Wiejski ogród c.d.
Re: Wiejski ogród c.d.
-
beatann
- 500p

- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu dzisiaj to chyba kawka i kielich jakiejś nalewki. To co jest za oknem to horror
.Wieje ,leje, zimnica że z domu nie wyłaź.

Ogrodnicy z Zośką nie odpuszczają, chociaż już 17 maja. No i gdzie to globalne ocieplenie, pytam się?! 
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
U mnie znowu słońce. Ale wczoraj też dzień zaczął się słonecznie, a potem nadciągnęły chmury. Dopiero przed zachodem znów się rozpogodziło. No i zimno, ciągle przenikliwie zimno. Masz rację, Masko, coś ciepłego do picia to w taki dzień podstawa.
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
U mnie pada już trzeci dzień i robi się coraz zimniej
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Na termometrze 7 st C.Z rana słoneczny promyk nadziei.Teraz znowu się zachmurzyło.Dobrze, że nie było przymrozku.Chyba pójdę uruchomić kotłownię.Moim kocurom to nie przeszkadza.Obudziły Mnie o 5.oo rano.Wypuściłem je na zewnątrz.Przed chwilą wróciły, na żarły się i mrauczą żeby je wypuścić.Mogły by chociaż coś poplewić.
Widzę, że klematiski kupiłaś
Czy sadzi się je z tymi patyczkami-podpórkami. Czy się wyjmuje i pozwala rosnąć powojnikowi od razu na nowej podporze?
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witam
leje i leje ...wiatr wieje aż drzewa pochylają się...
..dobry ciepły napój nie jest zły...
..dobry ciepły napój nie jest zły...
- Maska

- Kontakt:
Jurku może lepiej żeby nie plewiły, niech robią to co potrafią
Izo myślę , że patyczki nie mają znaczenia i tak będzie rósł przy podporze, to go przywiążesz delikatnia.
Misiu u mnie niby tak dwa dni mżyło, a kwiatuszki przysłane musiałam podlewać , bo marnie wyglądały. U nas mroźny momentami wiatr, ale świeci piękne słoneczko.
Helenko no to masz przymusową labę !
Linetko dostałam roślinki nie dziękuję za floksy i całe towarzystwo zaraz idę sadzić i podpisywać bo zapomnę gdzie co i od kogo !
Izo myślę , że patyczki nie mają znaczenia i tak będzie rósł przy podporze, to go przywiążesz delikatnia.
Misiu u mnie niby tak dwa dni mżyło, a kwiatuszki przysłane musiałam podlewać , bo marnie wyglądały. U nas mroźny momentami wiatr, ale świeci piękne słoneczko.
Helenko no to masz przymusową labę !
Linetko dostałam roślinki nie dziękuję za floksy i całe towarzystwo zaraz idę sadzić i podpisywać bo zapomnę gdzie co i od kogo !
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Marysiu
nie nie dziękuję...przyszły kwiatuszki wsadziłam na chwilkę do wody ..przestało lać
zaraz idę je posadzić...

wpadnę wieczorkiem
zaraz idę je posadzić...
wpadnę wieczorkiem
- Maska

- Kontakt:
Misiu chyba polubię pocztę p. dorzuciłam Ci kuklika i wiekuistkę. Kwiatki zostawiłam to może się uchowają i pokwitną jeszcze
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jukka
Biały, bogaty w skrobię tropikalny korzeń pochodzący z Ameryki Południowej. Znajduje w kuchni wiele zastosowań, świetnie smakując zarówno po ugotowaniu, jak i opiekaniu, podsmażeniu czy smażeniu na głębokim tłuszczu (czipsy z jukki są wyśmienite!). Warzywo to jest bogate w błonnik i witaminę C, zawiera za to niewiele kalorii.
tyle znalazłam. Jest nawet przepis na puree z tego korzenia, ale ja mam ledwie 0,3kg a przepis jest na 2kg
Biały, bogaty w skrobię tropikalny korzeń pochodzący z Ameryki Południowej. Znajduje w kuchni wiele zastosowań, świetnie smakując zarówno po ugotowaniu, jak i opiekaniu, podsmażeniu czy smażeniu na głębokim tłuszczu (czipsy z jukki są wyśmienite!). Warzywo to jest bogate w błonnik i witaminę C, zawiera za to niewiele kalorii.
tyle znalazłam. Jest nawet przepis na puree z tego korzenia, ale ja mam ledwie 0,3kg a przepis jest na 2kg
-
beatann
- 500p

- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Marysiu właśnie był u mnie listonosz
. Pięknie nie dziękuję.

- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu ja dzisiaj wszystko na działce okrywałam, szczególnie rośliny ciepłolubne w donicach. Lilii nie zdążyłam okryć, jutro będzie już chyba po nich. Na noc zapowiadają u nas -4, a przy gruncie jeszcze zimniej. Okropność
.