Ogród Soczewki cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki cz2

Post »

Pięknie komponujesz swój ogród ;:138
Dzięki za miłe chwile na zlocie :)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

:wit
Kolejny ogród, który przyprawił mnie o zawrót głowy, dał jeszcze większą motywację do działań we własnych 4 kątach i ogromny zastrzyk pozytywnej energii. Należą się ;:180 ;:180 ;:180
Rozbawiło mnie na początku tej części jak opisywałaś zanikający trawnik,.... ktoś mnie namówił...., tu dosadziłam...., tam dokupiłam.... :;230 FORUM ZANIKAJĄCYCH TRAWNIKÓW ;:112
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie też jedna z martwych róż wypuściła w końcu wczoraj pęd ;:oj , ale jak będzie dalej taka susza i upał, to nie wiem czy sobie poradzi :?
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Witaj Monisiu :wit
Bardzo miło było mi Cię poznać osobiście a po obejrzeniu Twojego ogrodu muszę stwierdzić, że będę tu częstym gościem :).
Ogród masz przepiękny. Jestem przede wszystkim zauroczona różnorodnością roślin, doborem kolorów i porządkiem na rabatach. U mnie jest jeszcze chaos, ciągle coś przesadzam, zmieniam...i tak bez końca.
Masz piękne powojniki, różaneczniki, inne bylinki i oczywiście róże, które kocham najbardziej.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem dumna z Twoich rh :D
Czuję się ich matką chrzestną :;230
Widoczki zabójcze. Naprawdę zazdroszczę Ci tego porządku.
Cieszę się, że różyczki zaczynają odbijać.
Wierzyłam w nie.
A co do dziury w liściach rh, to raczej zrobiła taka wredna osa. U mnie też takie są, ale w zeszłym roku widziałam takie dziury prawie na każdej roslinie, więc raczej to nie opuchlak
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
A ja zazdroszczę tych "wyrośniętych" drzew i wzdycham, patrząc na swoje maleństwa :wink:

Twój ogród określiłabym jako dostojny, nie widać przypadkowych i nie przemyślanych nasadzeń. Ład i porządek działa wyciszająco. ;:108
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Moniko, podziwiam Twoje założenia przestrzenne. Piękna harmonia :!: Pewnie się powtarzam ale Twój ogród wyróżnia się elegancją. :!:
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj imienniczko!:-) Podobają mi się twoje malowanki roślinami i płynne linie rabat. Z przyjemnością poczytam od początku. Jak sprawują się kamyczki na rabatach? Masz pod nimi agrowłókninę czy agrotkaninę?
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

LaViol dziękuję. Mi również było miło poznać nową :D fankę ogrodnictwa.
Magda zanim się wejdzie na forum powinien się pojawiać komunikat "Wchodzisz na własną odpowiedzialność, grozi uszczupleniem portfela i totalnych uzależnieniem."W życiu nie pomyślałam, że mój ogród przejdzie takie rewolucje. Nie wiedziałam również, że jest aż tyle fajnych roślin. Moje zainteresowania wówczas krążyły tylko wokół iglaków i niektórych krzewów. W szkółkach oczywiście były różne roślinki, ale nie prezentowały się tak okazale jak na zdjęciach z forumowych ogrodów i nie wzbudzały moich emocji. I dopiero jak się tak napatrzyłam i odkryłam, że przez internet można zamawiać roślinki to się dopiero zaczęła...niekończąca się opowieść :;230

Aniu mimo, że codziennie podlewam róże to właśnie wczoraj to palące słońce załatwiło mi jeden krzak Knirpsa. Myślałam, że się popłaczę . Cała uschła
Obrazek

Witaj Anetko ja również ciągle coś przesadzam dosadzam. Zrobię rabatę a po dwóch latach wpadam na pomysł, że jest do poprawy albo do powiększenia bo roślinki się rozrosły i potrzebują miejsca. Albo co mi się często zdarza zaczynam nową rabatę i wykańczam ją przez kilka lat, albo ona mnie :;230
Powojniki ładne to ja miałam w zeszłym roku Teraz z 9 szt zostały mi tylko cztery. Reszta zmarzła. ;:145
Zakwitł Miss Batman

Obrazek Obrazek

CDN Zmykam spać
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Gosia jak przeczytałam pierwsze zdanie to od razu sobie pomyślałam "Powinnaś być bo nieomal jesteś ich Matką Chrzestną. Przecież to przede wszystkim dzięki Tobie nie wylądowały na kompostowniku" a później doczytałam dalej i zaczęłam się smiać. Nawet tak samo myślimy.
Jacku po raz kolejny dziękuję za komplementy.
Moniko witaj To mi zabiłaś ćwieka z tymi "agroFoliami" Nie mam zielonego pojęcia. Ja to zawsze nazywałam agrowłókniną ale czy tak się zwią to już nie wiem. To wyglada jak czarna pleciona folia. Z kamyków jestem zadowolona, ale jak każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety.
To dużo zależy jakie masz upodobania, jakie rośliny chcesz sadzić , ile masz kasy i czasu na pracę w ogródzie. Ja po przeanalizowaniu tych zapytań doszłam do wnioku, że najbardziej odpowiadają mi kamyki.
Helenko ja mam to samo jak zobaczę ogród z kawałkiem lasu lub dorosłych dużych drzew. Bardzo mi tego zalesienia choć na kawałku działki brakuje. Żałuję, że zaraz po wybudowaniu domu nie posadziłam brzózek. Teraz byłyby już pokaźnych rozmiarów. Wiśnie mają 6 lat a już od co najmniej 3 sezonów tworzą ładne tło. Więc moja rada to posadzić i poczekać, 3 lata to nie wiele. Gorzej jest niestety z tymi szlachetnymi.
Podobają mi się buki ale jak pomyślę, że one dopiero po 10 latach zaczynają przypominać drzewa to mnie to trochę zniechęca.
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Moniś, jakie to ostatnie zdjęcie jest piękne ;:167 Bardzo klimatyczne.
Przytnij tę różę, zmobilizujesz ją do puszczenia nowych pędów. A to na pewno wina suszy?
Czasami pęd jest uszkodzony i z czasem zaczyna zasychać, jak też tam u kilku róż.
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Cudny ogródek masz podoba mi się bardzo u ciebie ;:oj
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja bym, bardziej stawiała na bruzdownicę.
Obetnij pędy i zobacz czy nie są puste w środku.
Obejrzyj resztę róż, czy na końcach nie zaczynają też tak zamierać.
Ja już od 2 tygodni walczę z tą zarazą.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Po prostu ma przemarznięte korzenie i nie dała rady.U mnie tak właśnie nie dawno poleciała Gardenka.Teraz tylko czekam która będzie następna.Westerland walczy,już też ma takie przyrosty ale nie robię sobie nadziei że da radę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”