Najwyraźniej nikt w tym dziale nie ma doświadczenia ze stratyfikacją nasion opuncji. Spytam na innym.
"Kaktusowe Rozmówki..." cz.2
- Artur89
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: "Kaktusowe Rozmówki..." cz.2
Spoko nie ma co czekać, trzeba śmiało pytać
Zawsze można odgrzebać stary post.
Najwyraźniej nikt w tym dziale nie ma doświadczenia ze stratyfikacją nasion opuncji. Spytam na innym.
Co można przydatnego zrobic z wyschniętymi kwiatami kaktusów ??
- Artur89

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
No no, sprytne choć pewnie trzeba by było nieco zmodernizować jeśli ktoś chciałby w ten sposób trzymać kaktusy, a na pewno wzmocnić mając na uwadze ciężar żwiru jak i samych roślin.
- Spy

- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Hehe, czego to człowiek nie zrobi dla zielonych.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- chaveiro

- Od: 26 sie 2011, o 17:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak długo dojrzewa owoc na Strombocactus disciformis i czy sam po dojrzeniu nasion pęka, czy zmienia kolor?
Czy faktycznie melokaktusy są trudne w uprawie? Wiem, że są ciepłolubne. A co z wilgotnością powietrza? Lepiej trzymać je w mieszkaniu czy na balkonie, jeśli nie ma szklarni ?
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Melaki najlepiej uprawiać w szklarni ogrzewanej przez cały rok. Na balkonie im nie będzie za dobrze bo za chłodno a w mieszkaniu za suche powietrze i za mało światła, choć to drugie zazwyczaj jest mniejszym problemem niż brak wilgoci wokół roślin.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
-
bartek87654
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 15 cze 2012, o 22:32
Witam,
Wiem, że ten temat już się przewijał przez to forum, ale chciałbym go odświeżyć. Gdzie można kupić Pereskiopsisy?
Wiem, że ten temat już się przewijał przez to forum, ale chciałbym go odświeżyć. Gdzie można kupić Pereskiopsisy?
- Marantha
- 100p

- Od: 14 mar 2012, o 22:41
Melaki trzymam w mieszkaniu, najtrudniejsze w nich są znikające korzenie -.- przynajmniej w moim jednym po przesadzeniu tak się stało, ale melak żyje, pryskam go i nawet zakwitł. Zimowały na parapecie w mieszkaniu, okno nieszczelne, więc na pewno miały trochę chłodniej.
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Kontakt:
Nie ma sklepu z tymi roślinkami. Trzeba nawiązać kontakty z kaktusiarzami, którzy używają tych podkładek do szczepień i wyprosić od nich kilka odrostów a następnie samemu sobie je rozmnożyć.bartek87654 pisze:Witam,
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
-
bartek87654
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 15 cze 2012, o 22:32
Dzięki za info, szukałem już po sklepach i rzeczywiście zero. A czy któryś z forumowiczów, w końcu tylu was tu jest, miałby może jakąś szczepkę do odsprzedania?
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Kontakt:
Mam prośbę, by tego typu sprawy załatwiać w wyznaczonym do tego dziale naszego Forum: http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=11
Spróbuj może w tym miejscu: http://www.kaktusy.com.pl/ Właściciel portalu na pewno używa tych roślin do produkcji innych kaktusów. Nie wiem, czy będzie miał coś na sprzedaż. Warto się zapytać.
Spróbuj może w tym miejscu: http://www.kaktusy.com.pl/ Właściciel portalu na pewno używa tych roślin do produkcji innych kaktusów. Nie wiem, czy będzie miał coś na sprzedaż. Warto się zapytać.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
mam już bardzo długo Aloesy drzewiaste i mi nie kwitną. Stoją w cieniu, są bardzo rzadko podlewane. Ale wyszukałem informacje że mogą kwitnąć, jak to zrobić by zakwitły?
rose who grew from concrete