u mnie się już wygrzewają pod folią..... nie lubię tego okresu od wysiania do kiełkowania....
 u mnie się już wygrzewają pod folią..... nie lubię tego okresu od wysiania do kiełkowania....Trzymam kciuki i za Twój siew

u mnie się już wygrzewają pod folią..... nie lubię tego okresu od wysiania do kiełkowania....

Adenium już praktycznie mógł bym rozdać osobom którym obiecałem ale chce żeby jeszcze podrosły
  Adenium już praktycznie mógł bym rozdać osobom którym obiecałem ale chce żeby jeszcze podrosły   Są już ładne grubiutkie ale dopiero zaczęły się rozgałęziać po przycięciu
  Są już ładne grubiutkie ale dopiero zaczęły się rozgałęziać po przycięciu   Więc cierpliwości
  Więc cierpliwości  

)
  )

ale na szczęście tylko liście . Teraz zaczynają wypuszczać nowe listki . Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo teraz wypuszczają mnustwo nowych rozgałęzień
  ale na szczęście tylko liście . Teraz zaczynają wypuszczać nowe listki . Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo teraz wypuszczają mnustwo nowych rozgałęzień   

Super zdjęcie, uchwycone same walory tych cudnych pąków.przemo1413 pisze:Chyba już niedługo ten okaz pokaże co potrafi

Ja go kupiłem w tamtym roku w markecie . Prawdo podobnie jest to Notocactus submammulosus ale pewności nie mam ;)mmaryla pisze:Przemku, kupiłam malutką doniczke z 2 pakami ze dwa dni temu w B. a dzisiaj już się kwiatki rozwinęły. Czy ten kaktusik mam nazwę???
Przekonałem się o tym na własnej skórzeejacek pisze:Z Adenium przy przeprowadzce zimowo-wiosennej uważaj to nie ta liga co kaktusy
 Następnym razem będę bardziej uważał i później przenosił Adenie do Tunelu
  Następnym razem będę bardziej uważał i później przenosił Adenie do Tunelu  

Wg mnie masz rację.przemo1413 pisze: Prawdopodobnie jest to Notocactus submammulosus ale pewności nie mam ;)