Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Agness, Twoje rododendrony kwitną wprost bajecznie ;:180 Tyle odmian i takie piękne dojrzałe krzewy...to moje marzenie ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marylu dziękuję ;:196 Rododendrony faktycznie lubią cień, ale jeśli u Ciebie słoneczko to azalie powinny wspaniale się czuć :D
Mój liliowiec to taka popularna odmiana, ale bardzo go lubię bo zawsze obficie kwitnie i bardzo wcześnie. Pierwsze dni maja i już są kwiatuszki :D

Grażynko ta zima zniszczyła bardzo wiele roślin. U mnie też kilka rododendronów nieźle oberwało....kilka ma przemarznięte pąki, a 2 w ogóle wyglądają bardzo źle, nie wiem czy przeżyją.....podcięłam i czekam.....zobaczymy. Mam nadzieję, ze jednak dadzą radę bo to piękne wielkokwiatowe odmiany. Jedna z wielkokwiatowych azalii też nie zakwitnie, już poobrywałam przemarznięte pąki....

Halinko dziękuję ;:196 Orlik faktycznie jest niebieski :D

Elżuniu bardzo się cieszę, że podoba Ci się , dziękuję za miłe słowa :D

Izuś dziękuję za miłe słowa :D On wcale nie taki dopieszczony , zielsko rośnie na potęgę, trzeba ciągle biegać z pazurkami....no i mam problem z trawnikiem....jakaś plaga mleczy, nie sposób się tego pozbyć, będę musiała popryskać mniszkiem....

Kasiu różaneczniki bardzo lubię, niektóre mają już po kilka lat, ale po tej zimie kilka jest w kiepskim stanie, 2 z nich w ogóle nie wiem czy przeżyją.....oby udało się im wykaraskać....
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Gratuluję dorodnych i pięknych rododendronów ;:63 Kolor orlika i chabru zachwycający na zdjęciach ;:oj Masz taką różnorodność roślin że tylko pozazdrościć ;:138
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Agnieszko,
czy może znasz nazwę tego niebieskiego orlika? Przepiękny, nie widziałam jeszcze orlika w takim kolorze. Oglądam Twoje śliczne chabry... i pomyśleć, że byłam dzisiaj rano na targu i takiej właśnie sadzonki chabrów nie kupiłam ;:223 zaćmienie po prostu.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, pięknie kwitną bylinki. Pełnik jest taki cieplutki. ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie ma to jak wiosna i ta cudowna, soczysta zieleń.
Każdy kolor jest na niej podkreślony.
Widzę, że nawet zakwitł Ci już liliowiec botaniczny. ;:224
Piękne zakątki w każdym fragmencie ogrodu pokazujesz.
Aż nie chce się wychodzić. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolory w ogrodzie masz niesamowite a chwasty teraz rosną najlepiej ,ale ich nie widać ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Aguś Ty normalnie chcesz bym oślepła od tych piękności ;:oj
Duecik piękniuśny zresztą jak wszystko u Ciebie ;:180
Mój jeden rh-biały pokazał kwiat tylko z tej bardziej osłoniętej strony ale wypuścił ładne listki więc może w następnym roku da sobie radę ...musi.
Aguś dopytywałaś o wątekwięc już jest
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Z każdej, nawet pospolitej jak chaber roślinki, potrafisz zrobić cudo - foty zjawiskowe, wszystkie razem i każda z osobna zapierają dech... Dziękuję za miłe dla oka wrażenia w ten przezimny dzień... brrrr!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ile słońca i energii w tych zdjęciach. Od razu mi się cieplej zrobiło. I znów poznaję nową roślinkę. Co to jest ten pełnik? to bylinka?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aguś, jak zwykle cudne roslinki pokazujesz. Bardzo fantastyczny ten szafirowy orlik :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Podziwiam u Ciebie Agnieszko tulipany..u mnie to już wspomnienie , orliki u mnie słabiutkie w tym roku , same siewki a starych - niet! :? pełnik jeszcze nie kwitnie . A u Ciebie wszystko kipi kolorami i kwiatami! ;:138
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Justynko, roślinek mam faktycznie sporo...ale to tylko dlatego, ze jestem taka sroka i niczemu nie potrafię się oprzeć, wszystko mi się podoba :oops: :lol: Przez to mam taki misz-masz w ogrodzie, pstrokato i wesoło, strasznie podobają mi się duże kępy jednorodnych roślin.....ale u mnie to nie przejdzie, zbyt dużo mi się podoba :roll: :lol:

Ewelinko niestety nie wiem jak nazywa się orlik. On jest niebieski z taką kroplą jakby fioletu. Bardzo mi się podoba, jest ogromny, góruje nad całą rabatą :D
Na chabry namawiam, są śliczne, a po ścięciu, jesienią zakwitają jeszcze raz :D

Majeczko ;:196 Pełnik bardzo lubię....przypomina mi kaczeńce :D

Grażynko dziękuję, miło mi bardzo, ze podobają Ci się moje ogrodowe zakątki :D Maj to wspaniały miesiąc, kolorowy, radosny, wypełniony wspaniałymi zapachami :D Liliowiec już kwitnie, bardzo go lubię, jest niesamowicie wczesny, ale już kilka następnych czeka w kolejce pąkami ;:65 ;:65

Elu faktycznie chwastom teraz pięknie sie rośnie, na przemian mokro i ciepło , tylko rosnąć :roll: :lol:

Kasiu już u Ciebie byłam i bardzo się cieszę, ze założyłaś wątek ;:196
Twój rh na pewno przez lato wspaniale się wzmocni i wiosną zakwitnie....oby tylko zima była łaskawsza dla roślinek niż w tym roku...

Aguś bardzo miła jesteś, dziękuję za cieplutkie słowa ;:196 Tobie się moje fotki podobają, a ja zachwycam się bez końca twoimi ;:196 Chabry bardzo lubię, one cudownie komponują się z innymi roślinami ...

Aprilku, tak pełnik to bylinka, w zeszłym roku był marny, bałam się, ze mi wypadnie....ale wspaniale się wzmocnił i w tym roku pięknie i obficie zakwitł :D

Mariolu
dziękuję :D Orlik i mnie bardzo sie podoba, muszę zebrać nasionka i wysiać go, może się uda ....

Maryniu u mnie tulipanki też już kończą, tylko 3 czy 4 ostatnie kępy kwitną a pozostałe są wspomnieniem . Bardzo nie lubię tego przejściowego okresu kiedy ogrom zasychających liści tulipanów zaściela wszystkie rabaty, a bylinki jeszcze ich nie zasłoniły, jest wrażenie takiego nieładu i chaosu....dobrze, że trwa tylko chwilę...
Orliki mam dopiero pierwszy rok....2 kępki, maluszek i ten duży niebieściutki, ale są tak urocze, ze jeszcze dokupię sobie i dosadzę :D
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Agnieszko!
No,no czego tam u Ciebie nie ma,Twoje fotki są wspaniałe bo umiesz pokazać to co każdy chce zobaczyć.Jesteś doświadczoną ogrodniczką,doprowadziłaś ogród do perfektu.Wiosna to pora najwspanialsza a mając taką kolekcję kwiatów można oczarować spacerowiczów po ogrodzie.
Pozdrowienia Edward ;:3
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Trawniki tez mam pelne mleczu ale caly czas je kosze zeby mi sie nie wysiewaly :roll:
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”