Lobelia na obrzeżach rabat będzie się cudnie prezentować, u siebie też posadziłam sporo kępek z moich (niespodziewanie
Mój wiejski bałagan.
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wiejski bałagan.
Ateno, mam nadzieję, że jesteś zadowolona z różyczek z Rosarium - większość u mnie pochodzi z tego sprawzdonego źrodła i spisują się jak na razie bardzo dobrze
Mam u siebie Friendship, drugi sezon, już zaczyna kwitnąć
U Ciebie też ją widać na zdjęciach powyżej, prawda? Odcień jest pomarańczowo-herbaciany, a z czasem morelowy
Wdzięczna różyczka, ładnie przezimowała
Lobelia na obrzeżach rabat będzie się cudnie prezentować, u siebie też posadziłam sporo kępek z moich (niespodziewanie
) udanych siewów
Zdobi rabaty różane i donice i powoli zaczyna kwitnąć na ciemny, chabrowy kolor 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko super wszystko daje rade
Ale mnie zachwyciły te miniaturowe dziewanny , gdzie ty je zdobyłaś , są przecudne
Miłego dzionka
Ale mnie zachwyciły te miniaturowe dziewanny , gdzie ty je zdobyłaś , są przecudne
Miłego dzionka
Kasiu, różyczki rzeczywiście sprawują się wspaniale. Zaczęły już kwitnąć. Lobelka na razie jeszcze nie kwitnie, ale pięknie się rozkrzewia
, więc jest szansa na morze kwiatów na obwódkach
Dorotko, dziewannę tę miniaturową mam już drugi sezon. Pięknie przezimowała i jest niezawodna, a co najważniejsze kwitnie aż do września. Kupiłem ją chyba na allegro
, albo w sklepie internetowym sadzonki24.pl
Zapowiadają na dzisiaj opady. Bardzo bym chciała,żeby prognoza się sprawdziła. Roślinkom bardzo potrzebna jest woda, a u mnie na tych piaskach wszystko szybko przelatuje i wystarczy parę dni gorących bez deszczu, żeby zrobiła się pustynia.
Miłego dnia wszystkim
-- 5 cze 2012, o 08:27 --
I jeszcze fotka dziewanny

Dorotko, dziewannę tę miniaturową mam już drugi sezon. Pięknie przezimowała i jest niezawodna, a co najważniejsze kwitnie aż do września. Kupiłem ją chyba na allegro
Zapowiadają na dzisiaj opady. Bardzo bym chciała,żeby prognoza się sprawdziła. Roślinkom bardzo potrzebna jest woda, a u mnie na tych piaskach wszystko szybko przelatuje i wystarczy parę dni gorących bez deszczu, żeby zrobiła się pustynia.
Miłego dnia wszystkim
-- 5 cze 2012, o 08:27 --
I jeszcze fotka dziewanny

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na mnie też dziewanna zrobiła wrażenie
Nie widać, żeby rośliny jakoś mocno cierpiały z powodu suszy
Wszystko wygląda na duże i dorodne. U mnie oczywiście opóźnienie przynajmniej tygodniowe. Ogórki pokazały dopiero malutki pierwszy liść, a rodzice je dosiewali, bo im nie wzeszły.
Nie widać, żeby rośliny jakoś mocno cierpiały z powodu suszy
Ewuś, najbardziej widać niedobór wody po trawce, a właściwie już sianku
Może dlatego, że na rabatach ziemia jest ulepszona obornikiem i kompostem, a trawniczek dostał jedynie azofoskę i musi sobie dzielnie radzić. W tamtym roku też kiepsko wyglądał pod koniec czerwca, ale lipcowe burze pobudziły go do życia 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Urzekły mnie kwiaty truskaweczki Pink Panda. Ponoć kwitną i owocują do przymrozków....zobaczymy, czy u mnie też

Niezawodna kocimiętka w towarzystwie margaretek

Niezawodna kocimiętka w towarzystwie margaretek

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wczoraj koleżanka się dziwiła, kto jej podeptał roślinki, Ma kocimiętkę w słońcu na rabacie
Co prawda nie ma kota, ale okoliczne już pewnie wiedzą, gdzie im będzie przyjemnie.
Hmmm.... moje sierściuchy w ilości sztuk trzech w ogóle nie zwracają uwagi na kocimiętkę. Może mam jakąś podróbkę???

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- dzieci2
- 200p

- Od: 20 lip 2011, o 19:52
W mojej kocimiętce tarza się nasz pies, kot omija szerokim łukiem
Asia
Asia
-
Matrix2
- 500p

- Od: 29 sie 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wszystko pięknie rośnie w Twoim ogrodzie ... wpadła mi w oko, podobnie jak poprzednikom, śliczna miniaturowa dziewanna ... jeśli będzie się rozsiewać to ja chętnie kupiłbym parę sadzonek 
Rysiek
Atenko jest kilka gatunków kocimiętki i nie wszystkie wabią koty. Mam taką, która nie robi na nich wrażenia, a moim zdaniem nawet śmierdzi, ale przynajmniej kwitnie ładnie i po przycięciu powtarza
Dziewanna super!
Dziewanna super!
- iwciach

- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Anetka, na moich 2 cierściuchach
kocimiętka nie robi najmniejszego wrażenia. Chyba nie na wszystkie koty dziala
.
Rysiu, z jednej na razie zrobiły mi się trzy. Przypomnij się, to chętnie się podzielę
Dziewczyny, coś w tym musi być, że nie wszystkie kocimiętki wabią koty. Chiba,że moje sierściuszki mają słaby węch i nie wyczuwają kocimiętki
A tak serio, to jestem szczęśliwa,że nie wylegują się w roślince i pozwalają jej ładnie rosnąć.
Dziewczyny, coś w tym musi być, że nie wszystkie kocimiętki wabią koty. Chiba,że moje sierściuszki mają słaby węch i nie wyczuwają kocimiętki
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- __asiulka__
- 200p

- Od: 3 maja 2012, o 21:45
Cudne widoki w Twoim ogrodzie
Aż miło podejrzeć
Pięknie róże kwitną