Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Jolu cudaśne przedmioty, powiedz mi jak odnawiasz takie wiklinowe kosze?
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
No Kochana, pokazujesz to, co tygryski lubią najbardziej. Mój taras niestety niezadaszony i koszyki z wikliny szlag trafił
Ale wyglądają bajecznie!!!
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Jolu , ale perełeczki
Piękne ciepłe barwy , ślicznotki .
Joluś czy Ty na sprzedaż też dziergasz?
Marzy mi się pajęczynka
Piękne ciepłe barwy , ślicznotki .
Joluś czy Ty na sprzedaż też dziergasz?
Marzy mi się pajęczynka
ja coś czuję,że przycupnę tutaj żeby cały wątek przelecieć
pięknie ... 
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tych przedmiotów możesz zrobić mnóstwo pięknych doniczek! Moim zdaniem najlepiej, aby stały blisko siebie, bo w całości najlepiej to będzie wyglądało. Ja również znalazłam kilka takich koszy, o których zupełnie zapomniałam wcześniej. A teraz robią za znakomitą ozdobę. ;)
Pozdrowienia z gór!
Pozdrowienia z gór!
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
szkoda,że nie ma fotek jak to wyglądało na samym początku... aż zapiera dech w piersiach... obłędnie pięknie 
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
aage
we wszystkich marketach budowlanych zakupisz całą masę emalii akrylowych w różnych kolorach przeznaczonych do dekoracyjnego malowania przedmiotów z drewna i metalu. Kupuję też lakier z żywic syntetycznych dla majsterkowiczów i rzemieślników w spray-u
Lukrecja Nelu,
moje odnowione przedmioty były wykonywane na tarasie... i tam też je zaprezentowałam
ale swoje miejsce znalazły w domku w większej części w kuchni
Ale na taras też zmajstruję sobie duży kosz z przykrywą albo kufer - to zależy jeszcze co znajdę. Taras ma przedłużony daszek ok 1 metra i spokojnie chroni to co stoi przy ścianie. A i materiały których używam są na zewnątrz i do wewnątrz ...
agatka123
...dziergam , dziergam ale ten czas...Ja się śmieję, że cierpię na straszliwe schorzenie jakim jest "choroba niespokojnych rąk" i dlatego wciąż brakuje mi czasu na wszystko
... a o jakiej pajęczynce myślisz... w altanie... pajęczym sweterku...czy pajęczych serwetkach
anushka
witam i oczywiście zapraszam.
konwalia12Witam w moim wątku
Bardzo lubię takie ozdóbki jednak te tylko zestawiłam i udekorowałam na tarasie do zdjęcia w jednym miejscu...
a na stałe są już w kuchni "w stylu wiejskim"...to tu to tam... np. lampa naftowa i dzwoneczek wiszą na okapie... wiaderko z drewnianymi przyborami, stara butelka stoją na półeczce pod okapem... koszyczki na chlebek ubrane w serwetki też mają swoje miejsce... wieszak na kubeczki i taca kawowa również...skrzynia
służy na schowek dla tysiąca moich akcesoriów do dziergania... a pudełko na chusteczki higieniczne stoi na wyciągnięcie ręki dla wszystkich "smarkających"... itd...więc ja nie myślę , że musi wszystko stać razem blisko siebie by stanowiło ozdobę ...chyba, że otworzę produkcję i będę prezentowała właśnie w taki sposób jak zademonstrowałam - ułożone wszystko kolorystycznie
anushka
... fotki są ...przed, w trakcie i każdego z osobna... tylko czy mogę je wszystkie w wątku ogrodniczym pokazywać
Pozdrawiam Jola.
Lukrecja Nelu,
agatka123
anushka
konwalia12Witam w moim wątku
służy na schowek dla tysiąca moich akcesoriów do dziergania... a pudełko na chusteczki higieniczne stoi na wyciągnięcie ręki dla wszystkich "smarkających"... itd...więc ja nie myślę , że musi wszystko stać razem blisko siebie by stanowiło ozdobę ...chyba, że otworzę produkcję i będę prezentowała właśnie w taki sposób jak zademonstrowałam - ułożone wszystko kolorystycznie
anushka
Pozdrawiam Jola.
oczywiściejola1010 pisze: anushka... fotki są ...przed, w trakcie i każdego z osobna... tylko czy mogę je wszystkie w wątku ogrodniczym pokazywać
![]()
Pozdrawiam Jola.
a chciałabym zobaczyć jak ten "ogród" wyglądał przed WAMI
- agatka123

Jolu myślę o pajęczynce do powstającej wiato-altanki . Odnowiłam okno , takie dzielone na krzyż
I już widzę w jednym kwadraciku pajęczynkę , taką jak masz na mostku tylko w wersji mini
I już widzę w jednym kwadraciku pajęczynkę , taką jak masz na mostku tylko w wersji mini
- aage

Muszę spróbować 
- jola1010

"anushka" upsss...
chyba źle zinterpretowałam Twoją wypowiedź...
agatka123 ... choć jestem pracą szydełkową zawalona po szyję to mogę utkać taką pajęczynkę - tylko wiesz , że to ze sznurka snopowiązałkowego... będzie po wiejsku... Mam tych pajęczynek troszeczkę i na dwóch mostkach i wielką w altanie razem z pająkiem
aage polecam ... tylko uważaj, bo i ta robota tak jak ogród wciąga
Pozdrawiam Jola.
Chyba chodziło o fotki ogrodu?... takich pierwszych fotek jak to kupiliśmy to nie mamy ale kilka z lat... wstecz coś dy się znalazło...anushka pisze:szkoda,że nie ma fotek jak to wyglądało na samym początku...
agatka123 ... choć jestem pracą szydełkową zawalona po szyję to mogę utkać taką pajęczynkę - tylko wiesz , że to ze sznurka snopowiązałkowego... będzie po wiejsku... Mam tych pajęczynek troszeczkę i na dwóch mostkach i wielką w altanie razem z pająkiem
aage polecam ... tylko uważaj, bo i ta robota tak jak ogród wciąga
Pozdrawiam Jola.
- aage

Joluś mam już kilka takich zajęć które wciągają na maxa a wieć z kolejnym dam sobie radę 
- agatka123

Joluś chcę , tak chcę . Szczegóły na pv poproszę
Pokaż jeszcze raz Swoje pajęczyny i pająki . PLISS
W pierwszej części Twojego wątku nie chcą mi się otwierać fotki
Pokaż jeszcze raz Swoje pajęczyny i pająki . PLISS
W pierwszej części Twojego wątku nie chcą mi się otwierać fotki
no właśnie , może ja źle cos napisałam... mi chodziło o foto zanim nasadzenia porobiliście 
- jola1010

aage Aguś- to my z jednej bajki jesteśmy...
agatka123 ... ok zaraz odczytam... a co do fotek pajęczyn to mam tylko te co już kiedyś pokazywałam ... a może zrobię nowe jak przestanie padać ...i wstawię... Poczekaj
anushka ...to ja źle odczytałam... foty jakieś są ale gdzieś w starych albumach ...
Pozdrowionka
agatka123 ... ok zaraz odczytam... a co do fotek pajęczyn to mam tylko te co już kiedyś pokazywałam ... a może zrobię nowe jak przestanie padać ...i wstawię... Poczekaj
anushka ...to ja źle odczytałam... foty jakieś są ale gdzieś w starych albumach ...
Pozdrowionka