Zakątek na krańcu świata/Moja pustelnia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p
Od: 1 sie 2010, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek na krańcu świata/Moja pustelnia

Post »

Dziękuję bardzo :tan
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p

Post »

Ja mam zamiar jutro kupić zawilce w Aldi. Ma być 60 bulw za 4.60
Awatar użytkownika
Burgund
100p
100p
Od: 24 mar 2011, o 15:42

Post »

:wit Mariolu 60 bulw za 4,60 to się opłaca , u mnie 10 bulw tylko ,
a jesteś pewna że to nie chochlik drukarski w gazetce, może 6 bulw? jak będę miał czas to sam sprawdzę , bo to była by wręcz NIEWYOBRAŻALNIE ASTRONOMICZNA PROMOCYJA ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
pytanie jeszcze jakie te zawilce są w Aldi zwykłe , półpełne czy pełne ? Kupiłem półpełne cena zbliżona była 4,40( w Polomarkecie )

po chwili szperania w necie znalazłem w gazetce rzeczywiście 60 sztuk za 4,59(widnieje na opakowaniu a więc), miałaś rację, chyba się tam zjawię , co prawda to są zwykłe zawilce ale , ale..... od przybytku głowa nie boli
Awatar użytkownika
Burgund
100p
100p

Post »

:idea: Wczoraj zwiedziłem Aldi ,ale nie nie skusiłem się na te 60 zawilców ,
Hhhhhhura nie jestem uzależniony wszystko ze mną w porządku i mam nawet silną wolę :tan ;:170
za to w następnym sklepie kupiłem :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Iris pumila Truly
Iris pumila Petite Polka
irysy japońskie : August of Emperor, Frilled Enchatment,
Liliowce: Double Dream różowy, Blue Sea, Campfire Embers
Hosta: white feather
chyba jeszcze muszę nad sobą popracować :;230 :;230 :;230 ;:223
no i jeszcze konwalię różową ,oraz dwa floksy wiechowate biały i czerwony ....
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p

Post »

Burgund ja wczoraj nie dotarłam do Aldika.Miałam zamiar pojechać dzisiaj, ale z tego co piszesz to nie wiem czy się opłaca.Co z tymi bulwkami było nie tak ?
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Wczoraj byłam a Aldi. Kupiłam anemony i irysy holenderskie. Anemony mają bardzo malutkie bulwki. Mam nadzieję, że choć kilka sztuk uraczy mnie kwitnieniem.
A swoją drogą, masz bardzo dobrze zaopatrzony sklep ogrodniczy. Zazdroszczę.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Burgund ja już wcale nie jeżdżę bo i tak nie mam tego już gdzie sadzić , ale jak oglądam Wasze zakupy to troszkę zazdroszczę .

Halinko anemony przed posadzeniem moczyć w wodzie przez 24 godziny.
Awatar użytkownika
Burgund
100p
100p

Post »

Mariolu Byłem w Aldiku, no i nie kupiłem dlatego bo trochę oszukane zawilce
Pierwszy powód tak bulwy bardzo małe potwierdzam ,
po drugie jest to zawilec zwykły , a ja szukałem bardziej półpełnego lub pełnego,
po trzecie zacząłem liczyć te bulewki w opakowaniu bo coś mnie tknęło jak na 60 sztuk to coś ich mało , biorę jedno opakowanie liczę liczę i liczę 40 szt, mówię sobie eeee wziąłeś jakies felerne opakowanie , więc sięgam po drugie i liczę i liczę i liczę i co znowu 40 a na opakowaniu 60 szt. , biorę trzecie do trzech razy sztuka i co znowu 40 szt.
a w waszych aldikach jak z tymi sztukami?
ostatni powód to taki że już wcześniej kupiłem zawilce i stwierdziłem że na razie sobie dam spokój z zawilcami , zobaczę jak te się spiszą, a zaoszczędzone fortuny przeznaczyłem na nowy zakup
Halinkopotwierdzam ten sklep gdzie kupuję większość roślinek rzeczywiście dobrze zaopatrzony
dzisiaj znowu go odwiedziłem i kupiłem
Liliowiec Big Smile - podobają mi się jego rażące neonowe obwódki , ale jak wygooglowałem to w necie zdjęcia inaczej wyglądają niż na zdjęciu w sklepie zobaczymy co z tego wyjdzie
Gieniu ja mam odwrotny problem , mam dużo miejsca a mało roślinek do obsadzenia mam jakieś 60 arów wkoło domu więc jakoś to wszystko tam upycham rozmnażam
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Masz rację. To mały przekręt. W opakowaniu jest 40 szt. anemonów.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p

Post »

No to nie kupiłam zawilców w Aldiku, bo znowu do niego nie dotarłam. No i dobrze, kupiłam półpełne 10 szt w Auchan :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Burgund
100p
100p

Post »

:arrow: a i jeszcze jedno liliowiec el Desperado to też kupiłem , chyba tej wiosny to dam sobie spokój z zakupami, bo czeka mnie reorganizacja ogródka przed samym domem , muszę odkopać i odizolować fundamenty , huk roboty mnie czeka ;:202
ale fakt faktem liliowce piwonie róże to mi się podoba dlatego tak powiększa mi się kolekcyja
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Burgund pisze:.......piszą tam że najmniejszym opadem owoców charakteryzowała się "czarna" ok. 7,5% następnie Wojtek który zrzuca ok. 20%
nie wiem czy to jest rekomendacja dla Ciebie ale skoro napisałaś że u ciebie jagody prawie wszystko gubią to chyba lepiej posadzić czarną i wojtka
i patrz okazało się że ta czarna jest jeszcze lepsza od wojtka a ja ją brałem gł, ze względu na kolor chciałem jeszcze kupić brązową , ale ktoś mnie ubiegł, w tym roku będę polował i chyba dokupię parę krzaczków czarnej jednak skoro ona tak mało zrzuca owoców ;:119

odmiana wojtek ponoć jest bardzo smaczna , przekonamy się
Zamówiłam :heja Czarną, Brązową i Wojtka :tan
Awatar użytkownika
Burgund
100p
100p

Post »

a to mój wczorajszy zakup hortensje 8 zeta za szt oczywiście z przeceny aronia 3 zeta za szt i jeżyna bezkolcowa odmiana triple crown też 3 zeta za szt Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Burgund
100p
100p

Post »

:roll: ;:oj muszę wam zrelacjonować straty zimowe, wymarzł mi tojad, inkarvilla, irysy kiepsko przezimowały, przy czym te babcine stare odmiany najlepiej przezimowały także i irysy niskie , czyli iris pumila , natomiast te z typu iris germanica , czyli te największe tragedia , prawie nie kwitną połowę kłączy wygniło przemarzło poprzesadzałem je i próbuję je odratować
no a z drzew to morele totalnie wymarzły , czy ja kiedyś dochowam się moreli ;:145 ;:181

kasztan jadalny o dziwo dobrze sobie poradził z tymi mrozami chociaż gdzieniegdzie przemarzał, a karczochy zgniły ale to podejrzewam że z nadmiaru wilgoci w gruncie , orzechy włoskie lekko zmroziło ale odżyły padła mi jedna czarna morwa ale 2 się przyjęły no i padły mi 3 róże pnące w ogóle róże to tej zimy wymarzły ludziom
natomiast borówki amerykańckie rosną i rozwijają się , jedna hortensja młoda zakupiona zeszłej jesieni ledwo zipie ale odbija ufff

ciężka ta zima była :shock: ;:219 ;:219 ;:219
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”