już ani jednego kwiatuszka nie ma.Trzeba czekać do następnego roku
-- 4 cze 2012, o 20:50 --
zuzia55
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe6 ... 622d4.html
Ma nazwę ta piwonia jakąś ??? ja mam taką samą

albo jakaś ślepa jestem albo je myle z chwastami
  albo jakaś ślepa jestem albo je myle z chwastami   ehh!
  ehh! hmmm....no bo niby szkoda mi obcinać bo mają takie ładne no ale jak trzeba no to trzeba .... - dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi
  hmmm....no bo niby szkoda mi obcinać bo mają takie ładne no ale jak trzeba no to trzeba .... - dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi  

Mam pytanko Wam również się rozsiewają piwonie same???ogor pisze:Comcia ma racje, z tym scinaniem, moze w tym problem? ja swoje scinam jak już nasiona opadna, nie wiem jak sie rozrasta piwonia, czy to idzie korzeniem? bo mam duzo samosiejek, tak okolo 50 - 70 cm. od krzaka? kisci?

No właśnie Lorrie tez chciałam się dowiedzieć jak wyglądają takie malutkie samosiejki piwoniLorrie pisze:Reniu pokaż te siewki, u mnie też coś podobnego wyłazi, ale traktuję to jak chwasty ...
 bo nie mam pojęcia,może akurat mamy w ogródku a traktujemy je jako chwasty
  bo nie mam pojęcia,może akurat mamy w ogródku a traktujemy je jako chwasty  a szkoda by było bardzo
  a szkoda by było bardzo   ...
 ... - jeszcze raz przepraszam za małe zamieszanie
  - jeszcze raz przepraszam za małe zamieszanie   

Już je nawet opryskuję gdy jest sucho , a one i tak wolą zaschnąć niż się otworzyć. Fakt , że nigdy się nimi za bardzo nie przejmowałem
  Już je nawet opryskuję gdy jest sucho , a one i tak wolą zaschnąć niż się otworzyć. Fakt , że nigdy się nimi za bardzo nie przejmowałem   Ale od dwóch lat czekam na kwiaty i nic
 Ale od dwóch lat czekam na kwiaty i nic   

Niestety , nie u mnie
 Niestety , nie u mnie   Z kilkunastu krzewów otworzyły się dwa kwiaty , a reszta ...
 Z kilkunastu krzewów otworzyły się dwa kwiaty , a reszta ...  

Czy podlewasz je? Ale tak solidnie, by ziemia była mokra dość głęboko.Zibi_41 pisze:No nie ... Wasze piwonie takie śliczne , a moje mają pąki wielkości orzecha włoskiego , a otwierać się nie myśląJuż je nawet opryskuję gdy jest sucho , a one i tak wolą zaschnąć niż się otworzyć. Fakt , że nigdy się nimi za bardzo nie przejmowałem
Ale od dwóch lat czekam na kwiaty i nic