Modraszkowa Łąka
Re: Modraszkowa Łąka
O, to teraz ja będę musiała obadać moje pięciorniki. Ale coś czuję, że to nie jest jeszcze pora na nie 
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nigdy wcześniej nie widziałam takie cudeńka 
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Pięciorniki już zaczynają kwitnienie, bynajmniej mój biały, leciwy, bo młodzież w powijakach .
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny pięciornik
. Mam 3 kolory , nie wiem jak się nazywają , bo to po poprzedniku, ale nie bardzo zabierają się do kwitnienia. Ale poleżałabym nad tym stawem. 
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja jeszcze wrócę do pięknych ozdób na elewacji domu. Od pewnego czasu rozglądam się za takimi elementami. Chyba moje polowanie ograniczy się do alleg... Muszę jeszze tylko M przekonać, żeby się zgodził przybić coś takiego do ściany, bo ona tak strasznie dba o ten nasz tynk, że trudno będzie go namówić 
- Sosenki4

All to kopalnia takich rzeczy. ostanio widziałam żeliwne wiszące poidełko , żaliwną podstawkę na kółkach i żeliwny wieszak na wąż ogrodowy w Netto. Ceby ok.25zł, a wieszak 40.
U mnie problem jest taki, ze na wierzchu mamy styropian, więc i kołki odpowiednio długie muszą być. Ubłagałam o 3 wiszące kwietniki i jakoś nie wgniatają się w ścianę mimo obaw M.
Ozdoby zawsze nadają indywidualnego charakteru czy to domowi czy ogrodowi
U mnie problem jest taki, ze na wierzchu mamy styropian, więc i kołki odpowiednio długie muszą być. Ubłagałam o 3 wiszące kwietniki i jakoś nie wgniatają się w ścianę mimo obaw M.
Ozdoby zawsze nadają indywidualnego charakteru czy to domowi czy ogrodowi
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
A gospodyni w namiocie na Modraszkowej!
- Sosenki4

A noce teraz takie zimne ...poprzeziębia się nam gospodyni...
- Maska

- Kontakt:
Może ją COŚ grzeje!
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po obejrzeniu Twojego pięciornika, mojemu zrobiłam dziś małą awanturkę
. Pączki ledwo zawiązane... leni się, oj leni.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Bananiu czekamy na kolejną (foto)relację 
- anabanana
- 1000p

- Od: 5 lut 2012, o 12:38
Lusiu, tak, to on właśnie!!
Cacko latające!
Olu, nic tak nie działa na rośliny, jak dobre słowo, no może jeszcze czasem trochę czułych pieszczot
Rośliny są jak ludzie, tylko na szczęście nie gadają
Maryśku, badaj, badaj, ja zajrzę sprawdzić wynik
Saro, cieszę się, że i mi czasem udaje się czymś zaskoczyć
Nie jest to łatwe w tak zacnym gronie
Marzko, u mnie też już wszystkie kwitną, a w zasadzie - rozgrzewają się przed kwitnieniem. Bo cóż znaczą te trzy-cztery kwiatki w obliczu kwiatowej eksplozji za chwil parę
Marysiu - Delospermo, na szczęście przy nabytkach były świstki z nazwami, ale NN są przecież nie mniej urodziwe (cichaczem się przyznam, że przy tym morelowym nie było karteczki, ale marzyłam o "Daydawn", ten jest identyczny jak "Daydawn", więc już oficjalnie jako "Daydawn" właśnie go przedstawiłam i wersji nie zmienię
Wandziu, to nie dom, a domek gospodarczy, na szczęście lokum za moimi plecami jest troszkę większych gabarytów
Ja tam za tego typu gadżetami nieszczególnie przepadam, ale muszę przyznać, że w tym akurat wypadku właściciele nie "przedobrzyli" i wygląda to całkiem sympatycznie. Powodzenia w pertraktacjach z eMem, na pewno masz na Niego swoje tajne sposoby 
Maśku - wróciłam
Marzku - i się nie przeziębiłam
Spałam w kurtce i spodniach, w dwóch śpiworach i pod puchówkowym płaszczykiem, zresztą już chyba zdążyłam się zahartować 
Stokroteczko, na każdego pięciornika przyjdzie pora, nie awanturuj się z nim za bardzo, a już w żadnym wypadku nie używaj ostrych narzędzi w celu perswazji
Olu, nic tak nie działa na rośliny, jak dobre słowo, no może jeszcze czasem trochę czułych pieszczot
Maryśku, badaj, badaj, ja zajrzę sprawdzić wynik
Saro, cieszę się, że i mi czasem udaje się czymś zaskoczyć
Marzko, u mnie też już wszystkie kwitną, a w zasadzie - rozgrzewają się przed kwitnieniem. Bo cóż znaczą te trzy-cztery kwiatki w obliczu kwiatowej eksplozji za chwil parę
Marysiu - Delospermo, na szczęście przy nabytkach były świstki z nazwami, ale NN są przecież nie mniej urodziwe (cichaczem się przyznam, że przy tym morelowym nie było karteczki, ale marzyłam o "Daydawn", ten jest identyczny jak "Daydawn", więc już oficjalnie jako "Daydawn" właśnie go przedstawiłam i wersji nie zmienię
Wandziu, to nie dom, a domek gospodarczy, na szczęście lokum za moimi plecami jest troszkę większych gabarytów
Maśku - wróciłam
Marzku - i się nie przeziębiłam
Stokroteczko, na każdego pięciornika przyjdzie pora, nie awanturuj się z nim za bardzo, a już w żadnym wypadku nie używaj ostrych narzędzi w celu perswazji
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Może zrobimy zrzutkę, żeby Ani tam na Modraszkową dostarczono mobilny Internet.
Będziemy mieli reportaże prosto z serca Modraszkowej. Z namiotu nad wodą. Wśród chmur komarów.
O, proszę, oto pojawiła się gospodyni!
O, proszę, oto pojawiła się gospodyni!
- anabanana
- 1000p

- Od: 5 lut 2012, o 12:38
Maryśku, nie będzie dziś foto, bo spędziłam czas ultrapracowicie - kosząc, pieląc i podlewając, a troszkę tego było (a na marginesie dodam, że niewiele się zmieniło, a nie chcę zamęczać w kółko tym samym
) Modraszkowa przez chwilkę wygląda troszkę schludniej, wciąż jednak smętnie, bo deszczu jak nie było, tak nie ma... Nie mogę deszczem nazwać tego symbolicznego pokropienia, jakie odbyło się wczoraj
Dziś w Gdańsku trochę popadało, nie jest to wprawdzie gwarancją, że podlało też i łąkę, bo tam pogoda bywa diametralnie inna, ale po cichu liczę na to, że chmury i dla modraszkowej były łaskawe choć trochę...
Linetko, mam internetasa mobilnego, cóż jednak z tego, gdy na łące ni pół zasięgu
Czasem każdemu jednak dobrze robi takie odłączenie od kabli, i oby tak zostało 
Linetko, mam internetasa mobilnego, cóż jednak z tego, gdy na łące ni pół zasięgu
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
- Maska

- Kontakt:
Aniu Tobie może dobrze robi, ale nam nie, nam brakuje tego modraszkowego słowa. Czy udało Ci się coś uratować?