Ogród za borem cz. 2
Re: ogród za borem cz. 2
Migdałka zazdraszczam ale tak nie szkodliwie
mojego do granic możliwości przyciął zając
widać nie dość że ładny to jeszcze smaczny .
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój migdałek niestraszony a kwitł wyjątkowo pięknie w tym roku...szkoda że tak krótko
Za to korony zastrajkowały...wyrosły,miały nawet pąki i...nie zakwitły...
Dziś w szkółce widziałam białego migdałka...też śliczny i zastanawiam się nad zaproszeniem go do ogrodu
Dziś w szkółce widziałam białego migdałka...też śliczny i zastanawiam się nad zaproszeniem go do ogrodu
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Tereniu ciemierniki na pewno będą rosły, bo to potomstwo silnej odmiany sprawdzonej w naszych warunkach. Cesarską koronę trzeb porządnie ponawozic, to zakwitnie w przyszłym roku
Ewa mam rozumiec, że ten, którego miałaś, padł
? Szkoda, ale może te maluchy ode mnie okażą się silniejsze.
Bernadetko u mnie straszenie jak na razie przynosi dobre efekty. Podobno to stary zwyczaj praktykowany przez gospodarzy w noc wigilijną, cóż warto czerpac z mądrości narodów
Elu czasami mam wrażenie, że zającom wszystko smakuje. Mam do nich jednak pretensję, bo miały na kompostowniku zostawioną kapustę, nawet na nią nie spojrzały i zabrały się za borówkę amerykańską
Graziu nigdy nie widziałam białego migdałka
Zaproś go do ogrodu, a my będziemy sępic o patyczki. U mnie korona nie kwitła w ubiegłym roku, może musi co jakiś czas odpocząc?
Ja w tym tygodniu jestem uziemiona. Ugryzła mnie w nogę meszka i wdał się paskudny stan zapalny. Mam ogromny obrzęk, ból i przez 3 dni gorączkowałam. Dziś jest trochę lepiej, ale niestety stopa mieści się tylko w stare klapki.
Dni mam teraz podwójnie gorące, bo moja córka zdaje maturę - dziś walczyła z matematyką
A w ogrodzie bujnie, majowo i pachnie bzami
Dziś trochę rabatowego buszu, jutro wstawię zbliżenia

Ewa mam rozumiec, że ten, którego miałaś, padł
Bernadetko u mnie straszenie jak na razie przynosi dobre efekty. Podobno to stary zwyczaj praktykowany przez gospodarzy w noc wigilijną, cóż warto czerpac z mądrości narodów
Elu czasami mam wrażenie, że zającom wszystko smakuje. Mam do nich jednak pretensję, bo miały na kompostowniku zostawioną kapustę, nawet na nią nie spojrzały i zabrały się za borówkę amerykańską
Graziu nigdy nie widziałam białego migdałka
Ja w tym tygodniu jestem uziemiona. Ugryzła mnie w nogę meszka i wdał się paskudny stan zapalny. Mam ogromny obrzęk, ból i przez 3 dni gorączkowałam. Dziś jest trochę lepiej, ale niestety stopa mieści się tylko w stare klapki.
Dni mam teraz podwójnie gorące, bo moja córka zdaje maturę - dziś walczyła z matematyką
A w ogrodzie bujnie, majowo i pachnie bzami
Dziś trochę rabatowego buszu, jutro wstawię zbliżenia

Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko busz bujny, soczysty, wesoły....super, w takim otoczeniu relaks pełny 
- Danio

Aguś faktycznie psychicznie nigdzie tak nie wypoczywam, jak na działce. Fizycznie to sama sobie potrafię dac w kośc
Niestety ,obawiam się, że moje sielskie życie powoli się kończy, gdyż w pobliżu rozpoczęto jakąś wielką budowę. Miejscowi mówią, że ma to byc gospodarstwo agroturystyczne
Dziś zbliżenia majowych roślin. Ze względu na chorą nogę jestem częściowo uziemiona, ale i tak coś tam próbuję robic w ogrodzie
Na początek bzy

Ten drugi miał miec kwiaty koloru żółtego
Azalia pontyjska częściowo obgryziona przez sarny, ale sobie jakoś radzi

Na koniec śliczna dzikuska - kokoryczka, która sama wyrosła na rabacie różanej i co roku zakwita

Dziś zbliżenia majowych roślin. Ze względu na chorą nogę jestem częściowo uziemiona, ale i tak coś tam próbuję robic w ogrodzie
Na początek bzy

Ten drugi miał miec kwiaty koloru żółtego
Azalia pontyjska częściowo obgryziona przez sarny, ale sobie jakoś radzi

Na koniec śliczna dzikuska - kokoryczka, która sama wyrosła na rabacie różanej i co roku zakwita

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- anabanana
- 1000p

- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, witaj!
Wpadam z rewizytą...
I na pierwszej stronie drugiej części, i teraz o ciemiernikach mowa, a ja właśnie stwierdzam, że mój już "chyba jednak" nie odbije... Będę przeszczęśliwa jeśli choć liścia wypuści i okaże chęć życia, bo "pąk" od miesiąca wygląda tak samo
Świętokrzyskie kojarzyć mi się zawsze kojarzyć będzie sielsko-anielsko - stamtąd pochodzi moja Mama i wakacje najbardziej rozkoszne to właśnie te u Babci "pod jabłonką"... jakieś piętnaście lat temu
Zaglądać tu będę na pewno, sporo do nadrobienia mam
Wpadam z rewizytą...
I na pierwszej stronie drugiej części, i teraz o ciemiernikach mowa, a ja właśnie stwierdzam, że mój już "chyba jednak" nie odbije... Będę przeszczęśliwa jeśli choć liścia wypuści i okaże chęć życia, bo "pąk" od miesiąca wygląda tak samo
Świętokrzyskie kojarzyć mi się zawsze kojarzyć będzie sielsko-anielsko - stamtąd pochodzi moja Mama i wakacje najbardziej rozkoszne to właśnie te u Babci "pod jabłonką"... jakieś piętnaście lat temu
Zaglądać tu będę na pewno, sporo do nadrobienia mam
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Moje dziecko od czasu do czasu tez ma zielone chciejstwa i to mi się podoba
aktualnie to jest biały bez ,koniecznie musimy go zakupić tego nam w ogrodzie brak za to zwykłego mam kawał żywopłotu .
Piękna żółć azalii , w sumie Rh mają takie wyraziste żywe kolorki za co je lubię
Piękna żółć azalii , w sumie Rh mają takie wyraziste żywe kolorki za co je lubię
- Danio

Witaj Ewo u mnie
Mam gąszcz roślin, ale nie tylko tych oczekiwanych. Szaleją chwasty i panoszy się tarnina, która coraz bardziej rysuje karoserię mojego samochodu. Mimo wszystko kocham to miejsce z wszystkimi jego niedogodnościami.
Róże w tym roku odbijają praktycznie od podłoża, ciekawe jak będzie z kwitnieniem ?
Anabanana daj jeszcze ciemiernikowi trochę czasu. Mimo wszystkich opisów w literaturze to twarde rośliny i coś tam jeszcze od korzenia może się pokaże
Ja jestem elementem napływowym w Świętokrzyskie, ale z roku na rok odkrywam coraz więcej uroków tego regionu. Obszary bardzo malownicze, bogata przyroda, ciekawa historia.
Z jakich okolic pochodziła Twoja Mama?
Elu polecam Ci odmianę Krasawica Moskwy, piekne, pełne kwiaty z delikatnym różowym rumieńcem i śliczny zapach
Róże w tym roku odbijają praktycznie od podłoża, ciekawe jak będzie z kwitnieniem ?
Anabanana daj jeszcze ciemiernikowi trochę czasu. Mimo wszystkich opisów w literaturze to twarde rośliny i coś tam jeszcze od korzenia może się pokaże
Ja jestem elementem napływowym w Świętokrzyskie, ale z roku na rok odkrywam coraz więcej uroków tego regionu. Obszary bardzo malownicze, bogata przyroda, ciekawa historia.
Z jakich okolic pochodziła Twoja Mama?
Elu polecam Ci odmianę Krasawica Moskwy, piekne, pełne kwiaty z delikatnym różowym rumieńcem i śliczny zapach
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Danio

Zimno i deszczowo się nam ostatnio zrobiło. Szkoda mi tego czasu, bo to jedne z najpiękniejszych dni a trzeba je spędzać w domu. Ja od dwóch dni przepalam nawet w kominku.
Wczoraj przeplantowałam trochę ziemi w Piasecznym Ogrodzie, wyrównałam kawałek przed domem koło schodów. Będę tam zakładać rabatę cieniolubną. Na razie na posadzenie czeka hortensja pnąca i trzmielina. Brak mi jednak pomysłu na obrzeże
Moje majowe fotki
Kaliny

Ciemierni i orlik

Wczoraj przeplantowałam trochę ziemi w Piasecznym Ogrodzie, wyrównałam kawałek przed domem koło schodów. Będę tam zakładać rabatę cieniolubną. Na razie na posadzenie czeka hortensja pnąca i trzmielina. Brak mi jednak pomysłu na obrzeże
Moje majowe fotki
Kaliny

Ciemierni i orlik

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Dorotko z nogą już lepiej?, dostałaś kwiaty od Adriana? nic nie piszesz?, ja teraz nadrabiam zaległości.
Ciekawy ten orlik taki fajny ma kształt.
U mnie pogoda nie ciekawa drugi dzień pada, mam urlop do końca tygodnia i nie mam jak porobić w ogródku, a przez te kilkanaście dni co mnie było to pełno chwastów urosło
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- Danio

Kamilko noga żyje i nawet nadaje się do pokazywania
Przesyłka od Adriana doszła do mnie we wtorek. Wszystko pięknie zapakowane a na dodatek aż 3 fuksje w gratisie. Czekam na sobotę, żeby wszystko posadzić.
U mnie ostatnie dni były "gorące" bo córka wcześniej niby nie bała się matury, ale przed samymi egzaminami bardzo się stresowała i starałam się jak najwięcej z nią przebywać i podtrzymywać na duchu
Moje nowe nabytki odmiana Aurea i Madonna - Czarnego Bzu

Przesyłka od Adriana doszła do mnie we wtorek. Wszystko pięknie zapakowane a na dodatek aż 3 fuksje w gratisie. Czekam na sobotę, żeby wszystko posadzić.
U mnie ostatnie dni były "gorące" bo córka wcześniej niby nie bała się matury, ale przed samymi egzaminami bardzo się stresowała i starałam się jak najwięcej z nią przebywać i podtrzymywać na duchu
Moje nowe nabytki odmiana Aurea i Madonna - Czarnego Bzu

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Córka już po maturze?, teraz już chyba spokojniej. Nabytki
, ja wróciłam ze zlotu, też trochę nabytków przywiozłam, może jakieś zdjęcia potem zrobię. Szkoda, że nie mogłaś jechać, bo było super. Rezerwuj czas na drugi zlot 
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- Danio

Kamilko córka zakończyła matury w piątek. Teraz ma najdłuższe w życiu wakacje.
Trochę podglądałam relacje ze zjazdu i żal mnie ściskał, że nie jestem z Wami. Mam nadzieję, że następnym razem się uda
Czekam na spore zamówienie drzewek do obsadzenia ogrodzenia od strony ulicy. Będę miała trochę zajęcia
Teraz biegnę do Ciebie popatrzec, co kupiłaś.
Trochę podglądałam relacje ze zjazdu i żal mnie ściskał, że nie jestem z Wami. Mam nadzieję, że następnym razem się uda
Czekam na spore zamówienie drzewek do obsadzenia ogrodzenia od strony ulicy. Będę miała trochę zajęcia
Teraz biegnę do Ciebie popatrzec, co kupiłaś.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2