oto kamyczek
Mój M w ogóle ma pomysły nie z tej ziemi wymyślił sobie ,że go przewierci

No jak przewierci

Może za pesymistyczne i nadgorliwie do tematu podchodzę

Liczę, że mi podpowiecie lub wyleczycie z M pomysłu

edi13 pisze:
Problem jest przewiercić kamień, waga jego ok 2 ton , nie ma masz szans zawieść do kamieniarza ale mój pomysłowy tato już ma wizję jak go przewiercić ale czy się uda , niecka była by tylko pod częścią kamienia a wokół zrobiony byłby fartuch , który zbiera wodę do niecki .
Jaki Ty masz pomysł
Ale o tym pewnie wiesz ... kamyczek jest wart uwagi i otoczenie obok niego odgrywa główną rolę więc jakieś roślinki by się przydały. Ale tym zajmiesz się Ty bo zdolna kobitka z CiebiePiotrekP pisze:sama-mama pisze:Z czego jest zrobione to moje oczko nie mam pojęcia - ja tego nie montowałam więc teoretycznie może to być wszystko.
Natomiast co do Twojej propozycji - fontanna jest świetna, ale za nic nie mogę rozszyfrować co to jest to zielone. A jak coś takiego zrobić to już wcale nie wiem. Podobno do tego naszego oczka jest podciągnięty prąd i między kamieniami jest gniazdko elektryczne. Była tam mała pompka i oczko pełniło funkcję fontanny, ale ja tego nie widziałam. Ta działka ma z 30 lat, a ja ją kupiłam rok temu więc czasów jej świetności nie znam.
To na kamieniu zielone to glony. Kamień do fontanny musi mieć otwór gdzie wkłada się rurkę od pompy, i płynie w nim woda a tryskając po kamieniu wraca do zbiornika który jest wyłożony folią PVC. Zobacz jak to wygląda w przekroju:
Pompę dobierasz do tego co chcesz uzyskać , a dokładniej jaką ilość wody na kamieniu.