U mnie też popaduje i chociaż to wszystko mało, dobre i tyle.
Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
Widok z balkonu do pozazdroszczenia Jolu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
GRAŻYNKO ,u mnie całkiem ładnie popadało .Przez kilka dni obejdzie się bez podlewania
PITEREK rodgersja kwitnie po raz pierwszy .Mam jeszcze młodszą o brązowych listkach ,znaczy się takie miała w zeszłym sezonie ,bo w tym zzieleniała .
Ciekawe dlaczego .
EWUNIU ,drzewiasta nie wytrzymała nawet do zimy .
Mam jeszcze 2 inne od GRZESIA ,te mają się całkiem dobrze .Może kiedyś doczekam się kwiatów .
MARIKO ,dziękuję i zapraszam ponownie .
PITEREK rodgersja kwitnie po raz pierwszy .Mam jeszcze młodszą o brązowych listkach ,znaczy się takie miała w zeszłym sezonie ,bo w tym zzieleniała .
EWUNIU ,drzewiasta nie wytrzymała nawet do zimy .
Mam jeszcze 2 inne od GRZESIA ,te mają się całkiem dobrze .Może kiedyś doczekam się kwiatów .
MARIKO ,dziękuję i zapraszam ponownie .
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Jolu nie wiem czy jeszcze mnie pamiętasz. Nie wiem jak to się stało, ale umknął mi Twój wątek. Mam dla Ciebie propozycję. Dysponuję nasionkami zebranymi z mojego miłka wiosennego. Wiem, że jesteś specjalistką w wysiewaniu cennych roślin. Jeżeli reflektujesz na nasiona podaj swój adres na PW, a wyślę Ci je.
- JolantaG

Bardzo dziękuję za pamięć ,ale mam już miłka wiosennego -sadzonkę .
U mnie z nasionek ,takie rarytaski nie wychodzą.
Może daj nasionka komuś, kto na pewno tego nie zmarnuje .Boje się ,że u mnie mogło by się nie udać .

U mnie z nasionek ,takie rarytaski nie wychodzą.
Może daj nasionka komuś, kto na pewno tego nie zmarnuje .Boje się ,że u mnie mogło by się nie udać .
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Jolu, dzięki, nie chcę tawliny, ponieważ się za bardzo rozrasta. I ma odrosty, prawda? 
- Ayesha

- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Jolu wielka szkoda,że Twoja piwonia drzewiasta padła
,
dobrze ,że jeszcze masz inne.
Odrosty hortensji dębolistnej juz w doniczkach.
dobrze ,że jeszcze masz inne.
Odrosty hortensji dębolistnej juz w doniczkach.
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Balkonowy widok zapiera dech, ale ja to widziałam na własne oczyska, a tego zdjęcie nie odda
Hosty pięknie Ci się Jolu rozrastają. Pracuję właśnie nad stworzeniem odrobiny cienia, by troszkę dosadzic tych ślicznotek

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Jolu taki widok z balkonu, to też chciałabym mieć, cudny.
Zainteresowała mnie piwonia Młokosiewicza, bo ma żółte kwiaty. Gdzie udało Ci się ją kupić?
Zainteresowała mnie piwonia Młokosiewicza, bo ma żółte kwiaty. Gdzie udało Ci się ją kupić?
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Jolu , czy u Ciebie podlewa z góry ?
U mnie spóźniony , majowy deszczyk.
U mnie spóźniony , majowy deszczyk.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jolu, podoba mi się Twój widok z balkonu. Piękna mozaika liści i tak mądrze posadzone (rośliny nie przeszkadzają sobie). Brawo
Ja mam rutewkę orlikolistną gatunek (lilioworóżowa) oraz gatunek botaniczny - rutewkę dwuskrzydłową; kwiaty niepozorne żółtozielone, za to ładne liście pietruszkowe. Jeśli miałabyś nasionka rutewki białej to jestem chętny
Szkoda trawek, bo miałaś piękną kolekcję.
Ja mam rutewkę orlikolistną gatunek (lilioworóżowa) oraz gatunek botaniczny - rutewkę dwuskrzydłową; kwiaty niepozorne żółtozielone, za to ładne liście pietruszkowe. Jeśli miałabyś nasionka rutewki białej to jestem chętny
Szkoda trawek, bo miałaś piękną kolekcję.
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Sam bym chciał mieć taki widok z balkonu .
Cieplej u Ciebie ,moje lilie dopiero w pączkach . Rodgresja okazała ,u mnie bzolistna ma jeden kwiat nie rozwinięty .
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Niby masz widok tylko na zieleń, ale ze względu na różne odcienie jest to niezwykle przyjemny widok ;)
Odcienie tego samego koloru dodają uroku.
Odcienie tego samego koloru dodają uroku.
- JolantaG

PRZEMKU ,widok z tego balkonu w większości na zieleń ,bo to od północy .Jednak są tam również różne kwiecia (liliowce ,lilie ,krzewuszki ,świecznice, żurawki ,jednoroczne itp .)
OLKU ,lilie powolutku już rozpoczynają kwitnienie ,ale większość jeszcze w pąkach .
JACKU ,moje rutewki orlikolistne to mix i nie mam białej .To raczej bardzo jasno liliowy- róż .
Jeśli reflektujesz ,daj znać .
OLUSIU ,po długotrwałej suszy ,nareszcie solidnie popadało .
SLILA ,piwonia Młokosiewiczanie koniecznie musi mieć żółte kwiaty .A może się mylę
.Nie wiem jaka będzie moja .
Kupiona w zwykłym ogrodniczym ,przy cmentarzu .
DELOSPERMO ,nie jestem pewna czy to żywotnikowiec japoński ,bo w necie pokazują inny pokrój ,bardziej rozlazły.Dorosły okaz mojego, ma zwarty i gęsty pokrój ,bez przycinania .
EWUNIU ,z host się cieszę.Pięknie się rozrastają i bez problemu przezimowały .Nie to co żurawki ,brunery ,czy miodunki .
AYESHO ,
ADRIANNO ,tawlina ma odrosty ,a właściwie u mnie puściła tylko jeden odrost .A może to siewka .Muszę sprawdzić .
Te same widoczki co z balkonu ,tylko zrobione już niżej .
Rabatka od północy .

Troszkę warzywek .

Na koniec może jeszcze buczki .

OLKU ,lilie powolutku już rozpoczynają kwitnienie ,ale większość jeszcze w pąkach .
JACKU ,moje rutewki orlikolistne to mix i nie mam białej .To raczej bardzo jasno liliowy- róż .
Jeśli reflektujesz ,daj znać .
OLUSIU ,po długotrwałej suszy ,nareszcie solidnie popadało .
SLILA ,piwonia Młokosiewiczanie koniecznie musi mieć żółte kwiaty .A może się mylę
DELOSPERMO ,nie jestem pewna czy to żywotnikowiec japoński ,bo w necie pokazują inny pokrój ,bardziej rozlazły.Dorosły okaz mojego, ma zwarty i gęsty pokrój ,bez przycinania .
EWUNIU ,z host się cieszę.Pięknie się rozrastają i bez problemu przezimowały .Nie to co żurawki ,brunery ,czy miodunki .
AYESHO ,
ADRIANNO ,tawlina ma odrosty ,a właściwie u mnie puściła tylko jeden odrost .A może to siewka .Muszę sprawdzić .
Te same widoczki co z balkonu ,tylko zrobione już niżej .
Rabatka od północy .

Troszkę warzywek .

Na koniec może jeszcze buczki .

- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj..
Pięknie wszystko rośnie i kolorowo masz...wspaniale się prezentuje Rabatka od północy ..piszesz ze zmroziło ci żurawki..??czy na tej są już te co kupiłaś teraz..??
Nie wiem o który" konwalnik" Ci chodzi pewnie nie znam nazwy a posiadam takowy;))Nie kupowałam jeszcze nic tej wiosny jedynie lilie..klematisa, begonie parę jednorocznych ,,jakoś tak czasu nie było ...):
Pięknie wszystko rośnie i kolorowo masz...wspaniale się prezentuje Rabatka od północy ..piszesz ze zmroziło ci żurawki..??czy na tej są już te co kupiłaś teraz..??
Nie wiem o który" konwalnik" Ci chodzi pewnie nie znam nazwy a posiadam takowy;))Nie kupowałam jeszcze nic tej wiosny jedynie lilie..klematisa, begonie parę jednorocznych ,,jakoś tak czasu nie było ...):