Przepraszam za bardzo kiepską jakość zdjęć

Przepraszam, że takie niewyraźne zdjęcie-mniej więcej co to za robak? występuje także na spodniej stronie liści. I czym je zabić

U mnie ciągle wilgotno (Irlandia), akurat z tej strony jest dość długo słońce (o ile w ogóle jestDeirde pisze:madaa - dobrze by było gdybyś jesienią ją przesadziła w inne miejsce. Róża nie ma przewiewu - mączniak występuje przy dużej wilgotności - te deski raczej przeszkadzają niż pomagają - brak przewiewu.
Nie jestem fachowcem od róż, ale niedawno w "Rok w ogrodzie" mówiono że w czasie dużej wilgotności atakuje maczniak rzekomy,a w czasie suszy mączniak prawdziwy, i w moim przypadku to by sie zgadzało. Ja użyłabym na rzekomego- Dithane M-45 80WP a na prawdziwego TopsinDeirde pisze:madaa - dobrze by było gdybyś jesienią ją przesadziła w inne miejsce. Róża nie ma przewiewu - mączniak występuje przy dużej wilgotności - te deski raczej przeszkadzają niż pomagają - brak przewiewu. Chore pędy można ściąć i ją potem opryskać preparatami chemicznymi przeciwko mączniakowi. Niestety - nie podam Ci jaki środek jest najlepszy przeciwko mączniakowi - może w tym pomoże Ci ktoś z forumowiczów.