Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

Kuchnia bardzo ładna, przedmioty z duszą dodają jej uroku.
Fajnie wyglądają kępki roślin wśród kamyczków. Pomysł z kieszonkami z włókniny ciekawy. Ja bardzo często dołuję rośliny w plastikowych doniczkach, ale w takich kieszonkach chyba lepiej, korzenie mogą czerpać wilgoć i składniki odżywcze nie tylko dołem, ale ze wszystkich stron.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, za hostami nie przepadam, ale ta kompozycja mnie urzekła:
jola1010 pisze: Obrazek
Pozdrawiam Jola.
Pięknie! ;:63
Z wirtualnego spaceru po Twoim domku i ogrodzie wiem, że Twoje włości mają duszę ;:170 A Ty jesteś artystką, Jolu...o tak ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Witam w deszczowy , zimny poniedziałek :wit

kozino ;:180 ... technika dzisiejszego świata pozwala rozgrzać nasze spragnione duszyczki nawet w zimne i deszczowe dni - człowiek spacerując po FO zapomina o o bożym świecie

aguskac dziękuję - cieszę się , że moje kompozycje ogrodowe podobają się ;:196

asma...ach gdyby człowiek mógł się teleportować...też bym tu i tam zajrzała... A co do kręgosłupa to i czynności dnia codziennego dokładają nam sporo obciążenia ... ale tak już musi być...od leżenia też można dostać odleżyn ;:7 i cierpieć z tego powodu...

edulkot ;:196 po tylu deszczowych dniach będą pewnie podgryzione przez ślimaki... już plądrują...

ewa_tuli ... taki już ze mnie zakręcony typ - nie potrafię siedzieć ... trzeba działać... i realizować swoje plany...Dziękuję ;:196

kozino Moje najstarsze kępy host mogą mieć ok 18- 20 lat. Dostałam dwa wielgachne już kilkuletnie krzaczory i one były dzielone na mniejsze ;:108 no i u mnie rosną już ...naście lat...

malgocha1960 jedną ... moja nowo powstała kuchnia jest stylizowana na wiejską... a w miejskiej w sensie nowoczesnej ja gustuję...

aguniada ;:196 właśnie przez ciągły brak czasu moje kształtowanie troszeczkę podupadło... ale nie ma złego ... tak jak kiedyś pisałam wystarczy jeden sezon dać im swobodnie rosnąć , a w następnym roku przybiorą nową formę - moim strzyżonym muszę pozwolić troszeczkę urosnąć w górę , bo od dołu je podcinam robiąc miejsce dla rozrastających się pod nimi host i innych roślin...

jolcia1212 ;:196 u mnie wszędzie jest włóknina - jak dla nas zbawienna ;:108 dzięki niej już od kilku lat mamy mniej pracy, a lepsze efekty wizualne ;:108 Hosty czasami były podsypane obornikiem ale jakiegoś specjalnego dokarmiania nie stosuję - one chyba lubią nasze ogrodowe warunki... i my lubimy je za to...

Piotr=) ;:180 to fakt po ostatnich opadach deszczu wszystko jest dorodniejsze ...i rośnie w oczach

megi1402 ;:196 dziękuję chciałam stworzyć kuchnię z duszą więc bardzo mnie cieszą Twoje słowa , że to się udało ;:180 Mój ogród ma wiele cieków wodnych i trudnej zbitej gleby więc w niektórych miejscach nie mam wyboru - muszę kombinować...

robaczek_Poznan Też nie widzę wszystkich roślinek u siebie choć są piękne... ale za to mogę się nimi zachwycać i podziwiać je u innych ... taką możliwość daje nam FO
robaczek_Poznan pisze:...Z wirtualnego spaceru po Twoim domku i ogrodzie wiem, że Twoje włości mają duszę ;:170 A Ty jesteś artystką, Jolu...o tak ;:196
Dziękuję za taką ocenę - to bardzo budujące i wspierające słowa... chcę stworzyć swoje otoczenie "po mojemu" ale tak , by miało duszę, by tworzyło klimat... jeśli tak jest postrzegane to dla mnie miód na moje serducho ... dziękuję ;:196

Pozdrowionka dla Wszystkich od Jolusi
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Joluś....cudownie u Ciebie ten klimat,,,,ogromne hosty ;:oj cudo ;:138
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Nie było mnie przez weekend u Was, a tu takie piękności pokazujesz. Pajęczyny piękne, choć pająków boję się jak ognia. No a ten kącik kuchenny to już rewelacja. Właśnie olśniło mnie, że kuchenkę można w rogu wkomponować.
Powiedz kochana, co to za stare zabudowania widać w tle Twojego ogrodu? To już sąsiada, czy może Waszych posiadłości ciąg dalszy? Jakoś płotu tam dojrzeć nie mogę... Ups...za ciekawość :oops:
Hosty olbrzymki rzeczywiście wielkie. Ta kompozycja z rh w środku niespotykana. Świetnie razem wyglądają.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aage ;:196 dziękuję jesteś bardzo miła...

Sosenki4 Miło , że prezentując moje pomysły są one dla Ciebie inspiracją... to cieszy :tan
A stare zabudowania... a to zależy które ;:7 te ceglane to też nasze , a te "drewniane upadające" to sąsiada...ale one wszystkie "codziennie po godzince" i będą jeszcze odbudowane... ;:oj
Te hosty przy rh muszę przesadzić, bo tak się tam rozrosły , że już mają bardzo ciasno...do jesieni jeszcze wytrzymają.

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Jola, twoje hosty nie znają umiaru we wzroście. I takie piękne, mięsiste.
Do moich niestety już dobrały się ślimaki i robią mi wycinanki łowickie :evil:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

O matko, faktycznie Twoje roślinki, nie tylko hosty nie znają umiaru! Ale busz! oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu! Aż Ci zazdroszczę, kiedy mnie tak urosną? ;:202 Oj przyjdzie jeszcze długo czekać... Obrazek
Wykorzystując niekorzystną dla nas aurę, odwiedzam ogrody znajomych i spisuję błędy, które popełniłam, oj będzie roboty, tym razem nie wystarczy "po godzince"... Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ciekawi ilość roślin w waszym ogrodzie,kompozycje sa tak gęste,na pewno masaaaa.
Masz w ogóle trawnik?:P
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit płonie ogień w kominku więc w domku cieplusio... ale na dworze ziąb brrrr nawet nie chce się wyjść "mokrych" fotek zrobić...

dodad w moim wielkim ogrodzie muszą być wielkie roślinki... małe gubią się i giną... , a hosty o tym wiedzą i dlatego pięknie rosną ;:7 Bardzo je lubię ;:108

Lukrecja to fakt, że wiele lat trzeba czekać na dorodne okazy ..., kupując malutką sadzonkę marzy nam się wielka rozrośnięta kępa ... a to trwa i trwa... Ja też mam na koncie wiele pomyłek...ale nadal stosuję w ogrodzie metodę prób i błędów, więc wciąż będę miała coś do przerobienia i naprawienia ;:7

drewutnia ilość roślin w naszym ogrodzie jest duża, bo i ogród wielki. Jednak od jakiegoś już czasu ograniczyłam zakupy w kupowaniu wszystkiego co piękne i tym samym ograniczyłam różnorodność roślin na naszych rabatkach. A, że nie można mieć wszystkiego... więc postawiłam na ogród bardziej stonowany i jednorodny, a roślinki wybieram tylko te , które dobrze się u nas czują. A trawnik ... przy domu malutki kawałek ... ale jest i wielka łąka i wielka zielona skarpa ...Z trawą u nas same kłopoty , bo i jak ją kosić?

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artystyczny jest ten twój ogród. ;:138 Nie każdy ma takie zdolności. A pajęczyny jedyne w swoim rodzaju. :uszy
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

delosperma dziękuję to miłe co piszesz ;:180

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Jolu jestem na prawdę pełna podziwu dla ogromu pracy jaki włożyliście w ogród ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

:wit
Ale u Ciebie pięknie wszystko rośnie hosty cudeńka zresztą cały ogród jest cudaśny pewnie masz dużo pracy :roll:
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

I znów wzdychałam oglądając zdjęcia aż koleżanki pytały co mi jest :;230
piękne hosty pod podcinanymi iglakami, to chyba najciekawsza dla mnie kompozycja. Choś ten rh z hostami też robi wrażenie. Generalnie gdzie nie spojrzeć to odkrycie.
Twoja kuchnia wiejska też ciekawa. Ja w domu raczej nowoczesny styl preferuje ale podziwiać u kogoś jak najbardziej mogę. Jesteś bardzo dzielna, gratuluję ;:180
Podpowiedz mi proszę jako doświadczona iglakowo osoba co dołożyć przed żywopłotem z brabantów na wąskiej 3 m rabatce żeby załamać jakoś tą linię. Jakieś nieduże srebrno niebieskie lub żółte iglaki przy hortensjach ogrodowych. Zacięłam się coś ostatnio i nie umiem dobrać roślin. ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”