Moja domowa zielenina
Re: Moja domowa zielenina
To kundelki, żadne tam rasowce. Jeden z listków był mój i miał kolor biały, od jednego z forumowiczów dostałam też listki, prosiłam o biały z różową odwódką i biały z niebieską, ale czy takie mi przysłał nie zdradził
Teoretycznie powinnam wiedzieć które będą białe, nie podpisałam sobie, bo stwierdziłam, że zapamiętam, no i oczywiśnie zapomniałam który to był ten mój
Jeśli ktoś jest zainteresowany to chętnie się podzielę, z każdego mam przynajmniej po dwa a wszystkich nie mogę zatrzymać z braku miejsca.
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
chętrnie bym się wymianiła na te z kolorywymi owdódkami, ale nie wiem czy dałabym rade je jeszcze gdzieś wcisnąc - muszę to przeanalizowac, a ty wydedukuj które są które 
Wydaje mi się że wiem, który jest biały bo ma jaśniejsze liście od tamtych, ale to nie jest na 100%. No i też nie wiem na pewno, czy ta osoba faktycznie przysłała mi takie, jakie chciałam. A co do wymiany- mama mnie wywali z domu razem z moimi kwiatami jeśli zobaczy coś nowego na parapecie, więc ja przyjąć nic nie mogę
No Iza, skuś się, dostaniesz małą rosiczkę gratis 
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- izabela skula
- 1000p

Domimiko, chętnie bym się skusiła, ale na zakup obecnie nie mogę sobie pozwolic - a co do rosiczki, to broń Boże
, prędzej bym pokrzywę zniosła w domu 
Witaj Tesia, dziękuję za pochwały
Co ty Iza, rosiczki się boisz?
Jeśli chodzi o jakąkolwiek kasę, to ja tu nic nie sprzedaje a co najwyżej łaskawie obdarowywuję
Więc przemyśl sprawę 
Co ty Iza, rosiczki się boisz?
- izabela skula
- 1000p

moja córcia głaska i całuje wszystko co w doniczkach i na placu rośnie - dlatego nie wszystko mogę miec, chocbym chciała - musiałam wyeliminowac wszystkie kaktusowate, nie mogę wysiewc datur jednorocznych, likwiduje konwalie, a i roślinożerki wytwarzają niebezbieczną wydzielinę
- tylko taki jest powód 
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja co groźniejsze roślinki jak difenbachia czy poisencja mam na szafie tak żeby syn nie dotkną
Domimika szczawik pięknie się rozrasta a i u mnie ten darowany od Ciebie też zaczyna szaleć 
- izabela skula
- 1000p

miko mój syna jak był mały zjadł mi liść z difenbachii - jak to zobaczyłam to nieźle się wystraszyłam, ale na szczęście nic mu nie było - podobno w takiej postaci jest niegroźny
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uwielbiam begonkę massonię za te jej piękne listeczki ale nie umiem jej hodować niestety
i gratuluję rozwinięcia dzbanuszka, teraz będzie mógł rosnąć w szerz jak wystawisz go na dwórek.
i gratuluję rozwinięcia dzbanuszka, teraz będzie mógł rosnąć w szerz jak wystawisz go na dwórek.
- izabela skula
- 1000p

Anetko ona jest bardzo prosta w obsłudze i nie ma dużych wymagań - jak chcesz to ci pomogęanetta pisze:Uwielbiam begonkę massonię za te jej piękne listeczki ale nie umiem jej hodować niestety![]()
Niestety nie będzie mógł rosnąć wszerz jak mówisz bo nie mam możliwości wystawienia go na dwóranetta pisze:Uwielbiam begonkę massonię za te jej piękne listeczki ale nie umiem jej hodować niestety![]()
Jak tylko zobaczyłam to od razu zrobiłam zdjęcie i przyleciałam się pochwalić.
Mimo tego, że jeszcze dwa dni temu obawiałam się, że coś z moją haworthią nie tak, bo tak jakoś jej liście pociemniały, to chyba jednak wszystko z nią w najlepszym porządku

Poza tym taka niezidentyfikowana nowość- moja babcia kupiła ją dla mojej mamy na urodziny. Ktoś podpowie co to za roślinka?

Mimo tego, że jeszcze dwa dni temu obawiałam się, że coś z moją haworthią nie tak, bo tak jakoś jej liście pociemniały, to chyba jednak wszystko z nią w najlepszym porządku

Poza tym taka niezidentyfikowana nowość- moja babcia kupiła ją dla mojej mamy na urodziny. Ktoś podpowie co to za roślinka?

- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Gratuluję kwitnienia haworthi
Ten kwiatek którego dostała twoja mama wygląda jak odmiana azalii.
Ten kwiatek którego dostała twoja mama wygląda jak odmiana azalii.
Ta haworthia wygląda po prostu kosmicznie!
Co do drugiego kwiatka mi przyszła na myśl gardenia, ale chyba nie mam racji...
Co do drugiego kwiatka mi przyszła na myśl gardenia, ale chyba nie mam racji...