Aguś z tego co wcześniej patrzałam są suche. Zobaczę dokładniej i jak suche to obetnę..Dziękuję
Moja początki ogrodowe - aagaaz
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja początki ogrodowe - aagaaz
Helenko mnie tez oczarowało osteo..Piękne jest..
Aguś z tego co wcześniej patrzałam są suche. Zobaczę dokładniej i jak suche to obetnę..Dziękuję
Widać,że wkładasz dużo miłości w swój przydomowy ogródek
brawo
Sama mam wierzby mandżurska i hakuro, piękne są
Zauważyłam,ze ta pierwsza po wsadzeniu najpierw mi po czarniała,ale obcięłam gałązki i odbiły zielone listki
Pozdrawiam;)
- aagaaz
- 1000p

Kasiu staram się jak mogę..
Wierzbę mandżurską dostałam w zeszłym roku, ale mi zmarniała i juz nie odbiła
Czekam na drugą ;)
Dzisiaj ładna pogoda u mnie chociaz rano było koło zera....Byłam w pracy, potem z mężem kupiliśmy mu laptopa, bo wyjeżdża Do Maroko do Casablanki na delegację
Jedzie już w poniedziałek , więc mamy ostatnie chwile razem przed jego wyjazdem ;) Będę tu często zaglądać jak go nie będzie
Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Wierzbę mandżurską dostałam w zeszłym roku, ale mi zmarniała i juz nie odbiła
Dzisiaj ładna pogoda u mnie chociaz rano było koło zera....Byłam w pracy, potem z mężem kupiliśmy mu laptopa, bo wyjeżdża Do Maroko do Casablanki na delegację
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Agnieszko, super skalniaczek, ten kamień to po prostu marzenie, a hostowisko coraz ładniejsze. Fajne zakupki, osteospermum znane od dawna robi w tym sezonie furorę pod nazwą stokrotka afrykańska. Wracając do mahonii, to wydaje mi się, że albo przemarzła albo ma jakieś choróbsko, moje są zielone i nigdy tak nie wyglądały, może spróbuj ją czymś opryskać, to nigdy nie zaszkodzi. W tym roku mam taki sam problem z jednym ostrokrzewem wygląda tak jak ta Twoja mahonia, zobaczymy czy uda mi się go uratować czy też zwolni miejsce innej roślince.
- aagaaz
- 1000p

Witam Cię Ilona dziękuję za odwiedziny i takie dobre słowa. Z dnia na dzień mój ogród nabiera rozmachu. Staram się jak mogę. Teraz na prawie dwa miesiące zostanę sama, bo mąż wyjeżdża za granicę, ale będę się starać także coś uprzątnąć na podwórku. Jeszcze tyle przede mną do zrobienia, ale nie poddaję się i działam
.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających mój skromny ogród
Powiedzcie mi czy wierzba hakuro ma jakieś specjalne wymagania??? Nie wiem gdzie ją posadzić..Pomóżcie
Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających mój skromny ogród
Powiedzcie mi czy wierzba hakuro ma jakieś specjalne wymagania??? Nie wiem gdzie ją posadzić..Pomóżcie
- aagaaz
- 1000p

Dzisiaj kolejny upalny dzień, chociaż po południu i teraz strasznie wieje. Może przygna jakiś deszcz?? Liczę na to, bo sucho strasznie.
Poprzesadzałam pierwiosnki, przekwitłe cebulice i stwierdziłam , że mam na rabacie dużo dziur. Posiałam trochę jednorocznych, ale i tak dziury zostały. Muszę chyba wybrać się do ogrodniczego, tylko póki co nie mam koncepcji na zapełnienie dziur.
Niestety mąż zabrał aparat i został mi tylko telefon, a z niego kiepskie fotki. Jak pożyczę jakiś aparat to popstrykam trochę fotek
Pozdrawiam tych , którzy tu czasami zaglądają.
Poprzesadzałam pierwiosnki, przekwitłe cebulice i stwierdziłam , że mam na rabacie dużo dziur. Posiałam trochę jednorocznych, ale i tak dziury zostały. Muszę chyba wybrać się do ogrodniczego, tylko póki co nie mam koncepcji na zapełnienie dziur.
Niestety mąż zabrał aparat i został mi tylko telefon, a z niego kiepskie fotki. Jak pożyczę jakiś aparat to popstrykam trochę fotek
Pozdrawiam tych , którzy tu czasami zaglądają.
- rogo
- 200p

- Od: 22 maja 2011, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga - u mnie też wieje i też czekam na deszcz 
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Nawet ja, słonkolubna, czekam na deszcz.
Rozwijasz się Agnieszko z impetem. Forum niezależnie od tego, że jest kopalnią wiedzy, to jeszcze działa jak doping
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
Rosną, rosną roślinki w siłę. Dużo masz pączków na swoich piwoniach? Na moim za głęboko posadzonym krzaku 6 lat temu mam 5 pączków. Odgarniałam w tym roku trochę ziemię bo chyba miałam za głęboko posadzoną i dokarmiam bo rośnie dośc blisko iglaków.
Fajnie że też wybierasz sie do igi
Odbiła Ci żółta róża?
Rosną, rosną roślinki w siłę. Dużo masz pączków na swoich piwoniach? Na moim za głęboko posadzonym krzaku 6 lat temu mam 5 pączków. Odgarniałam w tym roku trochę ziemię bo chyba miałam za głęboko posadzoną i dokarmiam bo rośnie dośc blisko iglaków.
Fajnie że też wybierasz sie do igi
Odbiła Ci żółta róża?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- aagaaz
- 1000p

Dziękuję za odwiedzinki ;)
Robercie no i z deszczu nici. Dziś kolejny upalny dzień.
Helenko Tak forum bardzo mi pomaga. Jest tu tyle pięknych ogrodów, że można z nich brać inspiracje.
Ilona Wiesz co z piwoniami to jest jakoś tak że rok pięknie kwitną a drugi rok słabiej. I teraz mam ten słabszy rok. Są pąki, ale nie tyle co w zeszłym roku. Już nawet mi kilka rozkwitło
Wiesz co jedna róża mi nie odbiła, ale nie wiem czy to ta żółta, bo wsadziłam wszystkie razem. Zobaczymy jak podrosną i zakwitną
Zaraz zbieram się do pracy, więc miłego dnia życzę dla wszystkich
Robercie no i z deszczu nici. Dziś kolejny upalny dzień.
Helenko Tak forum bardzo mi pomaga. Jest tu tyle pięknych ogrodów, że można z nich brać inspiracje.
Ilona Wiesz co z piwoniami to jest jakoś tak że rok pięknie kwitną a drugi rok słabiej. I teraz mam ten słabszy rok. Są pąki, ale nie tyle co w zeszłym roku. Już nawet mi kilka rozkwitło
Zaraz zbieram się do pracy, więc miłego dnia życzę dla wszystkich
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Agniesiu na razie gałązek nie obcinaj zaczekaj aż jeszcze troszkę podrośnie,bo u mnie czasami na takich gałązkach rosną listki.Takie jest moje zdanie.

- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
piekny skalniak ,w tym roku wsialam zakupone nasiona roslin skalniakowych powschodzily ,porozsadzalam i czekam moze urosna a wtedy będę rzadzić z kamieniami tylko gdzie i tu jest pytanie będę musiala intensywnie pomyslec
- aagaaz
- 1000p

Gosiu jeżeli Ci chodzi o hortensję to ja już obcięłam te badylki. Były wszystkie suche.
Marzenko Ja w zeszłym roku wsiałam taką mieszankę , ale nie rozsadzałam i w tym roku trochę mam na kupce wszystko. Ale ładnie to wygląda. Jeszcze mam dużo pustych miejsc na skalniaku i tak co mam to dosadzam.
Dzisiaj byłam popołudniu w pracy, więc w ogrodzie nic nie ruszone. Jutro idę tez do pracy, potem na ślub koleżanki , do następnej na urodziny i sobota minie.. W niedzielę będę odpoczywać ;)
życzę dla Was 
Marzenko Ja w zeszłym roku wsiałam taką mieszankę , ale nie rozsadzałam i w tym roku trochę mam na kupce wszystko. Ale ładnie to wygląda. Jeszcze mam dużo pustych miejsc na skalniaku i tak co mam to dosadzam.
Dzisiaj byłam popołudniu w pracy, więc w ogrodzie nic nie ruszone. Jutro idę tez do pracy, potem na ślub koleżanki , do następnej na urodziny i sobota minie.. W niedzielę będę odpoczywać ;)
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,wybierasz się teraz w czerwcu na spotkanie do Igi?U mnie susza okropna,chyba za mało na tacę dajemy.
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Dziewczyny, chyba trzeba odtańczyć taniec deszczu żeby go przywołać ;) Gdzieś na FO czytałam że trzeba okna umyć... Kurcze, moim by się przydało no i może deszcz by przyszedł
Ponoć końcówka tego tygodnia ma być mokra ale ja już w prognozy dłuższe niż dwa dni nie wierzę...