W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Iwonko, piękna piwonia - taki klasyczny intensywny kolor to jest to :)
Ciekawe zakupy zrobiłaś, ale niestety nie wiem co to za tajemnicze roślinki, może ktoś bardziej wprawiony podpowie?
Zastanawiam się czym ściółkujesz rabatki - z daleka wyglądało mi to na trociny... Nie rozwiewa ich wiatr?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko gratuluję nowej rabaty. ;:138
Bardzo dobry pomysł z rozluźnieniem gliny domieszką piasku, na przepuszczalnej ziemi roślinki lepiej się czują.
Bardzo piękna robinia, moja oczywiście zmarzła którejś zimy, a już była dużym krzewem.
Irysy dorodne i wcześnie zakwitły, moje jeszcze w pąkach. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Ewa dziękuję za tak miłe słowa, ja też lubię zaglądać do Ciebie bo masz tak ładnie wszystko zgrane a u mnie to wszystko robione na łapu capu i teraz dopiero zaczynam pomału jakoś to porządkować... ta rabata z irysami to rabata przed ogrodzeniem od drogi bo lubię irysy i piwonie ale jak je dostałam to jeszcze trwała budowa więc wylądowały tam i jakoś na razie nie przenoszę bo tu gdzie teraz coś sadzę to są raczej takie własnie mało spotykane roślinki, które faktycznie lubię i jak coś kupuję to właśnie szukam takich innych chociaż do takich naprawdę wyszukanych to u mnie jeszcze daleko...
Olgo mi też się podoba kolor tej piwoni to taki ciemny intensywny róż, zdjęcie nie oddaje dokładnie jej koloru. Rabatki to u mnie nie są ściółkowane bo ciągle coś na nich zmieniam tylko na jednej są szyszki i kora, a ta o której piszesz to była wysypana trochę właśnie trocinami ale po to żeby zakwasiły trochę glebę z którą są wymieszne troszkę i wiatr ich nie rozwiewa.
Tajeczko witaj, dziękuję za pochwały mi też się ta rabatka podoba, ale zrobiłam ją i teraz się zastanawiam co na niej posadzić bo jest większa niż było w zamiarze ;:131 dzisiaj byłam nawet u mnie w ogrodniczym ale nic ciekawego nie wpadlo mi w oko więc pewnie na razie posadzę to co mam i z czasem cos dokupię...Irysy które kwitna teraz to takie co maja takie mniejsze kwiaty te o dużych też jeszcze w większości w pąkach choć pojedyńcze już się rozwijają.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Witam wszystkich w niedzielne południe, słoneczka nie ma za wiele ale jest dość ciepło, w tym tygodniu nie bardzo miałam kiedy wstawiać jakieś zdjęcia ale dziś za to troszkę kolorków z ogródka.
Na początek koleje irysy bo te już wszystkie rozkwitły,chociaż nie mam ich za wiele...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
orlikowo
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pierwszy kwiatek na goździku
Obrazek
zawciągi
Obrazek

Obrazek
firletka smółka dopiero zaczyna kwitnąć

Obrazek

rojnik zakwitł
Obrazek
i na koniec taki kwiatuszek
Obrazek

Obrazek
podobno to jest odmiana szafirka?
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Iwonko wszystkie kwiatki masz piękne, ale to ostatnie to cudo! Robi wrażenie przybysza z kosmosu :wink: I te orliki z żółtym środkiem - fajny zestaw kolorystyczny.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olgo bardzo dziękuję. Ten ostatni kwiatek to chyba jakiś szafirek, przynajmniej pod taka nazwą widziałam go w jakimś sklepie internetowym, masz rację ciekawie wygląda jak bardziej rozkwitnie jest jeszcze ładniejszy, był kilka pączków na nim ale rozkwitł tylko jeden, może w przyszłym roku...
Tych orlików z żółtym środkiem w ubiegłym roku było więcej a w tym tylko po jednej małej gałązce, nie wiem co się z nimi stało? też je lubię.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonka coraz bardziej kolorowo się robi śliczne iryski i reszta :D
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dziękuję!
Przed 19-tą zaczął padać delikatny deszczyk, niedawno przestało padać a za chwilę później na zachmurzonym niebie pokazała się piękna podwójna tęcza
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Iwonko przybyłam do ciebie i od razu jest mi raźniej czytając że i Tobie braknie czasu na wstawianie zdjęć :wink:
Gosia słusznie zauważyła że coraz kwieciściej u Ciebie się robi ;:224
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu w tym tygodniu nie miałam czasu na zdjęcia bo dwa dni nas nie było i dodatkowo załapałam jeszcze pracę na dwa dni więc ten tydzień był taki rozbiegany ale mam nadzieję że wszystko się juz ustabilizuje.
Dzisiaj cały dzień leniwy, ale jutro czeka mnie plewienie warzywek i trzeba zaczynać rabaty, wczoraj popadało troszkę więc chwasty będą lepiej wychodzić.
Byłam dzisiaj w ogrodniczym, M chciał kupić jagody kamczackie ale nie było to ja sobie kupiłam takie trzy trawki, jednak nie znam ich nazw bo u nas w ogrodniczym to większość roślin występuje pod ogólnymi nazwami, tj byliny, trawy ozdobne, cebulowe, hosty, zurawki itd,odmian już nikt tam nie zna ;:124 ,ale może ktos mi je rozpozna
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam serdecznie, Iwonko :wit Z przyjemnością zwiedziłam Twoje włości - pięknie położona działka, już ślicznie ukwiecona... Orliki i piwonie wymiatają :)
Dużo planów rabatowych widzę - będę Ci kibicować w poczynaniach... ten etap jest bardzo przyjemny, a potem to doglądanie roślin i obserwowanie jak rosną - bezcenne :)
Pozdrawiam Cię!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko prześliczne masz kolory irysków.....strasznie podobają mi się te 2 rude.....cudo :D
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko - aguniada dziękuję za odwiedziny i tak miłe słowa, mój ogród dopiero powstaje i na nowe rabaty jest dużo chęci tylko gorzej z realizacją, ale mam nadzieję że z czasem uda mi się stworzyć zieloną oazę na tym polu...
Agness jak tylko przekwitną to po kawałku kłącza jest dla Ciebie.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj popracowałam troszke w ogródku i zaczęłam sadzić roślinki na nowej rabacie, Ta juz jest prawie skończona muszę tylko jeszcze dokupic jakiegoś iglaczka i jutro M ma jeczac kupic mi kamyki więc może tą część uda się już dokończyć
Obrazek
a tutaj jeszcze kilka roślinek zostało do wysadzenia i nad resztą musze pomyślec co dalej
Obrazek
i zostanie jeszcze jedna część gdzie chcę posadzić paprocie.
To jest pierwszy kwiatek na piwonii (ona jest prawie biała), reszta jeszcze w pąkach
Obrazek
I jeszcze taka roślinka, w tamtym roku miałam ją pierwszy raz i rozrastała się w duże poduchy kwiatów, kwitła całe lato i do tego pięknie pachnie. Teraz mam ją z własnych siewek bo sama się ładnie wysiała
Obrazek
Obrazek
teraz dopiero zaczyna kwitnąć.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

oj kobito dzieje się u ciebie ohj dzieje...rabatka juz cieszy oczka a jak sie zazieleni to...pozazdrościć
a ten brązowy irys TO MNIE POWALIŁ ;:oj
goździk pachnie? ja mam tak ślicznie pachnący jak maciejka...podobny chyba
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”