Nawet moje odmiany widzę
Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"cz.1
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"
Piękne pomidory dziewczyny
Nawet moje odmiany widzę
Nawet moje odmiany widzę
Pozdrawiam, Maciek.
- NITKA
- 1000p

- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwa Marmande nie jest samokończący.. chyba, że się komuś jakiś mutant trafi.
Tak wygląda mój na dzień dzisiejszy.

Tak wygląda mój na dzień dzisiejszy.

pozdrawiam, Anita
-
misiadk
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 28 wrz 2011, o 13:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja miałam marmande dwa lata temu i był samokończący, urósł coś na 60-70 cm, nasiona zakupiłam w franchi sementi. W tym roku też go posiałam, a to ze względu, że mimo małego krzaka to owoców miał dość sporo i były bardzo smaczne. ciekawe czy w tym roku będzie większy... choć wątpię bo to te same nasiona.
Sabina
Piękne pomidorki, u mnie dopiero kwitną.
Zakupiłam na all klipsy do pomidorów i to był strzał w dziesiątkę! Jak mogłam przez lata bawić się w paski z rajstop i starych ubrań! Fajna sprawa.
Zakupiłam na all klipsy do pomidorów i to był strzał w dziesiątkę! Jak mogłam przez lata bawić się w paski z rajstop i starych ubrań! Fajna sprawa.
- lobuzka

- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Śliczne pomidorki
Marmande uprawiam od 3 lat (nasiona Franchi Sementi), nie podpisuję krzaczków, rozsadę sadzę grupami odmian i... też wydaje mi się, że są samokończące, jednak ręki nie dam sobie uciąć
Marmande uprawiam od 3 lat (nasiona Franchi Sementi), nie podpisuję krzaczków, rozsadę sadzę grupami odmian i... też wydaje mi się, że są samokończące, jednak ręki nie dam sobie uciąć
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- kasia82
- 500p

- Od: 25 lut 2012, o 09:36
kiedy siejecie te pomidorki, że już są takie duże
- w grudniu, styczniu? ja wysiewałam w lutym i moje na razie kwitną
a wydawało mi się że i tak za wcześnie...
Pozdrawiam
Ja sieję do szklarni w styczniu, do gruntu w lutym.
- sylwana85
- 500p

- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Dziewczyny ja już Was nie lubię :P takie pomidorki cudne ! i jak na nie patrzę to aż zazdrość mi się w głowie kołuje
A smak pomidorów chodzi za mną od stycznia
oczywiście swoich pomidorów
swoich zdjęć pomidorów nawet nie wklejam, jej kilkanaście kulek na krzakach ale nie takie wielkie jak Wasze 
- Yvona

- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Chyba lepiej wiedzieć, co ma się posiane i co jest co...Bo moje dziecko trochę mi namieszało i gdzieś jest marmande-pewnie jak i innym poobrywałam wilki...bo miał być niesamokończący 
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- sylwana85
- 500p

Ja miałam jedną sztukę marmande, tyle mi się uchowało, betaluxa chyba też jednego i cztery megagronki, ale moje podpisane widelczyki i kubeczki wybielały, marker się zmył
część tylko zdążyłam odczytać, w przyszłym roku na pewno zainwestuję w etykietki i ołówek
a w tym będę musiała się pobawić w klasyfikowanie kilku krzaczków 
-
Dorcinda
- 500p

- Od: 4 maja 2009, o 14:51
sylwana85 -witam w klubie
W ubiegłym roku miałam drugie pokolenie kozulowych i nie dosyć, że w gruncie deszcz mi zmył napisy to okazało się że pod folią też mi miejscami wyrosło coś co nijak pasowało do opisu. Przenumerowałam je po swojemu i próbuję zidentyfikować. W tym roku prowadzę podwójną ksiegowość oprócz plakietek plastikowych opisanych markerem do płyt, mam kajecik z planem i numerkami. Może jakoś dojdę co od czego pochodzi...
W ubiegłym roku miałam drugie pokolenie kozulowych i nie dosyć, że w gruncie deszcz mi zmył napisy to okazało się że pod folią też mi miejscami wyrosło coś co nijak pasowało do opisu. Przenumerowałam je po swojemu i próbuję zidentyfikować. W tym roku prowadzę podwójną ksiegowość oprócz plakietek plastikowych opisanych markerem do płyt, mam kajecik z planem i numerkami. Może jakoś dojdę co od czego pochodzi...
Dorota
-
emet
- 200p

- Od: 6 maja 2011, o 08:55
Megagroniastego nie da się nie rozpoznać jak już zaczyna kwitnąć.MILION kwiatów
Pozdrawiam Emet
Pozdrawiam Emet
-
Kasencja
I najważniejsze... w końcu będą pierwsze pomidory
:

- sylwana85
- 500p

Megagrona mam podpisanego jednego, a resztę rozpoznam, choć u mnie miał kiepskie liście także rozpoznam, jeden zaczyna kwitnąć, już widać kępę kwiatów, ale do tych z Waszych zdjęć jeszcze daleko
Kasencja, oj chętnie bym Ci podkradła choć jednego pomidorka
Kasencja, oj chętnie bym Ci podkradła choć jednego pomidorka
-
Dorcinda
- 500p

- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Z rozpoznawaniem koktailowych nie mam problemu, większość pozostałych też kojarzę. Najbardziej zaskoczył mnie czarny a raczej czarnawy. Miałam go w ubiegłym roku na balkonie, miał przepyszne owoce ciut większe od piłeczki pingpongowej, a teraz widzę, że z nasion wlazło coś żebrowanego i zapowiada sie na dość duże mam nadzieję, że będzie chociaż smaczne i czarne. Pochodzi to na pewno z Black Japanese Trifele x Black Zebra lub Cherokee Purple x mal. kulisty. Wyszły mi też w ubiegłym roku jakieś żółte większe niż piłki tenisowe prawdopodobnie z Albenga x Beeforange i teraz też widzę, że są karbowane (po Albendze?). Zobaczę też co wyjdzie z żółtego w czerwone kreseczki i czerwonego w zielone kreski. Ten pierwszy to pewnie z nr28 malinowy Ff x Copia , a drugi też z tego albo z Black Japanese Trifele x Black Zebra.
A Kasencja znowu ma w przedterminie czerwone...
A Kasencja znowu ma w przedterminie czerwone...
Dorota