Modraszkowa Łąka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Modraszkowa Łąka

Post »

O, to teraz ja będę musiała obadać moje pięciorniki. Ale coś czuję, że to nie jest jeszcze pora na nie :wink:
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nigdy wcześniej nie widziałam takie cudeńka ;:oj
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pięciorniki już zaczynają kwitnienie, bynajmniej mój biały, leciwy, bo młodzież w powijakach .
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny pięciornik ;:138 . Mam 3 kolory , nie wiem jak się nazywają , bo to po poprzedniku, ale nie bardzo zabierają się do kwitnienia. Ale poleżałabym nad tym stawem. ;:19
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja jeszcze wrócę do pięknych ozdób na elewacji domu. Od pewnego czasu rozglądam się za takimi elementami. Chyba moje polowanie ograniczy się do alleg... Muszę jeszze tylko M przekonać, żeby się zgodził przybić coś takiego do ściany, bo ona tak strasznie dba o ten nasz tynk, że trudno będzie go namówić :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

All to kopalnia takich rzeczy. ostanio widziałam żeliwne wiszące poidełko , żaliwną podstawkę na kółkach i żeliwny wieszak na wąż ogrodowy w Netto. Ceby ok.25zł, a wieszak 40.
U mnie problem jest taki, ze na wierzchu mamy styropian, więc i kołki odpowiednio długie muszą być. Ubłagałam o 3 wiszące kwietniki i jakoś nie wgniatają się w ścianę mimo obaw M.

Ozdoby zawsze nadają indywidualnego charakteru czy to domowi czy ogrodowi ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A gospodyni w namiocie na Modraszkowej!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A noce teraz takie zimne ...poprzeziębia się nam gospodyni...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Może ją COŚ grzeje!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Po obejrzeniu Twojego pięciornika, mojemu zrobiłam dziś małą awanturkę :;230. Pączki ledwo zawiązane... leni się, oj leni.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

Bananiu czekamy na kolejną (foto)relację :wink:
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Lusiu, tak, to on właśnie!! ;:138 Cacko latające!

Olu, nic tak nie działa na rośliny, jak dobre słowo, no może jeszcze czasem trochę czułych pieszczot :wink: Rośliny są jak ludzie, tylko na szczęście nie gadają :lol:

Maryśku, badaj, badaj, ja zajrzę sprawdzić wynik :wink:

Saro, cieszę się, że i mi czasem udaje się czymś zaskoczyć :wink: Nie jest to łatwe w tak zacnym gronie :D

Marzko, u mnie też już wszystkie kwitną, a w zasadzie - rozgrzewają się przed kwitnieniem. Bo cóż znaczą te trzy-cztery kwiatki w obliczu kwiatowej eksplozji za chwil parę ;:224

Marysiu - Delospermo, na szczęście przy nabytkach były świstki z nazwami, ale NN są przecież nie mniej urodziwe (cichaczem się przyznam, że przy tym morelowym nie było karteczki, ale marzyłam o "Daydawn", ten jest identyczny jak "Daydawn", więc już oficjalnie jako "Daydawn" właśnie go przedstawiłam i wersji nie zmienię :lol:

Wandziu, to nie dom, a domek gospodarczy, na szczęście lokum za moimi plecami jest troszkę większych gabarytów :wink: Ja tam za tego typu gadżetami nieszczególnie przepadam, ale muszę przyznać, że w tym akurat wypadku właściciele nie "przedobrzyli" i wygląda to całkiem sympatycznie. Powodzenia w pertraktacjach z eMem, na pewno masz na Niego swoje tajne sposoby :wink:

Maśku - wróciłam ;:138
Marzku - i się nie przeziębiłam :wink: Spałam w kurtce i spodniach, w dwóch śpiworach i pod puchówkowym płaszczykiem, zresztą już chyba zdążyłam się zahartować :)

Stokroteczko, na każdego pięciornika przyjdzie pora, nie awanturuj się z nim za bardzo, a już w żadnym wypadku nie używaj ostrych narzędzi w celu perswazji 8-)
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Może zrobimy zrzutkę, żeby Ani tam na Modraszkową dostarczono mobilny Internet. :D Będziemy mieli reportaże prosto z serca Modraszkowej. Z namiotu nad wodą. Wśród chmur komarów.
O, proszę, oto pojawiła się gospodyni! ;:138
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Maryśku, nie będzie dziś foto, bo spędziłam czas ultrapracowicie - kosząc, pieląc i podlewając, a troszkę tego było (a na marginesie dodam, że niewiele się zmieniło, a nie chcę zamęczać w kółko tym samym :wink: ) Modraszkowa przez chwilkę wygląda troszkę schludniej, wciąż jednak smętnie, bo deszczu jak nie było, tak nie ma... Nie mogę deszczem nazwać tego symbolicznego pokropienia, jakie odbyło się wczoraj :? Dziś w Gdańsku trochę popadało, nie jest to wprawdzie gwarancją, że podlało też i łąkę, bo tam pogoda bywa diametralnie inna, ale po cichu liczę na to, że chmury i dla modraszkowej były łaskawe choć trochę...

Linetko, mam internetasa mobilnego, cóż jednak z tego, gdy na łące ni pół zasięgu :D Czasem każdemu jednak dobrze robi takie odłączenie od kabli, i oby tak zostało :uszy
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu Tobie może dobrze robi, ale nam nie, nam brakuje tego modraszkowego słowa. Czy udało Ci się coś uratować?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”