Czyżbyś miała ofertę miodu
Mój fijoł 5
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój fijoł 5
Julcia nie tylko Tobie się podobają orliki, one są wprost cudne a moje w tym roku po przeprowadzkach jakoś licho wyglądają a do tego gąsienice się na nie uwzięły i ciężko im się rośnie. Ale masz Ewciu kolorów tych orlików.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Mi też się podobają okrutnie te orliki
Mam dla nich więcej serca niż dla żurawek więc poproszę o jeszcze
Gdyby był chętny, to wymieniłabym moje dwie i jedyne żurawki na jakiekolwiek orliki
Gdyby był chętny, to wymieniłabym moje dwie i jedyne żurawki na jakiekolwiek orliki
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jule, mam jeszcze inne orliki, tylko bez zdjęć, bo dopiero zaczynają kwitnąć
Orlików nasiałam więcej, ale małe roślinki i nie wiem, czy zakwitną w tym roku. Miód kręci mój brat
Sprzedaje też.
Kasia, większość swoich orlików mam z nasion kupionych w sklepie. Siejesz teraz i na drugi rok masz
Reszta wysiała się sama, jeden kupiłam, trzy mam z wymiany.
Orlików nasiałam więcej, ale małe roślinki i nie wiem, czy zakwitną w tym roku. Miód kręci mój brat
Kasia, większość swoich orlików mam z nasion kupionych w sklepie. Siejesz teraz i na drugi rok masz
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewa rabata żurawkowa bomba a orliki
te dwukolorowe szalenie mi się podobają ja też w tym roku rozsiałam ich mnóstwo ale nic na razie nie widzę 
Ja, podobnie jak Robaczek, nie mam po drodze z żurawkami... właściwie też mogłabym je wymienić na jakiekolwiek orliki ;-)
Ewcia, rabata mega-estetyczna - podoba mi się bardzo! No i te przecudne orliki...
Czy nasiona orlików sieje się wprost do gruntu, właśnie teraz?
Ewcia, rabata mega-estetyczna - podoba mi się bardzo! No i te przecudne orliki...
Czy nasiona orlików sieje się wprost do gruntu, właśnie teraz?
- ewamaj66

Bożena, na pewno jakieś się pokażą
Mnie też się kiedyś wydawało, że nie chcą się rozsiewać 
Aga, dwuletnie i byliny sieje się teraz. Mam miejsce na rozsadniku, więc też coś posieję
Wzejdą na pewno, jesienią lub wiosną przenieś na miejsce stałe. Żurawki uwielbiam, lubię także ich kwiaty, choć tiarelli podobają mi się bardziej 
Aga, dwuletnie i byliny sieje się teraz. Mam miejsce na rozsadniku, więc też coś posieję
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ostatnio zapałałam milością do orlików,w tym roku one bardzo długo kwitną.Nie mogę złapać niebieskiego i czerwonego,trzeci sezon kupuję takie niby kolory i za każdym razem jest inny.Ewa,widzę,że masz folię pod kamykami,czy to nie przeszkadza zurawkom?
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
Bardzo ładne masz orliki.
Wszystkie, jakie posiadam w ogrodzie na chwilę obecną to siewki, poznajdywane w zeszłym roku. Nie mam pojęcia, gdzie są rodzice. Sieją się nawet bez nich. 
Witaj, Ewuniu, uporałam się nareszcie z netem. Rabatka żurawkowa prześliczna z tymi kamyczkami. U mnie nareszcie troszkę popadało, ale susza straszna. Miłego dnia 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Czytalam, ze masz slonce i cieplo
U mnie do duszy i nie zapowiada sie na nic lepszego - no nic, trzeba przeczekac.
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
...oj ten fijoł,jest bardzo zaraźliwy
Witam Ewo gorąco.Bardzo fajnie i ciekawie masz w swoim wątku.Już jesteś "pisarką" z taką ilościa wątków.SUPER.Miło mi poznac...
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
A ja dostałam od znajomej nasionka orlików i powinnam je wysiać ale ciągle gonię i ciągle siedzą w torebkach. 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Moje orliki już przekwitają, znów trzeba będzie na nie czekać cały rok.
Żuraweczki z kamykami wyglądają pięknie. Wspaniale widać na takim tle ich różnorodne wybarwienie. NIe wyobrażam sobie ogrodu bez żuraweczek. Są cały sezon ładne i kolorowe.
Tiarelle również. A poza tym dłuuugo sobie kwitną.
Żuraweczki z kamykami wyglądają pięknie. Wspaniale widać na takim tle ich różnorodne wybarwienie. NIe wyobrażam sobie ogrodu bez żuraweczek. Są cały sezon ładne i kolorowe.
Tiarelle również. A poza tym dłuuugo sobie kwitną.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Ewuś, orliki w grupach śliczne. Też tak chcę, teraz mam dwa pojedyncze i wcale mi się nie podobają...
I rabatę kamyczkową z żurawkami chyba powinnam od Ciebie zgapić, bo moje żurawki mi się wcale nie komponują w tym miejscu, w którym są... może je przehandlować za więcej orlików?
I rabatę kamyczkową z żurawkami chyba powinnam od Ciebie zgapić, bo moje żurawki mi się wcale nie komponują w tym miejscu, w którym są... może je przehandlować za więcej orlików?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66

Gosia, swoje orliki siałam
Jakoś mniej podobają mi się pełne, które też u mnie rosną. Najpiękniejszy teraz wydaje mi się gatunek-fioletowe i różowe kwiaty. Folię spod żurawek usunę w przyszłym roku. Na pewno do tej pory wszystkie chwasty przepadną
W przyszłym roku dosypię kamieni-znajduję je zawsze, gdy zamierzam coś przekopać.
Dyshia, orliki są piękne i pragnę ich więcej
W tym przypadku rodzice nie są tak istotni
Aneta, u mnie też mniej wilgoci, niż bym chciała. Dobrze, że net wrócił
Jacek
Mnie też miło Cię poznać
Mam nadzieję, że się zarazisz fijołem. Z przyjemnością Cię witam u siebie po raz pierwszy. Jako osoba małomówna chętnie Cię odwiedzę
Majka, mnie ciągle brakuje czasu na poważne zajęcie się ogrodem
Nasiona pięknych roślin czekają, chwasty szaleją, a ja kręcę miód
Wanda, dziękuję za miłe słowa. Od takiej mistrzyni kompozycji szczególnie cieszą
Agata, rabata kamyczkowa zgapiona od Zbyszka G-do czego od razu i bez bicia się przyznaję
Żurawki przesadź w inne miejsce, na pewno znajdziesz, ale się nie pozbywaj. Śliczne są i już
Trochę rabaty półcienistej

Trawnikiem trudno to nazwać, ale jaka fajna łąka

Dyshia, orliki są piękne i pragnę ich więcej
Aneta, u mnie też mniej wilgoci, niż bym chciała. Dobrze, że net wrócił
Jacek
Majka, mnie ciągle brakuje czasu na poważne zajęcie się ogrodem
Wanda, dziękuję za miłe słowa. Od takiej mistrzyni kompozycji szczególnie cieszą
Agata, rabata kamyczkowa zgapiona od Zbyszka G-do czego od razu i bez bicia się przyznaję
Trochę rabaty półcienistej
Trawnikiem trudno to nazwać, ale jaka fajna łąka