Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

Marysiu, skąd ja to wszystko znam. Te 'głupawki, ciągoty, omamy ogrodowe"
nie wiem do końca czy to zupełnie normalne czy też jakaś insza zaraza, ale co tam... Ja na razie mam przesyt wszystkiego- przypuszczam, ze to cisz przed burzą, zebym mogła ruszyć ze zdwojoną siłą :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anabanana, modraszkowe, to cymbalaria murowa, zwana też bluszczykowatą. Moja pochodzi z jakiejś trwałej ruiny zamkowej. Widocznie u mnie jej dobrze, bo zwykle nie jest taka zwarta i widać jej liście.
Bidy zwykle odwdzięczają się pięknie nawet za minimum opieki, kiedyś kupiłam 3 niespodzianki bez znaczników po 1 zł, wyrosły z nich piękne okazy. ;:333
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko, głowa do góry, będzie dobrze. Bakcyl ogrodowy nigdy nie przechodzi, a wiosna to najbardziej pracochłonna pora. Podziwiam Cię, że dajesz ze wszystkim radę. :uszy
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Mario ja też tak mam , zawsze jakieś roślinki patrzą na mnie litościwie no i jak ja mogę ich nie kupić :;230 mam też Cymbalarię murową ale jest droga mojemu sercu bo kupiłam ją i kilka innych roślinek u naszej forumkowej Ani Guby , której już niestety nie ma między nami , odeszła do Rajskich Ogrodów i jak patrzę na niebieski dywanik delikatnych kwiatuszków to przypomina mi Anię.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p
Od: 13 mar 2012, o 20:37

Post »

dzien dobry :wit

bardzo u Ciebie uroczo, piękne kwiaty, wielu nawet nie znam ;:oj

można się douczyć, pozdrawiam :)
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, nieraz jeszcze kwiaty będą nam się kojarzyć z dobrymi ludźmi , którzy dzielili nasze pasje. Cieszmy się przyrodą i tym co nas otacza bo świat jest piękny, a najpiękniejsza jest natura.

Dzień dobry :wit Lucy, dziękuję za miłe słowa, zapraszam nieustająco do zwiedzania.

Lecę podlewać ,bo susza okrutna, chyba jak u wszystkich.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marysiu ja dwie plastikowe 5-litrowe butelki przeciąłem na pół.Teraz służyły jako szklarenki.Zimą będą okryciem dla lewizji.delospermy i opuncji.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

delosperma pisze:Witaj Kasik ;:138 Po tych przeżyciach u anibanany ;:219 , nie mogę spać, ale na krótką odpowiedź się jeszcze zdobędę.
Dzięki za miłe słowa. Śniedka dzisiaj znaczyłam, gdzie rośnie / bo ma cebule całkiem podobne do szafirka, którego u mnie łaska Boska/, jest go dużo , więc wystarczy i dla ciebie. Zanotowałam Cię w księgach rachunkowych. Wykopywać będę w czerwcu po zaschnięciu zielonego. Dam znać w moim wątku, czym skłonię wszystkich chętnych do przymusowych odwiedzin. Ota moja chitra strategia. :;230
Marysiu, każdy sposób jest dobry ;:138 . Dołączam się do ochów nad Twoimi kwiatami. Robisz super ujęcia, których ja nie potrafię zrobić. Zawsze się spieszę i robię zdjęcia przed wyjazdem z działki. M tupie nogami, a ja szybko cykam :;230
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Mario pooglądałam Twój ogród i różne wspaniałe rośliny ,Twoja dusza kolekcjonerska nie jest mi obca i jak najbardziej utożsamiam się z Tobą ...Mimo tego ,że tyci areał nie pozwala mi na rozwinięcie skrzydeł,to jednak dalej rozmnażam i końca nie ma... :wink: Pomysł na skalniak i wykonanie super...A zdjęcie kozibródki idealne...skupisko nasion ładniejsze od kwiatu ...bardzo fotogeniczne... :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku, stosuję też tę metodę. Ale czy Twoja piękna lewizja ;:oj mieści się pod butelką. Wygląda na bardzo okazałą.
Moja delosperma w zimie w szklarni była dodatkowo przykryta dziurawym akwarium, bo pod butelką się nie mieściła. A teraz rośnie jak na drożdżach.Zostanie więc przycięta i będzie miała dużo dzieci.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, ze zdjęciami po prostu się bawię.Mam dużo czasu ,bo nie pracuję zawodowo. Fotografia od niedawna jest moją następną pasją. Robię kilka ujęć i wybieram najlepsze.
Na działkę mam 5 minut pieszo i zwykle jestem tam sama, więc nikt mnie nie pogania.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i klops. Nie mamy na działkach wody. Kładą nową instalację wodną za unijne pieniądze, ale działki nie podlegają pod program unijny i jest spór między spółką wodną , a wykonawcą. Zamulili starą instalację, a nowej ani widu ani słychu. Nie wiadomo ile to potrwa. Trzeba nosić wodę z Bobru ;:223 , muszę kupić sobie takie nosiłki do wiader.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marysiu to są dwie delospermy.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Imienniczko, masz piękne rośliny, bardzo fotogeniczne. Bardzo mi Ciebie szkoda z tym brakiem wody i noszeniem jej , też kiedyś byłam w podobnej sytuacji i wiem co to oznacza. Może teren działkowy jest atrakcyjny i trzeba go......
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Marysiu, a może nie nosidła, bo Ci kręgosłup pęknie! Dziewczyny na forum pokazywały kiedyś takie fajne czterokołowe wózki ogrodnicze. Mogłabyś taki wózek załadować kanistrami i ciągnąć.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”