Nareszcie mamy upalną wiosnę az za bardzo ,, dobrze że od czasu do czasu popada to nie trzeba wszystkiego podlewać ,, Okwitły już żonkile a i tulipany prawie kończą kwitnienie ..
na następne kwitnienie cebulowych poczekamy do następnej wiosny , może będzie więcej kwiatów niż liści ..
U nas tez pada i strasznie zimno ,nawet mi się nie chce z domu wychodzić , dziadek wnusiowi troch napalił więc nie chce wyłazić się na taką zimnicę .. Przynajmniej deszcz znowu nawodni ziemię i kilka dni będzie spokoju z podlewaniem
wreszcie gorąco , nawet za bardzo , dobrze że od czasu do czasu popaduje to nie muszę dużo podlewać .. Cebulowe przekwitły, teraz swe piękno pokazują prymulki ..
poduchy floksów i żagwinów też się pięknie rozkwitły .. Przyszły mi żurawki od Igy , jeszcze ich nie wsadziłam bo jest strasznie goraco a w szklarni chyba było im dobrze bo zrobiły się piękne kępy ..
Janeczko...piękne kwitnące poduchy floksów. Moje trochę podmarzły i nie kwitną w tym roku tak pięknie. Azalia widać dobrze przezimowała. Szykuje się do pięknego kwitnienia. . U mnie troszkę się ochłodziło i popaduje. Przynajmniej nie trzeba podlewać.
Dobrze masz Janko z tą szklarnią - można wstawić rośliny, robić rozsady i ogólnie nawet jak jest zimno coś tam dłubać. Bardzo bym chciał mieć szklarnię. Może kiedyś....
Ogrom pąków na żylistku
Janeczko ale masz piękne prymule , moje zmarzły chociaż nigdy wcześniej nic im nie było .
Azalie zapowiadają się u ciebie ślicznie , nigdy ich nie sadziłam , różaneczniki m się nie trzymają , a azalie mają podobne chyba wymagania. Kwitną pięknie może kiedyś się skuszę na nie
Ciekawi mnie, czy ten żylistek rośnie wysoki ? Kupiłam ostatnio na targu malutką sadzonkę , pani mnie zapewniała,że nie rośnie wysoki ...bo ja już na wysokiego to nie mam miejsca...Twój jest śliczny Janko!
Są dwa rodzaje żylistków , niskie tak jak mój już 5 letni i wysokie mam różowy dwuletni i jest dwa razy większy od tego , ma urosnąć na porządny krzew .. Jak ci się trafi wysoki to się wymienimy , u mnie wolę jak rosną wysokie .. Popatrz na listki powinien mieć malutkie i malutkie pączki ..
Bożenko u mnie też Rh przemarza więc teraz dokupuję tylko azalie pachnące o dużych kwiatach bo japońskie też mi przemarzają ..
u mnie też zimno i pada więc siedzę w domu, dobrze na moje nowo posadzone kwiaty , tez nie muszę polewać ..