Umnie trawa zmarzła....wyszedł tylko jeden mały kikut
moje ogródkowe zmagania
Re: moje ogródkowe zmagania
Baleronik jest kochany...uściskaj ode mnie
...pięknie w tym ogródku 
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu teraz masz więcej czasu na pisanie
a na ogród jednak popatrz od czasu do czasu bo pańskie oko...itd 
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Madziu, Ty bidulko, troszkę mnie nie było, a tu tyle się wydarzyło, zdrowiej szybko, mam nadzieję, że mnie nie udusisz, ale jak napisałaś galimatias, to też się troszkę uśmiałam i pierwsze co pomyślałam to o futrzaku czy on też uległ kontuzji, ale widzę, że wszystko w porządku. Donica z tymi kwiatuszkami bajeczna.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Srodki u mojej Candida-y sa i calkiem biale i zoltawe. Pozniej robia sie rozowe i pozniej rozowieje kwiat w calosci. Bylam ta przemiana zaskoczona ale Moni-vertigo oswiecila mnie, ze Candida tak ma.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lulka, ja posiałam więc jak wyrośnie to porównamylulka pisze:Keetee dziękuję, kupiłam w LM ostatnio![]()
Kasiu nie wiem, czy to portulaka, wygląda podobnie, ale nikt mi nie umiał potwierdzićU mnie w ogóle wszystko kwitnie później
, nie wiem czemu. Floksy już w wielu ogrodach kwitną, a u mnie jeszcze pączków nie zawiązały. Rooguchi podziwiam u Ciebie i Edytki
![]()
(..)
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzieńdoberek
Ilu miłych gości widzę
Dzisiaj już zaryzykowałam i do pracy przyjechałam bez rusztowania na ręku, bo mnie denerwowało, na razie nie boli. Popijam kawkę i zaraz zrobię przebieżkę po Waszych ogródkach
Gaciu też masz takiego malucha? czy już z zagęszczoną czupryną? Pokazuj szybciutko
Kasiu nie dojechałam w końcu wczoraj do szkółki, bo mi duet M-C marudzil w aucie, a jak dojechałam do domu, to się czymś zajęłam i tak zleciał czas. Co do bieli, to może faktycznie z czasem stwierdzę, że ją uwielbiam, póki co białe kwiaty nie zbyt mile widziane
Lemeczko te surfinie, to chyba nie surfinie jednak
, ale kolorki cudne, od razu mi w oko wpadły
Gosiu będę pamiętać. Jutro mam plan odwiedzić giełdę przed pracą
Julka dziękuję
. Piesio/susia wymiziany i wycałowany-jeszcze mam drugą
. Trawka ze zdjęcia pięknie po zimie odbiła, reszta dopiero wystawia wąsy, mam nadzieję, że szybko podgoni ze wzrostem
Trzymam kciuki za twoją,najważniejsze, że żyje
Ewa toż ja jak tylko mogę to się gapię na ogródek. Może faktycznie roślinki czują presję i dlatego wolniej zawiązują pąki
Ilona dobrze, że już jesteś
Susia na szczęście się otrzepała, zobaczyła czy ja cała jestem i poszła dalej. Sama się zanoszę śmiechem w takich sytuacjach, więc się nie dziwię
Julcia będę się baczniej przyglądać i focić, jeszcze się okaże, że moja krzewuszka to nie candida
Kasiu/Robaczku ciekawa jestem. A kiedy wysiewałas?
Wczoraj piłowałam moją różę olbrzymkę, bo stare pędy wymarzły, a nowe już są spore. Stwierdziłam, że nie ma co dłużej czekać i oszpecać gołymi badylami tak piękną róże, złapałam za piłę i ....nie dałam rady
Dzisiaj M ma ją do końca oczyścić, bo wczoraj był foch
Kilka strzałów z wczoraj

mój ulubiony zakątek liatrowo floksowy

Dzisiaj już zaryzykowałam i do pracy przyjechałam bez rusztowania na ręku, bo mnie denerwowało, na razie nie boli. Popijam kawkę i zaraz zrobię przebieżkę po Waszych ogródkach
Gaciu też masz takiego malucha? czy już z zagęszczoną czupryną? Pokazuj szybciutko
Kasiu nie dojechałam w końcu wczoraj do szkółki, bo mi duet M-C marudzil w aucie, a jak dojechałam do domu, to się czymś zajęłam i tak zleciał czas. Co do bieli, to może faktycznie z czasem stwierdzę, że ją uwielbiam, póki co białe kwiaty nie zbyt mile widziane
Lemeczko te surfinie, to chyba nie surfinie jednak
Gosiu będę pamiętać. Jutro mam plan odwiedzić giełdę przed pracą
Julka dziękuję
Ewa toż ja jak tylko mogę to się gapię na ogródek. Może faktycznie roślinki czują presję i dlatego wolniej zawiązują pąki
Ilona dobrze, że już jesteś
Julcia będę się baczniej przyglądać i focić, jeszcze się okaże, że moja krzewuszka to nie candida
Kasiu/Robaczku ciekawa jestem. A kiedy wysiewałas?
Wczoraj piłowałam moją różę olbrzymkę, bo stare pędy wymarzły, a nowe już są spore. Stwierdziłam, że nie ma co dłużej czekać i oszpecać gołymi badylami tak piękną róże, złapałam za piłę i ....nie dałam rady
Kilka strzałów z wczoraj

mój ulubiony zakątek liatrowo floksowy

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Madziu uważaj na rączkę 
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
MOim skromnym zdaniem Twoje strzały są bardzo udane.
Śliczne zakątki nam pokazujesz. Nie mogę oczu oderwać od Twojego płotku.
Śliczne zakątki nam pokazujesz. Nie mogę oczu oderwać od Twojego płotku.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Płot jest świetny
A tam wetkniete ze slimaczkiem to poidełko
podoba mi sie , skad Ty wynajdujesz takie drobiazdzki 
A tam wetkniete ze slimaczkiem to poidełko
- lulka

Aga uważam, uważam
Sosenko bardzo dziękuję, miło czytać, że podobają ci się moje zakątki, a w szczególności płot
. Jeszcze sporo pracy nas czeka żeby wszystko było dopieszczone, przekopane i przede wszystkim zarośnięte
Keetee jakbym mało ślimaków miała co?
Kupiłam w zeszłym roku, ale nie pamiętam gdzie
, chyba w ogrodniku koło moich rodziców
A propo's zarośnięcia, to nigdy nie pokazywałam Milinka, którego nabyłam w zeszłym roku, pięknie przezimował, a teraz ma bojowe zadanie
, wspiąć się na płot i zacząć kwitnąć. Jest posadzony za tujką w prawym rogu ogródka
tadam

Sosenko bardzo dziękuję, miło czytać, że podobają ci się moje zakątki, a w szczególności płot
Keetee jakbym mało ślimaków miała co?
A propo's zarośnięcia, to nigdy nie pokazywałam Milinka, którego nabyłam w zeszłym roku, pięknie przezimował, a teraz ma bojowe zadanie
tadam

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
U mnie milin jest już 3 rok i nie kwitnie 
- lulka

Kurcze, a u moich rodziców nie dość, że rosnie jak głupi, to tak samo kwitnie
. Jest piękny, ale baaaardzo ekspansywny. Chciałabym żeby mi ten cały róg zarósł, a potem postaram się go w ryzach trzymać 
tym kąciku rozrośnie się (mam nadzieję) róża Aloha w kolorze łososiowym. Mam zamiar podczepić tam siatkę albo na gwoździkach z grubej żyłki zrobić kratkę

MAM DO ODSTĄPIENIA 4 SADZONKI BERBERYSA ERECTY, może ktoś chce
tym kąciku rozrośnie się (mam nadzieję) róża Aloha w kolorze łososiowym. Mam zamiar podczepić tam siatkę albo na gwoździkach z grubej żyłki zrobić kratkę

MAM DO ODSTĄPIENIA 4 SADZONKI BERBERYSA ERECTY, może ktoś chce
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Madzia nie forsuj łapki
Niestety moja brzózka jest inna, raczej z tych klasycznych, z tym, że "niskopienna"
Super fotki
Niestety moja brzózka jest inna, raczej z tych klasycznych, z tym, że "niskopienna"
Super fotki
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Bardzo podoba mi się ujęcie mandżurskiej z iryskami po bokach.
Aloha jak obrośnie będzie super. A mój milin przemarzł. Miałam mnóstwo sadzonek od Rodziców i wszystkie szlag trafił.
a u nich rośnie od 10 lat i pień ma jak drzewo potężny.
Aloha jak obrośnie będzie super. A mój milin przemarzł. Miałam mnóstwo sadzonek od Rodziców i wszystkie szlag trafił.
Madziu kwiaty śliczne,ale płot
rewelacja