Zielsko Takhisis
-
martucham1
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 14:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielsko Takhisis
Ty to masz dobrze z tym Twoim M
mój jak słyszy słowo kwiaty i ogród to zawsze coś ma innego do roboty 
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
[quote="Takhisis"]Tesia - teraz to i ja się zastanawiam, czy go gdzieś w chłodne miejsce nie przenieść he he 
To ja proponuje na wyspy-temperatura 12 stopni i codziennie albo leje albo wieje

To ja proponuje na wyspy-temperatura 12 stopni i codziennie albo leje albo wieje
- 84joanna
- 200p

- Od: 26 mar 2012, o 22:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przyszłam z rewizytą
Bardzo podobają mi się Twoje rośliny. Zresztą ich domki i kamyczki w domkach też.
A doniczka z czupryną jest świetna
Joanna
Moje roślinki
Moje roślinki
- __asiulka__
- 200p

- Od: 3 maja 2012, o 21:45
Przyszłam z rewizytą 
Cudne masz kwiatuszki, szczególnie zachwycił mnie oleander
A co to za czerwone kamyczki w doniczkach?
Cudne masz kwiatuszki, szczególnie zachwycił mnie oleander
A co to za czerwone kamyczki w doniczkach?
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Wiosna u Ciebie na całego , oleander choć niepełny jest bardzo pięknie ubarwiony .
No i oczywiście nie ma to jak roślinki z własnej doniczki , aksamitki są niezastapione .
Ja mam pełnego różowego ,zima trzymam w domu a wiosną trzymam na dworze ,gdybyś chciała szczepkę do ukorzenienia to daj znać .
Pozdrawiam
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wow, dla jednego pomidorka zrobił Ci szklarenkę
, nie wierzę że tacy M istnieją. Brawo dla niego 
Paczusia dotarła. Wszystko dotarło bez uszczerbku. Dziękuję bardzo serdecznie 
marta_lara Twój M po prostu nie chce się wtrącać, ażeby Ci zostawić pełną przyjemność z obcowania z kwiatami
tesia39 szklarenka fajna, trochę już wiaterek potargał, ale stoi dzielnie... a M tymczasem zamiast ją poprawiać to mecz ogląda no! Ale niech ogląda.. a ja tymczasem pooglądam Wasze kwiatuszki
martucham1 Oj dobrze mam, dobrze... czasem muszę pokrzyczeć, ale ogólnie nie narzekam hi hi hi
doromichu o nie kochana! Do tego to Ty mnie za Chiny nie namówisz! Mimo, że w tamtym tygodniu, w Polsce było prawie zimniej
84joanna a dziękuję serdecznie za wizytę
i zapraszam ponownie
Domki kwiatuszków, to często nic innego, jak miseczki kupowane na wagę
Całkiem tanio wychodzą 
__asiulka__ Oleander wyglądał pięknie na początku maja, taki obsypany kwiatami.. Teraz póki co przekwitnął, jest obcięty, i wypuszcza nowe pączki, aby cieszyć nasze oczy
A kamyczki to.. kamyczki, tylko kolorowe, zakupione w sklepie zoologicznym - pierwotnie przeznaczone dla rybek. Kwiatuszkom natomiast nic nie szkodzą, nie zauważyłam żadnych uszczerbków na ich zdrowiu,
Jatra oleandrowi już wybaczyłam, że nie jest pełny.. naprawdę ładnie się prezentuje taki w pełni rozwinięty... z tymi aksamitkami to masz rację. Są niezwykle łatwe w "obsłudze", a siejąc własne nasionka aż pęka się z dumy., przynajmniej ja
Nie ma nic bardziej zachwycającego jak obserwować cały ten cykl.. od nasionka aż do.. nowej roślinki 
Kochana a powiedz mi, ile by kosztowała Twoja zaszczepka pełnego oleandra?? (o ile mama mnie nie zabije, bo oleandry od wiosny, też u mnie opalają główki na słoneczku... na mamy balkonie
Anetta - jak wyżej pisałam - istnieją i właśnie mecze oglądają
Nagrodę już dostał, a pomidorek dalej się cieszy 
Mroofeczko - Cieszę się niezmiernie, że wszystko w porządku, niech rosną duże
tesia39 szklarenka fajna, trochę już wiaterek potargał, ale stoi dzielnie... a M tymczasem zamiast ją poprawiać to mecz ogląda no! Ale niech ogląda.. a ja tymczasem pooglądam Wasze kwiatuszki
martucham1 Oj dobrze mam, dobrze... czasem muszę pokrzyczeć, ale ogólnie nie narzekam hi hi hi
doromichu o nie kochana! Do tego to Ty mnie za Chiny nie namówisz! Mimo, że w tamtym tygodniu, w Polsce było prawie zimniej
84joanna a dziękuję serdecznie za wizytę
__asiulka__ Oleander wyglądał pięknie na początku maja, taki obsypany kwiatami.. Teraz póki co przekwitnął, jest obcięty, i wypuszcza nowe pączki, aby cieszyć nasze oczy
Jatra oleandrowi już wybaczyłam, że nie jest pełny.. naprawdę ładnie się prezentuje taki w pełni rozwinięty... z tymi aksamitkami to masz rację. Są niezwykle łatwe w "obsłudze", a siejąc własne nasionka aż pęka się z dumy., przynajmniej ja
Kochana a powiedz mi, ile by kosztowała Twoja zaszczepka pełnego oleandra?? (o ile mama mnie nie zabije, bo oleandry od wiosny, też u mnie opalają główki na słoneczku... na mamy balkonie
Anetta - jak wyżej pisałam - istnieją i właśnie mecze oglądają
Mroofeczko - Cieszę się niezmiernie, że wszystko w porządku, niech rosną duże
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
- __asiulka__
- 200p

- Od: 3 maja 2012, o 21:45
Nie szkodzą, ale za to oryginalnie wyglądająTakhisis pisze:[ A kamyczki to.. kamyczki, tylko kolorowe, zakupione w sklepie zoologicznym - pierwotnie przeznaczone dla rybek. Kwiatuszkom natomiast nic nie szkodzą, nie zauważyłam żadnych uszczerbków na ich zdrowiu
Pięknie u Ciebie
-
baiana
- 200p

- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Hej Takhisis 
Nie wiem jak to się stalo, że dopiero teraz trafiłam do Ciebie...ale lepiej późno niż wcale
Jestem zachwycona, piękne kwiaty! I brawa dla M za szklarenkę.
Od razu mam pytanie, bo widziałam w wątku u Patrycji (Filigranowa), że radzisz jej podlewanie kwiatków za pomocą wiadra i sznurówek. Możesz mi napisać jak to dokładnie wygląda? Bo na podlewających znajomych to już się kilka razy przejechałam, pomimo jak najlepszych chęci z ich strony i moich instrukcji...
Nie wiem jak to się stalo, że dopiero teraz trafiłam do Ciebie...ale lepiej późno niż wcale
Od razu mam pytanie, bo widziałam w wątku u Patrycji (Filigranowa), że radzisz jej podlewanie kwiatków za pomocą wiadra i sznurówek. Możesz mi napisać jak to dokładnie wygląda? Bo na podlewających znajomych to już się kilka razy przejechałam, pomimo jak najlepszych chęci z ich strony i moich instrukcji...
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
Sper prezent od M ale czy tak fochodzipowietrze do środka?
Asiulka - Faktycznie, niektórym roślinkom pasują
Szczególnie takim, które mają pień i jakąś grzywkę... chcoiaż w sumie w hobbicie też fajnie się to prezentuje.. Pierwotnie kamyczki miałam wysypać na podstawkę (kupiłam takie długie na okno, żeby tam stała sobie woda), ale tak spodobały mi się w ziemi, że w końcu woda stoi w podstawce, ale ebz kamyczków, a sama podstawka od wody nieładnie żółknie.. i niestety będę jednak zmuszona do zakupu choćby jakiegoś żwiru.. albo, wymyśliłam jeszcze inaczej- żę posadzę z obu stron bluszcze, naleje wody do podstawki i puszczę bluszcze, ażeby się po nich "wiły" Tylko nie wiem, czy to zda egzamin.. jak myślisz?? A wracając jeszcze do kamyczków to jest jeszcze jeden minus, bo trzeba bardzo uważać, żeby roślinek nie przelać...
baiana Witaj w moim wątku
Zauważyłam, że Twój balkon stał się dla mnie inspitracją, ale ejszcze nie zdąrzyłam u Ciebie napisać.. Bo to tak jest, jak się przegląda posty, potem się wyłącza, a potem nie można znaleźć tego konkretnego, na którym chciało się coś napisać... Ale wracając do Twojego pytania - sam pomysł znalazłam gdzieś na forum jak i w jakieś gazecie, ale niestety jeszcze go nie wypróbowałam. Chodzi o to, żeby postawić wiadro, czy miskę na środku pokoju, wsadzić jeden koniec sznurka, bądź sznurówki do wody, roślinki ustawić obok pojemnika z wodą i wsadzić do ziemi drugą końcówkę sznurka. W sumie chyba wypróbuję tą metodę, bo od października moja mama będzie się zajmować kwiatami, a w tym wypadku woda w jej ręce to niebezpieczne narzędzie
Tak czy inaczej, jeśli się skusić na takie rozwiązanie polecam najpierw wykonać test "|pod kontrolą", znaczy jak będziesz w domu - tak na wszelki wypadek. A co do szklarenki od M - to brawa przekaże
Filigranowa27 na dole jest jakieś 10 cm samych patyków.. potem dopiero "stelaż" i dopiero powyżej jest folia, tak więc powietrze wchodzi sobie dołem
Dzisiaj już byłam na balkonie, jest piękna pogoda
, słoneczko świeci, kwiatuszki podlane (wiem, powinnam to robić wieczorem, ale jakoś to mi nigdy nie wychodzi..) i przy okazji zrobiłam parę zdjąć
Już je zrzucam i zaraz się nimi nieskromnie pochwalę 
baiana Witaj w moim wątku
Filigranowa27 na dole jest jakieś 10 cm samych patyków.. potem dopiero "stelaż" i dopiero powyżej jest folia, tak więc powietrze wchodzi sobie dołem
Dzisiaj już byłam na balkonie, jest piękna pogoda
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
a wiec obiecane kwiatuszki 
Na początku - oleander, imieniem Aleksander (mam takie dziwne przyzwyczajenie, że niektórym kwiatkom nadaje imiona)
a w całości:

Uploaded with ImageShack.us
i poszczególne kwiatuszki i pąki:

AKSAMITKI

Jedna już się nawet otworzyła

Te są jakoś rozrośnięte a nie chcą zakwitnąć...

PETUNIE
Postanowiłam zrobić mały eksperyment i wsadziłam petunie razem z szarłatem.. Ciekawe jaki będzie efekt.. Póki co, prezentuje się następująco:

Ta się jakoś.. rozplaszczyła...

Szarłat natomiast czuje się bardzo dobrze:

A te mi się niezmieściły.. Chciałby ktoś się na coś wymienić

Uf, chwila odpoczynku, popatrzę co u Was słychać w wątkach
Wieczorem będzie dalsza część 
Na początku - oleander, imieniem Aleksander (mam takie dziwne przyzwyczajenie, że niektórym kwiatkom nadaje imiona)
a w całości:

i poszczególne kwiatuszki i pąki:

AKSAMITKI

Jedna już się nawet otworzyła

Te są jakoś rozrośnięte a nie chcą zakwitnąć...

PETUNIE
Postanowiłam zrobić mały eksperyment i wsadziłam petunie razem z szarłatem.. Ciekawe jaki będzie efekt.. Póki co, prezentuje się następująco:

Ta się jakoś.. rozplaszczyła...

Szarłat natomiast czuje się bardzo dobrze:

A te mi się niezmieściły.. Chciałby ktoś się na coś wymienić

Uf, chwila odpoczynku, popatrzę co u Was słychać w wątkach
Moje doniczkowce
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Pięknie wygląda zielony gąszcz aksamitek
a oleander marzenie 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Jaki przystojniak z tego Aleksandra
Aksamitki i pozostałe roślinki też ci ładnie rosną, już sobie wyobrażam jak pięknie będą te skrzyneczki wyglądały jak Ci wszystko zacznie kwitnąć