Ogródek Robaczka cz. 2
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Kasiu nie wiem czemu ,ale dawno u Ciebie nie byłam
Ale jak zwykle ładnie i kwitnięcia piękne u mnie zupełna klapa w tym roku, trzeba będzie wszystko od nowa bo mało przetrwało a i jeszcze nie wiem czemu dalej pada to co było zreanimowane,ale będę cieszyć się tym co Ty masz 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
hej hej....jak tam?
weekend już za pasem, zresztą już jest to od jutra pewnie nic tylko ogródek i
jej już Rooguchi kwitnie? bomba!
muszę jakoś pokombinować bo odwiedzić to ja Cię muszę.....teraz mam troszkę dni wolnych to jakoś pomyślę
weekend już za pasem, zresztą już jest to od jutra pewnie nic tylko ogródek i
jej już Rooguchi kwitnie? bomba!
muszę jakoś pokombinować bo odwiedzić to ja Cię muszę.....teraz mam troszkę dni wolnych to jakoś pomyślę
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiek ależ masz cudnie, takie klimaty bardzo mi się podobają, ścieżka wijąca się i te latarenki.
Podobnie jak Gosia zmałpowała bym te latarenki ale do takiego rozp.... la jak w moim ogrodzie to za nic nie pasują. Może jak już trochę to ogarnę i zarosną te piaskowe 'ścieżki' to postaram się o takie. 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A ja wszystkich zdjęć nie widzę
ale te, co widzę są piękne
ale te, co widzę są piękne
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kasiu, z przyjemnością pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie 
Masz wiele atrakcyjnych clematisów. cieszę się, że i moje zaczynają kwitnąć.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Masz wiele atrakcyjnych clematisów. cieszę się, że i moje zaczynają kwitnąć.
Pozdrawiam Cię serdecznie
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu po pewnej przerwie. To niesamowite jaka jest różnica w rozwoju roślin w porównaniu do moich stron. Cudowne klematisy już mocno zaawansowane w kwitnieniu. Moje przemarznięte dopiero odbijają i nie ma pewności czy zakwitną.
Śliczna robinia.
Generalnie trudno mi się oderwac od zdjęc. Szkoda że nie wszystkie są dostępne ale i tak dawka energii fantastyczna.
Pozdrawiam cieplutko
Śliczna robinia.
Generalnie trudno mi się oderwac od zdjęc. Szkoda że nie wszystkie są dostępne ale i tak dawka energii fantastyczna.
Pozdrawiam cieplutko
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie
Dzisiaj po południu miałam chwilę dla siebie czyli ja i mój ogród
Wcześniej goście, zakupy i takie tam..czasu na forum coraz mniej, więc tym bardziej mi miło, że mimo moich zaległości w Waszych ogrodach wciąż mnie odwiedzacie
Margo, latarenki są do kupienia w necie, dam Ci znać na pw. Będzie mi miło, jeśli w Twoim ogrodzie znajdzie się coś "mojego"
LaViol, nie broń się przed tą chorobą kochana, oby tylko takie "schorzenia" nas dotykały
Kasiu, wydaje mi się, że to jednak jakieś liściane żarłoki, pryskałam już dwukrotnie, zobaczymy czy pomoże. Powojników kwitnie codziennie więcej, nie nadążam z fotorelacjami
Zachwycają mnie też obsypane kwiatami krzewuszki...

Ewa, wino lubię pod każdą postacią
W Motalcino, we Włoszech zajadałam się nawet lodami o smaku Brunello
A Vino w ogrodzie pokazuje kolejne kwiaty..

Krysiu, na końcu ścieżki jest altana, przy której posadziłam róże, a pergola stoi przy tarasie i przed wejściem do domu. Jeśli mówisz o tej pokazywanej ostatnio, to obsadzona jest powojnikami: Rooguchi, Girenas, President, Dr Ruppel, Princess Diana i Shin-shigyoku
Rooguchi

Dorotko, dziękuję za pomoc w identyfikacji i miłe słowa
Sama jestem zaskoczona tempem wzrostu roślin przy ścieżce - lawendy pięknie przezimowały i lada dzień zakwitną, a róże od kochanej Ewy/Gloriadei rosną jak na drożdżach
White Kent mają już pączki, a sadzone były w kwietniu
Jednak największe wrażenie robi na mnie Rosarium Uetersen, sadzona w tym samym czasie
Ma ok. 6-7 pędów i mnóstwo pąków na każdym

Całkiem nieźle radzi sobie też miniaturka z dyskontu

Moniczko, maj to piękny miesiąc..na początku miesiąca kwitły jeszcze tulipany, czosnki szaleją cały czas, lada dzień zakwitną róże i ostróżki..jest tyle kwiatów, że aż trudno wybrać faworytki

Bozuniu, dziękuję
Jak pięknie określiłaś pergolę - harfa
to zwykłe żyłki, ale dla Rooguchi ten pomysł zdaje egzamin

Agness, miło mi, że Ci się u mnie podoba, bardzo dziękuję za ciepłe słowa
Clemki szaleją, ładnie przezimowały, a wiosną doszło sporo odmian, chyba nigdy mi się nie znudzą..
Asao i Dr Ruppel

Dzisiaj po południu miałam chwilę dla siebie czyli ja i mój ogród
Margo, latarenki są do kupienia w necie, dam Ci znać na pw. Będzie mi miło, jeśli w Twoim ogrodzie znajdzie się coś "mojego"
LaViol, nie broń się przed tą chorobą kochana, oby tylko takie "schorzenia" nas dotykały
Kasiu, wydaje mi się, że to jednak jakieś liściane żarłoki, pryskałam już dwukrotnie, zobaczymy czy pomoże. Powojników kwitnie codziennie więcej, nie nadążam z fotorelacjami

Ewa, wino lubię pod każdą postacią
A Vino w ogrodzie pokazuje kolejne kwiaty..

Krysiu, na końcu ścieżki jest altana, przy której posadziłam róże, a pergola stoi przy tarasie i przed wejściem do domu. Jeśli mówisz o tej pokazywanej ostatnio, to obsadzona jest powojnikami: Rooguchi, Girenas, President, Dr Ruppel, Princess Diana i Shin-shigyoku
Rooguchi

Dorotko, dziękuję za pomoc w identyfikacji i miłe słowa

Całkiem nieźle radzi sobie też miniaturka z dyskontu

Moniczko, maj to piękny miesiąc..na początku miesiąca kwitły jeszcze tulipany, czosnki szaleją cały czas, lada dzień zakwitną róże i ostróżki..jest tyle kwiatów, że aż trudno wybrać faworytki

Bozuniu, dziękuję

Agness, miło mi, że Ci się u mnie podoba, bardzo dziękuję za ciepłe słowa
Asao i Dr Ruppel

-
April

Ale Cię dziewczyno zakręciło powojnikowo 
- LaViol
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 17:16
Widzisz, Kasiu, błędów w ogrodzie narobiłam tyle, że mi się już znudziła ich ilość ;)
A ponieważ jestem na etapie niwelowania tych błędów, które teraz mogę i tworzenia nowej koncepcji ogrodu, nie chciałabym mieć na koncie nowych ... staram się okres błędów i wypaczeń mieć za sobą ;)
A ponieważ jestem na etapie niwelowania tych błędów, które teraz mogę i tworzenia nowej koncepcji ogrodu, nie chciałabym mieć na koncie nowych ... staram się okres błędów i wypaczeń mieć za sobą ;)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Przepraszam, żę odpowiadam na raty, serwer zdjęciowy mi wariuje
Andrzejku, dziękuję za odwiedziny
Wstyd się przyznać, ale nie mam bladego pojęcia jak ani kiedy zbierać nasionka sasanek... Już kiedyś pytałeś mnie czy siałam je sama, tak jak pisałam wtedy, jestem kompletnie zielona w te klocki
Widok sasanek urzeka mnie niezmiennie, zwłaszcza, że niektóre wciąż kwitną
to już 2 m-ce!

Elu, witaj
Przykro słyszeć o stratach w Twoim ogrodzie....może wybierzesz sobie coś u mnie i wyślę Ci na dobry początek kompensowania strat?
Martusiu, zapraszam
Daj znać kiedy Ci pasuje
Majka, dzięki
Masz piękny ogród, co Ty chcesz w nim 'ogarniać'?
Te Twoje Souveniry śnią mi się po nocach..
Aniu, daj znać które foty nie działają, sprawdzę. Miło mi, że do mnie zaglądasz
Monia, witaj ponownie
Miło mi, że na spacer wybrałaś się do mnie, choć tyle piękniejszych ogrodów na Forum..nie wspominając o tych wszystkich pięknych miejscach, które odwiedziłaś. Miło mi Ciebie gościć, zapraszam ponownie
April, witaj
Clematisów nie okrywam na zimę, ale radzą sobie bardzo dobrze. Tnę nisko na wiosnę, nawożę i rosną jak szalone. Niektórym zdarza się mączniak, albo jakieś przypadłości grzybowe, ale nie jest najgorzej. Przykro, że u Ciebie tak mocno ucierpiały..powinny jednak odbić, a przy dobrej pogodzie nadrobią straty
Beautiful Bride kwitnie jeszcze intensywniej niż reszta, ale sadzona była wiosną. Robinia mnie również zachwyca, kwitnie bardzo obficie

ps.Jeśli możesz, to podaj mi numery stron, gdzie nie działają foty - u mnie wszystko się otwiera
LaViol rekonstrukcja ogrodu to niełatwa sprawa, ale jestem pewna, że po studiach w temacie, z wiedzą i umiejętnościami poradzisz sobie z tym wyzwaniem

Andrzejku, dziękuję za odwiedziny
Widok sasanek urzeka mnie niezmiennie, zwłaszcza, że niektóre wciąż kwitną

Elu, witaj
Martusiu, zapraszam
Majka, dzięki
Aniu, daj znać które foty nie działają, sprawdzę. Miło mi, że do mnie zaglądasz
Monia, witaj ponownie
April, witaj

ps.Jeśli możesz, to podaj mi numery stron, gdzie nie działają foty - u mnie wszystko się otwiera
LaViol rekonstrukcja ogrodu to niełatwa sprawa, ale jestem pewna, że po studiach w temacie, z wiedzą i umiejętnościami poradzisz sobie z tym wyzwaniem

-
April

Ja przez Ciebie nie pójdę spac bo będę oglądac zdjęcia i marzyc że się kiedyś takiego ogrodu dorobię
Smaczne widoczki. to połączenie bieli i niebieskiego rozkłada mnie zupełnie.
Może zdjęcia nie wszystkie się otwierają bo mam kłopoty z zasięgiem. W poniedziałek w pracy przejrzę wszystko jeszcze raz
Smaczne widoczki. to połączenie bieli i niebieskiego rozkłada mnie zupełnie.
Może zdjęcia nie wszystkie się otwierają bo mam kłopoty z zasięgiem. W poniedziałek w pracy przejrzę wszystko jeszcze raz
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu i ja bardzo lubię widok spaniałych pierzastych sasankowych pomponów, u mnie też pomiędzy tymi włochaczkami są i pojedyncze kwiatuszki
Czosnki prześliczne, muszę i ja kiedyś się na nie skusić
Czosnki prześliczne, muszę i ja kiedyś się na nie skusić
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale mnie zauroczył Rooguchi.
Chyba muszę go mieć
Chyba muszę go mieć
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Kasiu nasionka sasanek możesz zbierać jak już się będą ''wysypywać '' na końcu każdego takiego włochatego "włoska" jest nasionko 
Pięknie ci kwitną krzewuszki i inne śliczności
Pięknie ci kwitną krzewuszki i inne śliczności
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
ale kwieciście i cudnie 7raj różyczka miniaturka wpadła mi w oku reszta też cudna i cudaśna 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)