moje ogródkowe zmagania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania

Post »

Madziu tak "smakowicie" opowiadasz, że zrobiłam się głodna na sałatkę wiosenną :;230
Ja tez myślę, że masz tam hibiskus. Mój niestety padł i nie wiem wyrwać czy czekać na odznaki zycia ;:185
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Madziu fajna ta zieleninka u Ciebie ;:138 Azalia wali po oczach ;:224 Oj naoglądam się takich cudości,a potem mam doła ;:202
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie krzewuszki tez juz ruszaja, jeszcze pare dni i bedzie male widowisko... u mnie male, bo cielam na wiosne, to kwiatow duzo nie bedzie ale krzaki sie ladne zrobily.
Tez robie cos podobnego ale wszystko w plastry i przekladam, pomidor, mozzarela, lisc bazyli, pomidor, mozzarela, lisc bazyli i tak dalej - pieprz, sol, polewam oliwa z oliwek, octem balsamico i mniam :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Dzień doberek Madzia :wit
Mniam ...tu podajecie smakowite sałatki...muszę zrobić ;:108
Bazylia u mnie ma krótki ,żywot :;230
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Nie wiedziałam, że jest czerwona bazylia. Super! Smacznie i dekoracyjnie :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja w tym roku posiałam trzy rodzaje bazyli: zwykłą, cytrynową i czerwoną właśnie. Niedługo też będzie do sałatki :tan
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu kupiłam identyczną bazylię czerwoną chyba było coś z nią nie tak bo padła :( obcięłma wszystkie pędy :(
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam porannie, niestety sennie ;:205, kiedy będę mogła powiedzieć, że słonecznie ;:145
Kawę dopijam i głowa mi nad kompem wisi, strasznie dziś jestem marudząca :? W aucie prawie zasnęłam ;:222

Ewcia nic prostszego, trzeba coś przygotować dobrego i wszamać;:224. Nie jestem najlepsza w oczekiwaniu na oznaki życia roślinek, ale może warto jeszcze chwilkę się wstrzymać :wink:
pipio nie żartuj, ja zazdraszczam serduszki :lol:
Jula moje krzewuszki za maleńkie na przycinanie, ale jak przekwitną to kosmetycznie podstrzygę. W reszcie się doczekałam kwitnienia ;:167
Keetee spróbuję z bazylią w donicy, na tarasie, może się uda cały sezon przetrzymać. Generalnie w domu też szybciutko marniała :(
Iza ja też niedawno się dowiedziałam, że jest czerwona, wydaje się być bardziej aromatyczna
Aprilko sama wysiewałaś? Cytrynowej bazylii nie widziałam ani chyba nie próbowałam ;:109 . Ucieszyłam się z trawy cytrynowej, którą ciężko kupić w sklepie, a do zupek wyśmienita ;:215
Aga a trzymałaś ją w domu? Mam wrażenie, że jak przesadzę ją do innej ziemi, to wytrzyma. One chyba lubią zraszanie. Muszę poczytać o uprawie bazylii
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Przesadziłam do większej donicy i trzymała na dworze....i padła :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Magdo sama wysiewałam, kupiłam taki trójpak, wszystko w jednym. Trochę powoli rosną ale niedługo będzie coś do skubnięcia, zwłaszcza że zamierzam przesadzić do donic na dworzu. Więcej słońca im pomoże.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też mam bazylię w doniczce na tarasie. Nie przesadzałam, stoi tak, jak kupiłam. Ciekawa jestem, czy ona odrasta po obcięciu kilku łodyżek. Mam zieloną i jest niesamowicie aromatyczna. Dotychczas używałam suszonej, ale taka świeżutka - nie ma porównania :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bazylia najlepiej rosnie w swietlistym cieniu, na sloncu dosc szybko wiednie. U mnie dosc duzo jej idzie, to kupuje w Lidlu konsumpcyjnie - bo i tak nie byla by w stanie odrosnac :wink:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

U mnie dereń miał taki pęd z zielonymi liśćmi normalnie na górze, ale go wycięłam.
Mam trzy kubeczki po serkach wysianych bazylii, muszę podhartowac i wysadzić :roll: . Do tej pory sadziłam na słońcu ale chyba faktycznie lepiej do niewielkiego cienia, bo moja rachityczna była zwykle.

U Ciebie hibiskus śliczny, a mój NIC... A wydawał się taki zdrowy kiedy go przycinałam... :?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Super Ci ruszył ten hibiskus, u mnie nadal stoi jak zaklęty, więc chyba raczej nic z niego nie będzie :( . Czerwona bazylia jest wspaniała, w moim rejonie spotkałam się z nią, ale to jakaś inna odmiana o okrągłych listkach i już nie taka efektowna. W zeszłym roku przywiozłam kilka doniczek znad morza, jest nie dość że smaczna to jeszcze pięknie wygląda i pachnie, szkoda że jednoroczna.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga ciekawa jestem czy da radę u mnie :roll:
April u mnie siewki jakoś nie wschodzą, poza rzeżuchą
Wandzia ja suszonej nie używałam, zawsze kupowałam w doniczce swieżą. Korci mnie jeszcze zakup drzewka laurowego, bo świeże listki o niebo lepsze od suszonych
Jula my też sporo bazylii jemy, wydaje mi się, że ta z ogrodniczego jakaś inna :roll:, na pewno większa sadzonka. Doniczka będzie stała koło niecierpków, więc trochę słonka, trochę cienia.
Francesco wydaje mi się, że hibek stanął w miejscu ;:222. Zraszałaś bazylię?
Aniu w moim przypadku jak do tej pory to mogę powiedzieć : szkoda, że tygodniowa :;230 . Mam nadzieję, że tym razem się uda dłużej ją hodować
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”