Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.
Aśka, padam na kolana! Wrażenie piorunujące
Pięknie dziewczyno, pięknie i jeszcze raz pięknie!!! 
Dziękuję
. Tylko wstawaj Lukrecjo z tych kolan! Dość się naklęczysz przy pieleniu swoich rewelacyjnych kamiennych rabat! 
Wyjątkowo dzisiaj miałam wolne popołudnie.
No więc gdzie mogłam je spędzić, jak nie w ogrodzie. Ciąg dalszy sadzenia nastąpił. Przy okazji zatargałam wreszcie aparat i machnęłam kilka fotek (postanowienie: muszę kupić obiektyw makro).
Na początek moja duma i oczko w głowie: pierwszy od momentu posadzenia (4 albo 5 lat temu) kwiat piwonii drzewiastej
:

przepięknie pachnie?
Mam jeszcze drugą piwonię drzewiastą, podobno bordową, ale ten uparciuch w tym roku też nie zakwitł, za to ostro poszedł w liście.
Beautiful Bride rozszalała się na dobre?

startują Rhy, Alfred ma już pierwszy kwiat?

kilka widoczków?

Na początek moja duma i oczko w głowie: pierwszy od momentu posadzenia (4 albo 5 lat temu) kwiat piwonii drzewiastej

przepięknie pachnie?
Mam jeszcze drugą piwonię drzewiastą, podobno bordową, ale ten uparciuch w tym roku też nie zakwitł, za to ostro poszedł w liście.
Beautiful Bride rozszalała się na dobre?

startują Rhy, Alfred ma już pierwszy kwiat?

kilka widoczków?

- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Asiu Beautiful Bride cudowny ,przepiękna odmiana . Wczoraj właśnie zamawiałam clematisy i długo się nad nim zastanawiałam ale wziełam jednak Jerzego Popiełuszkę
.
- Lukrecja
- 1000p

Cudności pokazujesz! Przeurocze żuraweczki i hosta, o której marzę... ech, powzdychać można, no nie? W ogóle ten Twój ogród wydaje się być taki tajemniczy i o niebo większy niż jest chyba w rzeczywistości. Pięknie, po prostu pięknie! Mam nadzieję, że moje clemki (choć inne odmiany) też pokażą na co je stać, podobnie jak Twoje
choć moje jeszcze w pączkach.
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
pomału drzewka wędrowały na swoje miejsca?
Wyszło super, dobrze, że M Ci pomógł, bo coś o tym wiem ile trzeba mieć siły, żeby takie drzewo przesadzić.
Piękne miejsce stworzyłaś.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Asiu ale śliczne miejsce
Piwonia drzewiasta to moje nieodzowne chciejstwo,niech no ja ją tylko upoluję i jeszcze piwonia koperkowa mnie interesuje
Orliki masz ogromne i Rh pięknie pękają
Beautiful Bride mnie oczarował-biel bije po oczach wspaniale
Piwonia drzewiasta to moje nieodzowne chciejstwo,niech no ja ją tylko upoluję i jeszcze piwonia koperkowa mnie interesuje
Orliki masz ogromne i Rh pięknie pękają
Beautiful Bride mnie oczarował-biel bije po oczach wspaniale
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Bardzo mi się Twoje orliki podobają
. Beautiful Bride do tej pory mnie nie nęciła, ale przeczytałam, że kwitnie od samego dołu i nie lubi słońca, a poza tym nadaje się do pojemników - może by tak zamieszkała na moim ganku (jest bardzo szeroki i łyso wygląda tak bez niczego). Widziałam ją w kilku sklepach ostatnio... 
Edi, Francesco, Annes Beautiful Bride jest rzeczywiście beautiful
. Jestem nią jak na razie oczarowana. Faktycznie kwitnie od samego dołu. U mnie rośnie w "pół-słońcu", tzn. ma je popołudniu i chyba jej to pasi...
A tak serio, jak już kilka razy wspominałam lubię klimat "tajemniczego ogrodu", gdzie wszystko rośnie własnym życiem, przerasta, przeplata się wzajemnie, ogrodu z zakamarkami i zakątkami, którego wzrokiem z jednego miejsca nie ogarniesz. Zupełnie przeciwnie ma moja matka - lubi przestrzeń i hamuje moje zapędy. Dlatego mój/nasz ogród jest rodzajem kompromisu.
Maju, ja ich na szczęście nie wykopywałam, zrobił to pan ze szkółki. Ja je tylko sadziłam.
Ciężkie diabelstwo było...
magia fotografii Lukrecjo, magia fotografii...Lukrecja pisze: ten Twój ogród wydaje się być taki tajemniczy i o niebo większy niż jest chyba w rzeczywistości.
A tak serio, jak już kilka razy wspominałam lubię klimat "tajemniczego ogrodu", gdzie wszystko rośnie własnym życiem, przerasta, przeplata się wzajemnie, ogrodu z zakamarkami i zakątkami, którego wzrokiem z jednego miejsca nie ogarniesz. Zupełnie przeciwnie ma moja matka - lubi przestrzeń i hamuje moje zapędy. Dlatego mój/nasz ogród jest rodzajem kompromisu.
Maju, ja ich na szczęście nie wykopywałam, zrobił to pan ze szkółki. Ja je tylko sadziłam.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Asiu, tak myślę, że diabelstwo było ciężkie
Efekt superowy, powiedz, to swojej mamie.
Efekt superowy, powiedz, to swojej mamie.
- Lukrecja
- 1000p

Asieńko,ja też ubóstwiam takie ogrody, myślę też, że mama jak zobaczy Twoje wyczyny to przyzna rację i jeszcze będzie kibicować. Ja tak miałam z moim M.
Burzył się kiedyś widząc kolejne sadzonki, że za dużo, że nie będzie przestrzeni, że "zagracę" to wszystko... a teraz jak pomału zaczyna wyglądać tak, jak chcę (choć do tego jeszcze długa droga) zaczyna mu się podobać i nawet nosa nie skrzywi, że znów coś dosadziłam. Owszem, nie pomaga mi w ogrodzie, ale już nie marudzi, a co najważniejsze - nie przeszkadza!
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Asiu widzę, że szalejesz w swoim ogródku. No przy tych drzewkach to rzeczywiście musiałaś się napocić. Ale potwierdzam za poprzedniczkami, że ogród wydaje się być większy niz w rzeczywistości. Co do magii fotografii w zupełności się zgadzam. U mnie Asiu dokładnie tak to wygląda - to nie ogród jest aż taki ładny. Po prostu pokazuję te zdjęcia, które chcę. Ale Twoje fotki
- naprawdę śliczne. I wszystko takie już dojrzałe, rozwinięte, bujne i zdrowe. Widać dobrą rękę ogrodnika (ogrodniczek?
) Naprawdę bardzo mi się podoba. I czyżbym widziała śliczny heliotrop na jednej z fotek? Uwielbiam go...
Maju, Lukrecjo konieczne muszę matce pokazać Wasze opinie, ciekawe co powie
Asiu, nie wierzę Ci - aż tak bardzo nie jesteś w stanie "naciągnąć" widoku swojego ogrodu. Jest imponujący i myślę, że nie tylko na fotografii. Tak, tak wzrok Cię nie myli - to heliotrop, debiutant w moim ogrodzie. Nigdy wcześniej ich nie miałam, ale tyle się o nich naczytałam, że ? już mam
.
Kilka dzisiejszych fotek:

piwonia coraz mocniej rozchyla swoje płatki?

tak samo jak Rh?

Asiu, nie wierzę Ci - aż tak bardzo nie jesteś w stanie "naciągnąć" widoku swojego ogrodu. Jest imponujący i myślę, że nie tylko na fotografii. Tak, tak wzrok Cię nie myli - to heliotrop, debiutant w moim ogrodzie. Nigdy wcześniej ich nie miałam, ale tyle się o nich naczytałam, że ? już mam
Kilka dzisiejszych fotek:

piwonia coraz mocniej rozchyla swoje płatki?

tak samo jak Rh?

- Lukrecja
- 1000p

No i supcio! Pierwsze zdjęcie przeniosło mnie w zaczarowany świat! Jak w bajce, tylko brakuje lepriconów wyglądających spod kamieni. A może są, tylko ja ślepa nie widzę!
U Ciebie chyba jest cieplej... moje kwiatuchy ani myślą się rozwinąć, tak samo skurczone jak ja pod kocem
U Ciebie chyba jest cieplej... moje kwiatuchy ani myślą się rozwinąć, tak samo skurczone jak ja pod kocem
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Asiu Przyszłam do Ciebie z rewizytą, 2 dni zajęło mi przeglądnięcie twojego wątku /no może nie całe dwa dni/ , jestem nim zachwycona i siedziałabym u Ciebie ciągle, bo ogród jest piękny :
i taki jak mi odpowiada, jest się w nim gdzie zaszyć i podziwiać tyle pięknych roślin. Przypomina mi trochę mój poprzedni ogród.
Klematisy masz piękne , też je bardzo lubię , ale u mnie jest ostry klimat i niestety te szlachetniejsze odmiany nie wytrzymują. Bardzo dużo roślin wymarzło tej zimy.
Będę wpadać na kawkę jeśli pozwolisz, bo jest tu wesoło i optymistycznie
Klematisy masz piękne , też je bardzo lubię , ale u mnie jest ostry klimat i niestety te szlachetniejsze odmiany nie wytrzymują. Bardzo dużo roślin wymarzło tej zimy.
Będę wpadać na kawkę jeśli pozwolisz, bo jest tu wesoło i optymistycznie
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;