Metamorfoza mojego ogrodu
Re: Metamorfoza mojego ogrodu
Dzięki Aniu
. Tawuł s
szczerze powiedziawszy jeszcze nie przycinałam, ale chyba będę musiała bo się rozrosły.
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam jedną tawułkę i nigdy jej nie przycinałam. Dobrze one znoszą cięcie ? U Ciebie Kasiu taki porzadeczek
Ja jakoś nie mogę się wyrobić. Czy w donicach przed wejściem to coniki ? (jakoś nie mogę odmienić tej nazwy , bo skojarzenia z czterokopytnym mam, a chodzi mi o conica - 1 szt
) . Kiedyś robiłam opryski na mszyce mydłem ogrodniczym i pomogło 
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podpytam o to drzewko w doniczce na ganku
Co to takie ładne i co robisz z tym na zimę, jak duże urośnie?
No to wysłalam potok pytan
Chyba będę papuga i przed domkiem postawie takie cuda 
No to wysłalam potok pytan
Olu tawułę van houtte`a przycina się po kwitnieniu w celu zagęszczenia, u mnie są gęste więc może nadam im trochę kształtu, bo na razie rosną jak chcą.AAleksandra pisze:Mam jedną tawułkę i nigdy jej nie przycinałam. Dobrze one znoszą cięcie ? U Ciebie Kasiu taki porzadeczekJa jakoś nie mogę się wyrobić. Czy w donicach przed wejściem to coniki ? (jakoś nie mogę odmienić tej nazwy , bo skojarzenia z czterokopytnym mam, a chodzi mi o conica - 1 szt
) . Kiedyś robiłam opryski na mszyce mydłem ogrodniczym i pomogło
W donicach na schodach posadziłam Conikę
-- 16 maja 2012, o 20:04 --
Madziu pisałam już Oli jeśli chodzi Ci o to przy schodach. Normalnie zimuje w donicach a na Boże narodzenie zawieszam tam lampki.lulka pisze:Podpytam o to drzewko w doniczce na gankuCo to takie ładne i co robisz z tym na zimę, jak duże urośnie?
No to wysłalam potok pytanChyba będę papuga i przed domkiem postawie takie cuda
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
widać conica jest wytrzymała bo zimę przezimuje a tawuły Ci jerszcze kwitną u mnie juz dawno przekwitła ale ma duzo odnóżek i sobie porozsadzałam w tym roku
- lulka

Kasiula
, jutro lecę w poszukiwaniu świerku. Pozwolisz, ze powiele twój pomysł i rownież wystawie przy wejściu w podobnej kompozycji 
, jutro lecę w poszukiwaniu świerku. Pozwolisz, ze powiele twój pomysł i rownież wystawie przy wejściu w podobnej kompozycji Re: Metamorfoza mojego ogrodu
Madzia - pozwolenie jestlulka pisze:Kasiula, jutro lecę w poszukiwaniu świerku. Pozwolisz, ze powiele twój pomysł i rownież wystawie przy wejściu w podobnej kompozycji
-- 16 maja 2012, o 22:54 --
Marzenko tak to u nas jest. Ja się martwiłam na wiosnę, że dziewczynom kwitły tulipany a u mnie dopiero z ziemi wychodziły. Jak nie mam jeszcze u siebie to u innych oczy nacieszę.
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Kasiu pięknie prezentuje sie Twój ogród w wiosennej szacie
Pomysł na wypełnienie gazonów super . Pozdrawiam .
Pomysł na wypełnienie gazonów super . Pozdrawiam .
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
To masz dobry klimat, bo u mnie w zeszłym roku Conika nie przetrwała zimy, mimo że doniczka była otoczona styropianem.
Bardzo fajne kompozycje stworzyłaś, są takie lekkie.
Bardzo fajne kompozycje stworzyłaś, są takie lekkie.
- lulka

Kasiula zdjątko wstawione, jednak nie będę przycinać od dołu, podoba mi się stożek od samego dołu. Jeszcze były formowane w kulę, ale już nie były tak atrakcyjne
Śliczne kompozycje
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
Madzia zajrzałam i myślę, że całe wyglądają u Ciebie lepiej.
Emka tak z tym niestety jest, że jak przyjdą upały to nawet 2 razy dziennie podlewam. Musisz posadzić jakąś kompozycje z kaktusów. Będzie spokój.
Emka tak z tym niestety jest, że jak przyjdą upały to nawet 2 razy dziennie podlewam. Musisz posadzić jakąś kompozycje z kaktusów. Będzie spokój.
- lulka

Kasiu jedne i drugie uważam wyglądają fajnie.
Kaktusy kupiłam na jesieni (opuncję ogrodową) i zmarzła niestety, bardziej stawiam na portulakę, słonecznicę górską, te świetnie sobie radzą bez doglądania:).Altika pisze: Emka tak z tym niestety jest, że jak przyjdą upały to nawet 2 razy dziennie podlewam. Musisz posadzić jakąś kompozycje z kaktusów. Będzie spokój.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kasiu, co tam u Ciebie słychać? coś się długo nie odzywasz. Wszystko w porządalu?