie wszyscy na jednej działce przy ognisku - a dzisiaj każdy siedzi za własnym żywopłotem a niektórzy to nawet przed telewizorem brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

A Twoi synowie są wspaniali. Mój syn był w zbliżonym wieku jak kupiliśmy działkę. Teraz jest dorosły, ale chętnie ze mną jeździ i nie powiem wykazuje się na działce bez pokazywania palcem: zrób to czy tamto. Życzę Ci żebyś też miała taką pociechę ze swoich pomocników. Pozdrawiam całą twoją rodzinę Maria
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Tak jest Pani Psorko !
Nie jestem przygotowana
Moniko, listki z 2 zdjęcia przypominają mi Ostrogowca, ale tylko przypominają, więc nie wiem czy to jest.
Jak zakwitnie zobaczymy.
Na 3 zdjęciu jest to roślinka - tak myślę -- która ma na łodydze takie białe śliczne gwiazeczki nie znam nazwy
a na 8 chyba chaber górski ?
Tak więc za bardzo Ci nie pomogłam, a to dlatego że u mnie niema tych roślin
no z wyjątkiem ostrogowca.
Nie jestem przygotowana

Moniko, listki z 2 zdjęcia przypominają mi Ostrogowca, ale tylko przypominają, więc nie wiem czy to jest.
Jak zakwitnie zobaczymy.
Na 3 zdjęciu jest to roślinka - tak myślę -- która ma na łodydze takie białe śliczne gwiazeczki nie znam nazwy

a na 8 chyba chaber górski ?
Tak więc za bardzo Ci nie pomogłam, a to dlatego że u mnie niema tych roślin