Mój wiejski ogród '12
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród '12
Jeny jak tu pięknie! Ile kolorów! O jejku ciekawe za ile lat ja się doczekam takiego ogrodu 
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Za ...eścia, nie, żartuję. Polu, dzisiaj jest dużo możliwości, i szczodre forum 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak będziesz chciała, to będziesz miałairminka pisze:Jeżeli będę miała prawdziwą rabatę ziołową, to też tam się znajdzie
Irminko, przecudne te hosty - Twoje i moje i wszystkie!
Ale cudeńka pokazujesz
Bardzo zaintrygowała mnie ta hosta z wydłużonymi liśćmi i jaśniejszą obwódką. Śliczna
Tak, to zdecydowanie stiletto. Właśnie o niej czytam . Wysokość podali 0,2-0,5m, a jak jest z jej średnicą ?
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Stiletto bardzo ładna, niedawno dostałam od Jurka.
- irminka

Irminko
, funkia Stiletto przepiękna. Uśmiechnę się do Ciebie promiennie, może na jesień, będziesz dzielić kępę i parę listków zostanie. Bardzo chętnie bym ją ugościła na Zagórku
Miłego dnia 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ojej! Jak pięknie wszystko kwitnie! Stiletto ma ładna kępę! Ja kiedyś miałam i dogorywa gdzies pod bzem na kwarantannie, bo wydawało mi się , że ma wirusa 
Piwonie też masz okazałe! Ja chyba ręki mie mam, bo albo mi marzną, albo nie kwitną
Piwonie też masz okazałe! Ja chyba ręki mie mam, bo albo mi marzną, albo nie kwitną
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- anabanana
- 1000p

- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bodziszki mają dar wprowadzania nastroju rodem z "Tajemniczego ogrodu"... Śliczne są.
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Irminko, dawno u Ciebie nie byłam, a u Ciebie tyle kwiecia
. Pięknie
. Podobają mi się takie kwieciste łączki.
Mimo, że mam futrzaki, to mam iglaki (ot jakiś rym mi wyszedł), ma sunie, sztuk 3, żeby nie sikały do góry i co z tego, jedna z nich podnosi nogę jak pies- chłopczyca jakaś.
U mnie to chyba tylko rodzima roślinność ma szansę na przeżycie. Podlewam, podlewam, a wszystko schnie i gotuje się w słońcu i bez wody
.
Nasadzę naparstnic i tyle
Mimo, że mam futrzaki, to mam iglaki (ot jakiś rym mi wyszedł), ma sunie, sztuk 3, żeby nie sikały do góry i co z tego, jedna z nich podnosi nogę jak pies- chłopczyca jakaś.
U mnie to chyba tylko rodzima roślinność ma szansę na przeżycie. Podlewam, podlewam, a wszystko schnie i gotuje się w słońcu i bez wody
Nasadzę naparstnic i tyle
- irminka

Atenko, w Zagórkach będzie jej miło, przypomnij się koniecznie 
Miłko, piwonie pojęły, że u mnie surowy żywot, muszą walczyć
Aniu, bodziszki czarują, ale nie tylko one. Już widzę pąki moich ulubionych naparstnic i może w końcu nie będą wyłącznie ciemnoróżowe
A swoją drogą, ciekawe by było zajrzeć ponownie do Tajemniczego ogrodu i przeczytać jako Zaawansowana Ogrodniczka. Bodziszki, naparstnice, paprocie, złocienie, fiołki, co tam jeszcze mogło rosnąć?
Marzko, 'nasadzę naparstnic i tyle'
Będę najczęstszym gościem, nie ma dla mnie czarowniejszych widoków niż grupy naparstnic
A maki tańczą do ostatniego płatka, tu w towarzystwie bodziszków i kocimiętki.

Miłko, piwonie pojęły, że u mnie surowy żywot, muszą walczyć
Aniu, bodziszki czarują, ale nie tylko one. Już widzę pąki moich ulubionych naparstnic i może w końcu nie będą wyłącznie ciemnoróżowe
Marzko, 'nasadzę naparstnic i tyle'
A maki tańczą do ostatniego płatka, tu w towarzystwie bodziszków i kocimiętki.

- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Nie chcę Cię rozczarować, bo będą to te dzikie żółte naparstnice
, dziurawiec
, mydlnica
i kocanka
, tyle udało mi się rozpoznać z dziko rosnących.
No i mam łany dzikiego, ciemno-różowego gożdzika i kostrzewy sinej. Nic tylko robić z nich rabatkę.
Problem polega nam ty, że jak rosną sobie same to rosną, a jak je przesadzę, to pewnie padną
.
Irminko, gdybyś miała nadwyżki maków, to bardzo chciałabym Cię o nie prosić. Miałam cały skalniak obrośnięty makami i M mi je wypielił, nie zdąrzyły sie wysiać i zginęły
. Miałam takie zwykłe, trochę większe od polnych.
Podziwiam Cię za to, że masz takie swojskie rośliny i kwiaty. Takie rosły w ogródkach zawsze i zawsze w nich zostaną, a mody mijają.
U Maski jest akcja mycia okien, żeby przywołać deszcz, pozwolę sobie agitację na Twoim wątku pouprawiać..., bo deszcz wszędzie potrzebny
No i mam łany dzikiego, ciemno-różowego gożdzika i kostrzewy sinej. Nic tylko robić z nich rabatkę.
Problem polega nam ty, że jak rosną sobie same to rosną, a jak je przesadzę, to pewnie padną
Irminko, gdybyś miała nadwyżki maków, to bardzo chciałabym Cię o nie prosić. Miałam cały skalniak obrośnięty makami i M mi je wypielił, nie zdąrzyły sie wysiać i zginęły
Podziwiam Cię za to, że masz takie swojskie rośliny i kwiaty. Takie rosły w ogródkach zawsze i zawsze w nich zostaną, a mody mijają.
U Maski jest akcja mycia okien, żeby przywołać deszcz, pozwolę sobie agitację na Twoim wątku pouprawiać..., bo deszcz wszędzie potrzebny