Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Iwonko, tak, te białe kwiatuszki to skalnica, która siedzi w jednej donicy z bordową żurawką i trzcinnikiem - nawet fajnie to wygląda kolorystycznie :) Iglak, który na końcu swoich przyrostów ma fioletowe szyszeczki, to zwykła sosna pumilio... Dzięki za uznanie pod adresem zdjęć! :)
Tajeczko, oj, to niedobrze... co się stało z aparatem? może to okazja do wymiany? ja właśnie tak zrobiłam jesienią, gdy stary aparat padł... Iglak, jak pisałam wyżej, to sosna pumilio :)
Miłego dnia! ;:196
Ewuniu, powiem Ci że myślałam, że już się wyleczyłam z różyczki, ale teraz, gdy róże zaczynają nam kwitnąć, znowu mnie świerzbi, by nowe królewny jesienią zamówić :) lecę zobaczyć Therese :)
Kasiu, bardzo się cieszę że się zdecydowałaś na tego klona... on jest tak uroczy, że aż trudno opisać jego urodę... czekam na zdjęcia :) W największej donicy siedzi hortensja bukietowa Grandiflora (chyba to ona, bo w ubiegłym sezonie nie byłyśmy pewne, co mam :)) nie mogę się doczekać jej wiechów!
Agulka, wielkie dzięki! Wiesz, na pewno nabiera się doświadczenia i jakiejś wprawy w obcowaniu z aparatem, ale ja się wciąż uczę i próbuję :) Miło mi niezmiernie, że Ci się podoba świat pokazany moimi oczami :)
Jolu, antena powinna rozwiązać problem - niech chłopaki ją jak najszybciej podłączą, a skończą się Twoje frustracje związane z kiepskim sygnałem... u mnie podobna sytuacja, przez brzozy, a jednak śmiga bezproblemowo...
Szyszeczki rosną na sosnach pumilio - super to wygląda... swoją drogą, koreankę też muszę cyknąć :)
MIłego!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To mnie zaskoczyłaś z tymi szyszeczkami. ;:oj Czy jak mam kosówkę pumilo to też może mieć takie szyszunie? I w jakim wieku?
x-ag-a
---

Post »

Jolu, moje mają 6sty rok... fajnie to wygląda, ponieważ wypuszczają przyrosty, długie, na końcach których tworzą się malutkie fioletowe szyszeczki... duże szyszki swoją drogą też rosną, zielone :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, oczko będę planować i chętnie wysłucham każdej rady ;:180 jak stworze coś na kształt projektu, to będę pisać, dziękuje ;:63
Krzewuszka pięknie się rozrosla u Ciebie, chyba przestanę przycinać moje i dam im wolną rękę..Zdjęcie brzozowej gałązki - mistrzowskie. Uchwyciłaś to, co kocham w nich najbardziej... Mają tyle gracji gdy się wyginają na wietrze..i ten szum falujących listków...prawie go słychać na Twoim zdjęciu!
Zazdroszczę Wam spotkania, bawcie się dobrze z Jule ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

No nie, róża od Tuszyńskich cudowna :shock: ;:167 .
Ekhm.. coś wiadomo o Rebece? Bo jak nie to kupię coś innego - przez K. Wyszyńskiego zrobiło się miejsce - kiepsko przezimował (stary jest :roll: ). W OiD koło mnie widziałam ze dwa tygodnie temu inny powojnik z tej kolekcji (36 złotych :roll: ). Jeśli nie masz czasu tym się zajmować to zrozumiem :wink: ;:196 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś pęcherznice przepiękne, niesamowicie podobają mi się te krzewy i mimo niewielkiego i zagraconego ogródka nie oparłam się im i posadziłam 2 w zeszłym roku....jeszcze maluchy, więc na kwiatuszki liczyć nie mogę....ale i same intensywne w barwie listeczki cieszą :D Teraz będę podziwiała ich piękne delikatne kwiatuszki na Twoich fotach ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie na razie Teresy nie zobaczysz, bo aparat się na mnie obraził i nie chce robić zdjęć :? Mam nadzieję, że może dzisiaj mi się uda. Pojawiły się pierwsze powojniki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit Pogodowo czad ... chociaz zapowiadaja ochlodzenie na weekend buuu nie lubie, nie lubie.
ps. sie nie klopotaj - dojedziemy sami. Przekrece wieczorkiem, to sie zgadamy co i jak.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kurka u Ciebie kwitną pęcherznice tak pięknie, a moja nic :evil: Fakt, że jest małym krzaczkiem, ale to chyba nie ma znaczenia :?: Sporo ostatnio urosła, bo w zeszłym roku były 4 pokładające się badylki. Dokarmiasz ją czymś?
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Aguniu, tak bardzo lubię oglądać zdj. z widokami ogólnymi działki. Spaceruję, przypatruję się i na ławeczce spocznę pod brzózkami. Twój trawnik taki zieloniutki, wydaje mi się być. I już doczekałam się kwitnącej pęcherznicy na razie Diablo, żółciutka jeszcze nie ma kwiatów? Zazdroszczę tych donic. Coś ostatnio wpadły mi w oko i w sklepach zwracam na nie uwagę. Do miłego.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witaj Aguś w nowym wątku ;:138 to już szósta strona ;:oj ,ale pędzicie...u mnie z czasem słabo .
Wszystko pięknie wygląda,zazdroszczę Tobie tych metrów działki ,które by mi się przydały,bo gdzie ja za trzy ,cztery lata wsadzę nowości jakie się rok w rok pojawiają? Może pomyślę o piętrze ogrodu :;230
adrian90
100p
100p
Od: 16 paź 2010, o 16:42

Post »

witaj w nowym wątku :) ogród przepiękny, dopieszczony i dopracowany w każdym calu. Będę wpadać częściej!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Witaj Adrian, dzięki za odwiedziny i miłe słowa! Nie znam chyba Twojego ogrodu, także chętnie zajrzę :)
Mireczko, dawno Cię u mnie nie było, więc tym bardziej sprawiłaś mi przyjemność swoją wizytą i sympatycznym wpisem :) Pęcherznice u mnie szaleją co roku, nigdy nie zawiodły jeszcze i zawsze obsypują się mnóstwem kwiatów... może Twoja złota musi jeszcze trochę podrosnąć? zresztą, Luteus chyba nieco później rusza z kwitnieniem, więc jeszcze bądź cierpliwa :) Zapraszam częściej!
Olu, witam ponownie :) Wiesz, to ciekawe, ale też myślałam o dodatkowym piętrze ogrodu :) wszystko się rozwija, rozrasta i za chwilę nie będziemy mieć miejsca, a nowości zawsze nęcą, nieprawdaż? :)
Madziu, skoro Twoja pęcherznica jeszcze jest małym krzaczkiem, to spokojnie daj jej czas na urośnięcie, zagęszczenie i kwitnienie... Na pewno zakwitnie, może jeszcze nie w tym roku, ale jak ruszy, to już na całego...
Wszystkie swoje rośliny nawożę, bez wyjątku...
Dobry Julek :wit :) :) :) Ty wiesz czemu :)
Ewuś, co z tymi aparatami... Tajeczce chyba też się popsuł :( U mnie też pokazały się pierwsze kwiaty powojnika!
Aga, widzę, że coraz więcej osób docenia urodę pęcherznic... one są piękne cały sezon, bo przecież przekwitnięte kwiatostany też mają dużo uroku :) Może w przyszłym sezonie i Twoje zakwitną, czego Ci życzę :)
Franci, to prawda, że czasu u mnie jak na lekarstwo... byłam w ogrodniczym w sobotę, ale niestety pani kiwała głową bezradnie... na razie o Rebecce cisza... Zróbmy tak - jeśli będzie, to kupię... najwyżej zostawię sobie, jeśli się rozmyślisz :)
Robaczku, na konsultacje w sprawie oczka jesteśmy w razie czego umówione :)
Brzozowe ażurowe gałązki najpiękniej wyglądają o zachodzie słońca, grając w grę ze światłem i cieniem... szkoda, że zdjęciami nie można przekazać pełni ich urody... i tego delikatnego na wietrze szelestu...
Z Jule nie można się nudzić :)

... i kilka zdjęć... zakwitła piwonia!! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek