W cieniu starego orzecha
Re: W cieniu starego orzecha
Piękne kwiatuszki
Lucek fajny 
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iduniu kochana
Strasznie dawno u ciebie nie byłam, odrobiłam masę zaległości.
Zachwyciło mnie zdjęcie kwitnącego sadu. Wspaniały widok
Nowy lokator kochany, uwielbiam koty. Sama zastanawiam się nad drugim.
Tulipany miałaś przepiękne!
Postaram się już cie nie zgubić
Zachwyciło mnie zdjęcie kwitnącego sadu. Wspaniały widok
Nowy lokator kochany, uwielbiam koty. Sama zastanawiam się nad drugim.
Tulipany miałaś przepiękne!
Postaram się już cie nie zgubić
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
te biało-żółte to margaretki? Ja szukam piennej odmiany, zgapiłam się w ogrodniku i już nie ma 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iduś przepiękne łany złocieni.
One u mnie także się rozsiewają.
Bardzo je lubię i długo stoją w wazonie .
One u mnie także się rozsiewają.
Bardzo je lubię i długo stoją w wazonie .
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Czy to przed dmuchawcem to może kamasja?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Iza dzięki. Lucek fajny ale zaczyna łobuzować
Dorotko witaj. Miło mi ze spdobał Ci się mój stary sad- ma klimat gdy kwitnie to fakt.
Kotka już dawno chciałam mieć ale czekałam aż sam się znajdzie - i w dodatku zawsze marzyłam o burym kocie.
Magda - to są takie zwykłe rumiany ogrdowe- sieją się niemiłosiernie ale są piękne w takim łanie.
Tajeczko -takie zwykłe ale są naprawdę urocze. Kiedyś mi wyginęły a ten łan to z jednej sadzonki kupionej dwa lata temu na forum
Elu - to jest Asfodel- zakwitł po raz pierwszy -dosć ciekawy kwiatek, podobny do kamasji tylko kwitnie trochę później niż kamasja.
Miałam nadzieję na ładny weekend a tu zapowiada się zimno i ponuro. Może skoczę chociaż trochę fotek zrobić no i zerwać pierwsze truskawki. Ciekawe co tam kwitnie?
Jeszcze kilka zaległych fotek
taki Głóg marzy mi się na działce- niestety nie mam do niego szcześcia- już trzy mi padły

wielosił błękitny

Kolkwicja zakwitła pierwszy raz

lilak Pallibin

rutewka

Dorotko witaj. Miło mi ze spdobał Ci się mój stary sad- ma klimat gdy kwitnie to fakt.
Kotka już dawno chciałam mieć ale czekałam aż sam się znajdzie - i w dodatku zawsze marzyłam o burym kocie.
Magda - to są takie zwykłe rumiany ogrdowe- sieją się niemiłosiernie ale są piękne w takim łanie.
Tajeczko -takie zwykłe ale są naprawdę urocze. Kiedyś mi wyginęły a ten łan to z jednej sadzonki kupionej dwa lata temu na forum
Elu - to jest Asfodel- zakwitł po raz pierwszy -dosć ciekawy kwiatek, podobny do kamasji tylko kwitnie trochę później niż kamasja.
Miałam nadzieję na ładny weekend a tu zapowiada się zimno i ponuro. Może skoczę chociaż trochę fotek zrobić no i zerwać pierwsze truskawki. Ciekawe co tam kwitnie?
Jeszcze kilka zaległych fotek
taki Głóg marzy mi się na działce- niestety nie mam do niego szcześcia- już trzy mi padły
wielosił błękitny
Kolkwicja zakwitła pierwszy raz
lilak Pallibin
rutewka
Pozdrawiam Ida
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iduś rutewka cudo....coś jej u mnie nie pasuje.....dwa lata temu posadziłam małą sadzonkę....i do tej pory jest taka sama.....ani nie rośnie, ani nie ginie

- lemka77

Aguś moja rośnie jak szalona, mam ją od Janusza-Drozda - wszystkie rośliny od niego pięknie rosną. Też wcześniej kilka razy kupowałam i nigdy żadna nie przetrwała zimy. Nawet nie przypuszczałam że to taka ładna roślina, na zdjeciach jest ładna ale w rzeczywistości jeszcze ładniejsza.
Pozdrawiam Ida
- lemka77

O i jeszcze nie pokazywałam moich irysów- nie mam ich zbyt wiele, ale systematycznie kolekcja kolorów się powiększa

A jednak trochę sie tych kolorów już uzbierało. Tylko, że te najpiekniejsze słabo się rozrastają. Pospolite odmiany są pod tym względem lepsze, a irysy najpiękniej wyglądają dużych grupach.
A jednak trochę sie tych kolorów już uzbierało. Tylko, że te najpiekniejsze słabo się rozrastają. Pospolite odmiany są pod tym względem lepsze, a irysy najpiękniej wyglądają dużych grupach.
Pozdrawiam Ida
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ido, odwiedzam twój zakątek pod orzechem regularnie, niestety nie zawsze wpisuję
Podziwiam
Pochwalę się, że masz włoski w tym roku wreszcie wyda owoce (chyba)
Biała sesja urzekająca.
Irysy lubię coraz bardziej, chociaż jeszcze do niedawna nie doceniałam ich wdzięku
Też już kilka mam dzięki
sąsiadce.
Czytałam o zakupach czarnego bzu
, też mam na niego chrapkę
Podasz namiary?
Pozdrawiam
Podziwiam
Pochwalę się, że masz włoski w tym roku wreszcie wyda owoce (chyba)
Biała sesja urzekająca.
Irysy lubię coraz bardziej, chociaż jeszcze do niedawna nie doceniałam ich wdzięku
Też już kilka mam dzięki
Czytałam o zakupach czarnego bzu
Pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- amatorka015

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Piękne iryski
, ja kupiłam sobie kilka cebulek ''magic blue'' ale jeszcze nie kwitną
Pozdrawiam i zapraszam do mnie
Pozdrawiam i zapraszam do mnie
- lemka77

Klaryso PW. Ja też nie zawsze się wpisuję w wątkach - poczytam a potem nie wiem co napisać
Irysy są przepiekne, szkoda ze kwitną tylko raz, ale za to jest tyle kolorów - że przyprawiają o zawrót głowy gdy już zakwitną.
Gratuluję orzeszków - będziecie mieli co chrupać jesienią. Nalepsze swoje takie z białą skórką. Mniam mniam.
Amatorko - fakt iryski piękne. Moje też jeszcze nie wszystkie kwitną- kupiłam kilka syberyjskich ale chyba w tym roku kwiatów na nich nie zobaczę.
rdest- cudna roślinka

widoczek na rabatkę różaną - na razie róż nie widać- bruzdownica zżarła mi wszystkie pąki

irysy
takie majestatyczne

Irysy są przepiekne, szkoda ze kwitną tylko raz, ale za to jest tyle kolorów - że przyprawiają o zawrót głowy gdy już zakwitną.
Gratuluję orzeszków - będziecie mieli co chrupać jesienią. Nalepsze swoje takie z białą skórką. Mniam mniam.
Amatorko - fakt iryski piękne. Moje też jeszcze nie wszystkie kwitną- kupiłam kilka syberyjskich ale chyba w tym roku kwiatów na nich nie zobaczę.
rdest- cudna roślinka
widoczek na rabatkę różaną - na razie róż nie widać- bruzdownica zżarła mi wszystkie pąki
irysy
Pozdrawiam Ida
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Irysy śliczne. Kręciły mnie na początku ogródkowania, ale teraz pragnę więcej piwonii
Termin i długość kwitnienia w zasadzie podobne
Irysów nie mam zamiaru usuwać z ogrodu, ale dokupować raczej nie będę.
Bruzdownica nie narobiła mi wielkich szkód, choć się pojawiła i straty w pąkach były. Na pewno pomógł oprysk preparatem systemicznym w kwietniu.
Bruzdownica nie narobiła mi wielkich szkód, choć się pojawiła i straty w pąkach były. Na pewno pomógł oprysk preparatem systemicznym w kwietniu.
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Ja bym nie powiedziała, że to jest niewiele irysów
Szybka jesteś z tym czarnym bzem.
Szybka jesteś z tym czarnym bzem.
- anabanana
- 1000p

- Od: 5 lut 2012, o 12:38
Iduś, cudne irysy... ale nie tylko ten widok mnie zauroczył: widzę piękny pokos (i aż czuję zapach siana), skądinąd znajomy to obrazek
Kolejna osóbka bez trawnika - za to z łąką 
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem