Niestety to, że drzewa przekwitły to marna pociecha... zawiązki owoców są jeszcze bardziej wrażliwe. Koledzy pisali, że im pomarzły czereśnie i śliweczki, całe owoce brązowe. Mam nadzieję, że u Was jednak przetrwały!!
Wiejski ogród c.d.
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski ogród c.d.
Dziewczyny, współczuję bardzo
Strasznie Was dotknęło!! Po takim dniu wszystkiego się odechciewa...
Niestety to, że drzewa przekwitły to marna pociecha... zawiązki owoców są jeszcze bardziej wrażliwe. Koledzy pisali, że im pomarzły czereśnie i śliweczki, całe owoce brązowe. Mam nadzieję, że u Was jednak przetrwały!!
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
W nocy miałem -5 st.Teraz jest 12 st.Już pewnie po przymrozkach.Przynajmniej u Mnie.Nawet winobluszcz zmarzł 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszki stokrotka-77 i aguskac i Jurku na zewnątrz jest zimno, ale już nie wiem czy tak jak wczoraj czy cieplej. Może to tylko przerażenie! Dzisiaj rano u mnie była plusowa temperatura to w nocy przymroziło. Już mi wszystko jedno. Drzewa też mogą zareagować opadaniem zawiązków i co z tego, że są owocki jak spadną. Beznadziejna ta tegoroczna wiosna!
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maseczko, wpadłam z samego rana. Chciałam przynieść dobrą nowinę. Ma już być tylko ciepło
.
Żałuję, że mrozy narobiły Ci tylu szkód. Nie wszystko da się przewidzieć. Maseczko, ogród się odrodzi, przy takiej fachowej opiece na pewno
. Ostatnie zdjęcia są takie optymistyczne
.
Ach, zapomniałam zapytać. Czy kurkom ostatnie przymrozki nie zaszkodziły? Czy w kurniku mają ciepło?
Zaglądnę tu później, pewnie będziesz częstować kawką
Żałuję, że mrozy narobiły Ci tylu szkód. Nie wszystko da się przewidzieć. Maseczko, ogród się odrodzi, przy takiej fachowej opiece na pewno
Ach, zapomniałam zapytać. Czy kurkom ostatnie przymrozki nie zaszkodziły? Czy w kurniku mają ciepło?
Zaglądnę tu później, pewnie będziesz częstować kawką
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- Maska

- Kontakt:
Stokroteczko_polna już kawka na stole. Dzisiaj odespałam te parę minut, które wczoraj spędziłam na nartach w ogrodzie
Przed tym przymrozkiem też mówili, że teraz już tylko cieplej po 2 dniach zmienili melodię - zobaczymy!
woda wrze zapraszam na kawkę lub 
u kurek zauważyłam jedynie większe zapotrzebowanie na pokarm. Co wrzucę znika !!!

Przed tym przymrozkiem też mówili, że teraz już tylko cieplej po 2 dniach zmienili melodię - zobaczymy!
woda wrze zapraszam na kawkę lub 
u kurek zauważyłam jedynie większe zapotrzebowanie na pokarm. Co wrzucę znika !!!

O, ja też tak mam. Kiedy idzie zimno, szukam po wszystkich kątach lodówki czegoś do jedzenia. To chyba jakieś resztki instynktu telepią się we mnie.
A jak tam dzisiaj Twój ogród? U mnie 6 stopni, szronu nie ma, słońce świeci, wszystko piękne i zieloniutkie.
A jak tam dzisiaj Twój ogród? U mnie 6 stopni, szronu nie ma, słońce świeci, wszystko piękne i zieloniutkie.
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Maseczko, jak kurkom dopisuje apetyt, to trzeba się cieszyć. Pewnie i jajeczka będą
.
Łyk kawki w dobrym towarzystwie i do pracy, ogród czeka
.
Łyk kawki w dobrym towarzystwie i do pracy, ogród czeka
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- Maska

- Kontakt:
Linetko , Stokrotko piękny dzień na pewno cieplejszy , ptaszki śpiewają jak szalone. W jednej z budek wylęgła się sikoreczka , bo wczoraj rodzice wyrzucili skorupkę, a tatuś latał jak szalony. Piękny dzień i tak niech zostanie !!

Uploaded with ImageShack.us zakwitła mi passiflora z B.

Uploaded with ImageShack.us zakwitła mi passiflora z B.
- stokrotka-77
- 200p

- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Marysiu u mnie też piękny dzień, kawka i do ogrodu. Przymrozki precz i nie wracajcie przed zimą. 
-
beatann
- 500p

- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Marysiu passiflora śliczna
. Kawka wyśmienita
. Pogoda też niczego sobie.lecę popracować. 
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Ma byc dziś pięknie, mam nadzieję, że ogródkowe prace poprawią Ci humor 
Ależ masz ładną męczennicę! Jak się na nią zapatrzysz to zapomnisz o stratach.
W jakim wieku są Twoje kurki?
W jakim wieku są Twoje kurki?
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Ja herbatkę szybko wypiłem.Teraz spadam.Trzeba w końcu wysadzić i wysiać wszystkie niedobitki.Pogoda super chociaż w ogrodzie bardzo sucho.Chyba zużyje cały zapas deszczówki.
- Maska

- Kontakt:
Agnieszko stokrotko-77 cały dzień spędziłam w ogrodzie , pogoda piękna. Stale odkrywamy skutki przymrozku.
Beatko Można coś ładnego za niewielkie pieniądze kupić coś w B. Na szczęście wciągnęłam ją do domu na tę pamiętną noc
Agnieszko aguskac pogoda wreszcie godna maja
Olgo Kurki mają ileś miesięcy miały w połowie maja znosić jaja ale na razie nic. Stale ta jedna, która ma ponad rok daje 4 jajka na 6 dni.
Jurku jest makabrycznie sucho. Te deszczyki u mnie to były marne, jedynie było brzydko. Nawet do beczek nie nalało pełno. A później wiatr wszystko wysuszył. U mnie jeszcze zepsuł się kran zewnętrzny i nie mam gdzie podłączyć węża, żeby podlać. Moi panowie rozkuli już kawał ściany domu.
I dla poprawienia humoru będąc w LM wybrałam parę roślinek

Uploaded with ImageShack.us
dwie żurawki, róża okrywowa, dwie surfinie, a z umieralni wzięłam peperonię i dwie doniczki kurkowe z przekwitniętymi żonkilami. Żonkile w ziemi a kurki poczekają albo do Wielkanocy, albo jak się coś wymyśli
Beatko Można coś ładnego za niewielkie pieniądze kupić coś w B. Na szczęście wciągnęłam ją do domu na tę pamiętną noc
Agnieszko aguskac pogoda wreszcie godna maja
Olgo Kurki mają ileś miesięcy miały w połowie maja znosić jaja ale na razie nic. Stale ta jedna, która ma ponad rok daje 4 jajka na 6 dni.
Jurku jest makabrycznie sucho. Te deszczyki u mnie to były marne, jedynie było brzydko. Nawet do beczek nie nalało pełno. A później wiatr wszystko wysuszył. U mnie jeszcze zepsuł się kran zewnętrzny i nie mam gdzie podłączyć węża, żeby podlać. Moi panowie rozkuli już kawał ściany domu.
I dla poprawienia humoru będąc w LM wybrałam parę roślinek

Uploaded with ImageShack.us
dwie żurawki, róża okrywowa, dwie surfinie, a z umieralni wzięłam peperonię i dwie doniczki kurkowe z przekwitniętymi żonkilami. Żonkile w ziemi a kurki poczekają albo do Wielkanocy, albo jak się coś wymyśli
Marysiu ładne mi pare
Jak z każdej wyprawy będziesz wracała z paroma to ogrodu braknie
,ale serio ja też tak mam