[Iza] pisze: Przemalowałaś balustradę na balkonie? Zdaje się, że była jaśniejsza.
Po nałożeniu kolejnej warstwy bejcy balustrada ściemniała (chyba pomyliliśmy pierwotny kolor)

Troszkę szkoda , ale najważniejsze ,żeby drewno było odpowiednio zabezpieczone.
robaczek_Poznan pisze:
Hortensje ogrodowe to tegoroczny zakup? Piekny kolorek, moja w poodbnym odcieniu niestety przemarzła..i to w marcu!
Bardzo mi miło poznać, choć wirtualnie, właścicielkę tego zaczarowanego ogrodu
Tak , te czerwone H. ogrodowe kupiłam w tym roku ( dlatego mają już kwiaty !). Posadziłam do donic , bowiem wszystkie posadzone u mnie w gruncie H. OGRODOWE przemarzły tej zimy i niestety nie będą kwitły ( kwitną na dwuletnich pędach). Postanowiłam więc posadzić nowe do donic i spróbuję je przezimować w pomieszczeniu.
Co do "wirtualnego poznania" - myślę ,że możemy się spotkać i poznać w realu . Przecież mieszkamy w Poznaniu !!! Będzie mi miło
KLEO, Misiu - Tawuła "ma obiecane " ostre ciecie na początku następnego tygodnia .
asia2 pisze:Zachwycił mnie Twój Willy. Zdradź proszę ile ma lat.

Dokładnie nie pamiętam... chyba 8-9. Nie trzeba go w ogóle przycinać , ale ja odświeżałam go ze dwa lata temu (ścięłam całość do wys. ok. 0.5 m.) stał się bowiem za wielki. Niestety okupił to skromniejszym kwitnieniem .Teraz usuwam tylko te pędy, które przeszkadzają.
JLG pisze:Ewelino - zimujesz paprocie w donicach? da się?
Przynajmniej tę odmianę ( PIÓROPUSZNIK STRUSI ) da się ! U mnie rosną w donicach z powodzeniem od kilku sezonów, niczym na zimę nie okrywane. Stoją na balkonie na I-piętrze.