Ogródek AGNESS cz. 11
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 11
Agness, Twoje rododendrony kwitną wprost bajecznie
Tyle odmian i takie piękne dojrzałe krzewy...to moje marzenie 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marylu dziękuję
Rododendrony faktycznie lubią cień, ale jeśli u Ciebie słoneczko to azalie powinny wspaniale się czuć
Mój liliowiec to taka popularna odmiana, ale bardzo go lubię bo zawsze obficie kwitnie i bardzo wcześnie. Pierwsze dni maja i już są kwiatuszki
Grażynko ta zima zniszczyła bardzo wiele roślin. U mnie też kilka rododendronów nieźle oberwało....kilka ma przemarznięte pąki, a 2 w ogóle wyglądają bardzo źle, nie wiem czy przeżyją.....podcięłam i czekam.....zobaczymy. Mam nadzieję, ze jednak dadzą radę bo to piękne wielkokwiatowe odmiany. Jedna z wielkokwiatowych azalii też nie zakwitnie, już poobrywałam przemarznięte pąki....
Halinko dziękuję
Orlik faktycznie jest niebieski
Elżuniu bardzo się cieszę, że podoba Ci się , dziękuję za miłe słowa
Izuś dziękuję za miłe słowa
On wcale nie taki dopieszczony , zielsko rośnie na potęgę, trzeba ciągle biegać z pazurkami....no i mam problem z trawnikiem....jakaś plaga mleczy, nie sposób się tego pozbyć, będę musiała popryskać mniszkiem....
Kasiu różaneczniki bardzo lubię, niektóre mają już po kilka lat, ale po tej zimie kilka jest w kiepskim stanie, 2 z nich w ogóle nie wiem czy przeżyją.....oby udało się im wykaraskać....
Mój liliowiec to taka popularna odmiana, ale bardzo go lubię bo zawsze obficie kwitnie i bardzo wcześnie. Pierwsze dni maja i już są kwiatuszki
Grażynko ta zima zniszczyła bardzo wiele roślin. U mnie też kilka rododendronów nieźle oberwało....kilka ma przemarznięte pąki, a 2 w ogóle wyglądają bardzo źle, nie wiem czy przeżyją.....podcięłam i czekam.....zobaczymy. Mam nadzieję, ze jednak dadzą radę bo to piękne wielkokwiatowe odmiany. Jedna z wielkokwiatowych azalii też nie zakwitnie, już poobrywałam przemarznięte pąki....
Halinko dziękuję
Elżuniu bardzo się cieszę, że podoba Ci się , dziękuję za miłe słowa
Izuś dziękuję za miłe słowa
Kasiu różaneczniki bardzo lubię, niektóre mają już po kilka lat, ale po tej zimie kilka jest w kiepskim stanie, 2 z nich w ogóle nie wiem czy przeżyją.....oby udało się im wykaraskać....
- 7koliberek9
- 200p

- Od: 17 mar 2008, o 12:37
Gratuluję dorodnych i pięknych rododendronów
Kolor orlika i chabru zachwycający na zdjęciach
Masz taką różnorodność roślin że tylko pozazdrościć 
Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- Ewelina7
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 23:28
Agnieszko,
czy może znasz nazwę tego niebieskiego orlika? Przepiękny, nie widziałam jeszcze orlika w takim kolorze. Oglądam Twoje śliczne chabry... i pomyśleć, że byłam dzisiaj rano na targu i takiej właśnie sadzonki chabrów nie kupiłam
zaćmienie po prostu.
czy może znasz nazwę tego niebieskiego orlika? Przepiękny, nie widziałam jeszcze orlika w takim kolorze. Oglądam Twoje śliczne chabry... i pomyśleć, że byłam dzisiaj rano na targu i takiej właśnie sadzonki chabrów nie kupiłam
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie ma to jak wiosna i ta cudowna, soczysta zieleń.
Każdy kolor jest na niej podkreślony.
Widzę, że nawet zakwitł Ci już liliowiec botaniczny.
Piękne zakątki w każdym fragmencie ogrodu pokazujesz.
Aż nie chce się wychodzić.
Każdy kolor jest na niej podkreślony.
Widzę, że nawet zakwitł Ci już liliowiec botaniczny.
Piękne zakątki w każdym fragmencie ogrodu pokazujesz.
Aż nie chce się wychodzić.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kolory w ogrodzie masz niesamowite a chwasty teraz rosną najlepiej ,ale ich nie widać 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Aguś Ty normalnie chcesz bym oślepła od tych piękności
Duecik piękniuśny zresztą jak wszystko u Ciebie
Mój jeden rh-biały pokazał kwiat tylko z tej bardziej osłoniętej strony ale wypuścił ładne listki więc może w następnym roku da sobie radę ...musi.
Aguś dopytywałaś o wątekwięc już jest
Duecik piękniuśny zresztą jak wszystko u Ciebie
Mój jeden rh-biały pokazał kwiat tylko z tej bardziej osłoniętej strony ale wypuścił ładne listki więc może w następnym roku da sobie radę ...musi.
Aguś dopytywałaś o wątekwięc już jest
Z każdej, nawet pospolitej jak chaber roślinki, potrafisz zrobić cudo - foty zjawiskowe, wszystkie razem i każda z osobna zapierają dech... Dziękuję za miłe dla oka wrażenia w ten przezimny dzień... brrrr!
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ile słońca i energii w tych zdjęciach. Od razu mi się cieplej zrobiło. I znów poznaję nową roślinkę. Co to jest ten pełnik? to bylinka?
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, jak zwykle cudne roslinki pokazujesz. Bardzo fantastyczny ten szafirowy orlik 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Podziwiam u Ciebie Agnieszko tulipany..u mnie to już wspomnienie , orliki u mnie słabiutkie w tym roku , same siewki a starych - niet!
pełnik jeszcze nie kwitnie . A u Ciebie wszystko kipi kolorami i kwiatami!

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Justynko, roślinek mam faktycznie sporo...ale to tylko dlatego, ze jestem taka sroka i niczemu nie potrafię się oprzeć, wszystko mi się podoba
Przez to mam taki misz-masz w ogrodzie, pstrokato i wesoło, strasznie podobają mi się duże kępy jednorodnych roślin.....ale u mnie to nie przejdzie, zbyt dużo mi się podoba
Ewelinko niestety nie wiem jak nazywa się orlik. On jest niebieski z taką kroplą jakby fioletu. Bardzo mi się podoba, jest ogromny, góruje nad całą rabatą
Na chabry namawiam, są śliczne, a po ścięciu, jesienią zakwitają jeszcze raz
Majeczko
Pełnik bardzo lubię....przypomina mi kaczeńce
Grażynko dziękuję, miło mi bardzo, ze podobają Ci się moje ogrodowe zakątki
Maj to wspaniały miesiąc, kolorowy, radosny, wypełniony wspaniałymi zapachami
Liliowiec już kwitnie, bardzo go lubię, jest niesamowicie wczesny, ale już kilka następnych czeka w kolejce pąkami
Elu faktycznie chwastom teraz pięknie sie rośnie, na przemian mokro i ciepło , tylko rosnąć
Kasiu już u Ciebie byłam i bardzo się cieszę, ze założyłaś wątek
Twój rh na pewno przez lato wspaniale się wzmocni i wiosną zakwitnie....oby tylko zima była łaskawsza dla roślinek niż w tym roku...
Aguś bardzo miła jesteś, dziękuję za cieplutkie słowa
Tobie się moje fotki podobają, a ja zachwycam się bez końca twoimi
Chabry bardzo lubię, one cudownie komponują się z innymi roślinami ...
Aprilku, tak pełnik to bylinka, w zeszłym roku był marny, bałam się, ze mi wypadnie....ale wspaniale się wzmocnił i w tym roku pięknie i obficie zakwitł
Mariolu dziękuję
Orlik i mnie bardzo sie podoba, muszę zebrać nasionka i wysiać go, może się uda ....
Maryniu u mnie tulipanki też już kończą, tylko 3 czy 4 ostatnie kępy kwitną a pozostałe są wspomnieniem . Bardzo nie lubię tego przejściowego okresu kiedy ogrom zasychających liści tulipanów zaściela wszystkie rabaty, a bylinki jeszcze ich nie zasłoniły, jest wrażenie takiego nieładu i chaosu....dobrze, że trwa tylko chwilę...
Orliki mam dopiero pierwszy rok....2 kępki, maluszek i ten duży niebieściutki, ale są tak urocze, ze jeszcze dokupię sobie i dosadzę
Ewelinko niestety nie wiem jak nazywa się orlik. On jest niebieski z taką kroplą jakby fioletu. Bardzo mi się podoba, jest ogromny, góruje nad całą rabatą
Na chabry namawiam, są śliczne, a po ścięciu, jesienią zakwitają jeszcze raz
Majeczko
Grażynko dziękuję, miło mi bardzo, ze podobają Ci się moje ogrodowe zakątki
Elu faktycznie chwastom teraz pięknie sie rośnie, na przemian mokro i ciepło , tylko rosnąć
Kasiu już u Ciebie byłam i bardzo się cieszę, ze założyłaś wątek
Twój rh na pewno przez lato wspaniale się wzmocni i wiosną zakwitnie....oby tylko zima była łaskawsza dla roślinek niż w tym roku...
Aguś bardzo miła jesteś, dziękuję za cieplutkie słowa
Aprilku, tak pełnik to bylinka, w zeszłym roku był marny, bałam się, ze mi wypadnie....ale wspaniale się wzmocnił i w tym roku pięknie i obficie zakwitł
Mariolu dziękuję
Maryniu u mnie tulipanki też już kończą, tylko 3 czy 4 ostatnie kępy kwitną a pozostałe są wspomnieniem . Bardzo nie lubię tego przejściowego okresu kiedy ogrom zasychających liści tulipanów zaściela wszystkie rabaty, a bylinki jeszcze ich nie zasłoniły, jest wrażenie takiego nieładu i chaosu....dobrze, że trwa tylko chwilę...
Orliki mam dopiero pierwszy rok....2 kępki, maluszek i ten duży niebieściutki, ale są tak urocze, ze jeszcze dokupię sobie i dosadzę
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Agnieszko!
No,no czego tam u Ciebie nie ma,Twoje fotki są wspaniałe bo umiesz pokazać to co każdy chce zobaczyć.Jesteś doświadczoną ogrodniczką,doprowadziłaś ogród do perfektu.Wiosna to pora najwspanialsza a mając taką kolekcję kwiatów można oczarować spacerowiczów po ogrodzie.
Pozdrowienia Edward
No,no czego tam u Ciebie nie ma,Twoje fotki są wspaniałe bo umiesz pokazać to co każdy chce zobaczyć.Jesteś doświadczoną ogrodniczką,doprowadziłaś ogród do perfektu.Wiosna to pora najwspanialsza a mając taką kolekcję kwiatów można oczarować spacerowiczów po ogrodzie.
Pozdrowienia Edward
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Trawniki tez mam pelne mleczu ale caly czas je kosze zeby mi sie nie wysiewaly