Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II
JustusPiękne fiołeczki , a ile ciekawych nowości, niech ci rosną zdrowo. Na widok czereśni aż ślinka mi poleciała bo to oprócz malin moje najulubieńsze owoce
Ja na tą sobotę też miałam zaplanowane grzebanie w ziemi, ale taka infekcja mnie złapała że że czuje się jakby ktoś mnie zjadł i wypluł 
- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szkoda ze tak daleko do Ciebie smakowalabym czeresienki 
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Aga11- dziękuję ;) Bardzo bym chciała, żeby hoje puściły korzonki. Mam nadzieję, że się uda
Mmaryla- dziękuję w imieniu roślin. Działka co prawda nie wkoło domu, ale niedaleko mieszkania
Tesia39- nowości już posadzone, a część stoi wraz z listkami fiołkowymi w pojemniku - czekam na korzonki
Zmiana pogody w tym roku jest duża, albo gorąco...albo ziąb. Nie ma "średniej" temperatury.
Życzę zdrowia.
Doromichu- niestety odległości są spore. A na czereśnie, jak co roku, mają chęć...szpaki. Ale i tak pewnie wiaderko uzbieram na przetwory...
Oksi- na pewno będą nadwyżki sadzonek. Będę odsprzedawać, ale na razie muszą podrosnąć. Za jakiś miesiąc będę kilka sadzonek oddzielać i pewnie gdzieś na wakacjach zacznę "wyprzedaż" naddwyżek, żeby na zimę zmieścić się ze wszystkimi roślinami na parapetach.
Ostatnio dużo piszemy o tetrastigmie na różnych wątkach. Dostałam w lutym trzy sadzonki do ukorzenienia. Bezproblemowo puściły korzenie w wodzie. Dwumiesięczne sadzonki u mnie wyglądają tak:

Miniaturka od Arlety, coraz piękniejsza... o dziwo, każdy kwiatek jest większy od listka tej roślinki:

Jeden z falenopsiów pięknie kwitnie. Uwielbiam budyniowy kolor płatków... z delikatnym rumieńcem i bordową warżką:

Mmaryla- dziękuję w imieniu roślin. Działka co prawda nie wkoło domu, ale niedaleko mieszkania
Tesia39- nowości już posadzone, a część stoi wraz z listkami fiołkowymi w pojemniku - czekam na korzonki
Życzę zdrowia.
Doromichu- niestety odległości są spore. A na czereśnie, jak co roku, mają chęć...szpaki. Ale i tak pewnie wiaderko uzbieram na przetwory...
Oksi- na pewno będą nadwyżki sadzonek. Będę odsprzedawać, ale na razie muszą podrosnąć. Za jakiś miesiąc będę kilka sadzonek oddzielać i pewnie gdzieś na wakacjach zacznę "wyprzedaż" naddwyżek, żeby na zimę zmieścić się ze wszystkimi roślinami na parapetach.
Ostatnio dużo piszemy o tetrastigmie na różnych wątkach. Dostałam w lutym trzy sadzonki do ukorzenienia. Bezproblemowo puściły korzenie w wodzie. Dwumiesięczne sadzonki u mnie wyglądają tak:

Miniaturka od Arlety, coraz piękniejsza... o dziwo, każdy kwiatek jest większy od listka tej roślinki:

Jeden z falenopsiów pięknie kwitnie. Uwielbiam budyniowy kolor płatków... z delikatnym rumieńcem i bordową warżką:

- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widze że też z małopolski jesteś
Twoich drzewek czereśniowych nie zeżarły gąsiennice ?? bo u mnie plaga, tylko oset jest cały 
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko wcale się nie dziwię że przy tak pięknej pogodzie grom czasu spędzasz na działce.
Nie dość że masz piękne widoki to jeszcze rośliny potrzebują aby sporo przy nich chodzić.
Budyniowy kwitnie w bardzo ciekawej kolorystyce a czeresinki już powoli zaczynają łechtać podniebienie cóż to dopiero będzie jak dojrzeją...
Nie dość że masz piękne widoki to jeszcze rośliny potrzebują aby sporo przy nich chodzić.
Budyniowy kwitnie w bardzo ciekawej kolorystyce a czeresinki już powoli zaczynają łechtać podniebienie cóż to dopiero będzie jak dojrzeją...
- tesia39

Wcale się nie dziwię że lubisz swojego budyniowego bo na bardzo ładny kolor kwitnie
a miniaturka słodziak po prostu 
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justyś przepiękne kwitnienia u Ciebie.
Chciałam właśnie zapytać jak tam maluchy ode mnie? Fiołeczek widzę radzi sobie pięknie, a jak leptoteski?
Chciałam właśnie zapytać jak tam maluchy ode mnie? Fiołeczek widzę radzi sobie pięknie, a jak leptoteski?
-
Misiaczka
- 500p

- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Piękny storczyk
fiołki też ale jestem spokojna bo fiołkoza jakoś mnie nie dopadła 
- APe

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Justysiu-oglądaj się za listonoszem 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mika181- tak, z małopolski. A działka jest na granicy województwa małopolskiego i podkarpackiego
U mnie plagi gąsienic nie ma. Jedynie mszyce są - ale, od czego jest chemia. Oczywiście drzew owocowych i innych roślin przed konsumpcją nie pryskam. Dziś...pierwsze czereśnie jadłam
Marwes/Marku- Masz rację. Widoki cudne są...a moczenie storczyków, gdy pnie wiciokrzew i bez - to czysta przyjemność ;)
Budyniowy otwiera kolejne kwiaty ;) Ciekawa jestem, czy storczyki kwitnące obecnie, na jesieni też puszczą pędy
Tesia39- uwielbiam tę hybrydę falenopsisa. Często i obficie kwitnie. A kolor kwiatów jest radosny.
Arlet3- wiosna i początek lata...więc rośliny szaleją. Leptoteski mają się świetnie, jak i pozostałe siewki. Zaraz wkleję zdjęcia...
Misiaczko- chyba najwyższa pora to zmienić. Fiolki są cudne, małe, nie trzeba się nmi wiele zajmować... a kwitnienia mają piękne i czasami - zaskakujące
Ape- O paczuszka jedzie do mnie, yuppi
Zacznę wyglądać listonosza...
Trzykrotkowo...

"Big Tease"

Arlet... Twoje siewki wyglądają tak:

A jutro postaram się wziąć aparat na działkę... pokażę Wam, jedno z okien skrętnikowych
U mnie plagi gąsienic nie ma. Jedynie mszyce są - ale, od czego jest chemia. Oczywiście drzew owocowych i innych roślin przed konsumpcją nie pryskam. Dziś...pierwsze czereśnie jadłam
Marwes/Marku- Masz rację. Widoki cudne są...a moczenie storczyków, gdy pnie wiciokrzew i bez - to czysta przyjemność ;)
Budyniowy otwiera kolejne kwiaty ;) Ciekawa jestem, czy storczyki kwitnące obecnie, na jesieni też puszczą pędy
Tesia39- uwielbiam tę hybrydę falenopsisa. Często i obficie kwitnie. A kolor kwiatów jest radosny.
Arlet3- wiosna i początek lata...więc rośliny szaleją. Leptoteski mają się świetnie, jak i pozostałe siewki. Zaraz wkleję zdjęcia...
Misiaczko- chyba najwyższa pora to zmienić. Fiolki są cudne, małe, nie trzeba się nmi wiele zajmować... a kwitnienia mają piękne i czasami - zaskakujące
Ape- O paczuszka jedzie do mnie, yuppi
Trzykrotkowo...

"Big Tease"

Arlet... Twoje siewki wyglądają tak:

A jutro postaram się wziąć aparat na działkę... pokażę Wam, jedno z okien skrętnikowych
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Niesamowita ta biało zielona trzykrotka
,a to że pokażesz jedno z okien ze skrętnikami to oznacza że jest ich więcej
To coś dla mnie 
- tesia39

Trzykrotki świetne, takie gęste
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia skrętniczków
, choć wiem że potem będę jeszcze bardziej na nie chora 
-
sylvi
- 1000p

- Od: 26 sty 2012, o 17:54
Trzykrotki naprawdę potrafią zachwycić i są wdzięczne w uprawie, Twoje rewelacja
Maleństwa bardzo ładne, życzę szybkiego ich wzrostu.
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.