Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko widać dużo efektów Waszej pracy, chłopcy dzielnie asystują. Warzywa wschodzą różnie, najszybciej widać buraczki, to zależy co do tej pory już wysialiście.
Potwór paskudny, rób tak jak radzą moi poprzednicy :twisted: :twisted:
Ostatnio nam się coś pogoda nie udaje na te wekendy, ale na majowy zapowiadają znaczną poprawę,to wtedy pokopiecie motyczką.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

weiner, okropnie się wystraszyłam tego turkucia, poczytałam w internecie i z tego wynika, że to rzeczywiście potwór!)

kogra, na razie chyba pójdę na łatwiznę i ogrodzę jakimiś patykami, ich w naszym lesie nie brakuje, bo jeżdżąc raz w tygodniu to na wszystko brakuje czasu

Bernadko, kwiatów mi dzięki Bogu i cudownym forumowiczom przybywa, cieszy mnie to bardzo, że wszystko raczej się przyjmuje i myślę, że już niedługo będzie pięknie!

Violetto zapraszam Cię serdecznie do mojego ogrodu, ale relacje mam tylko raz w tygodniu :(

Dorotko, ale mniej więcej kiedy można się spodziewać marchewki, pietruszki, kapusty, sałaty, bo wiesz jak to jest z moją cierpliwością, jak za tydzień nic nie wzejdzie to gotowa jestem popaść w depresję :)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Ale się zmienia u ciebie z tyg na tydzień czekam na nowe fotki ;) Ja swoich tez nie mam niestety ta pogoda to dobija :( A dziś piękne słońce :evil:

a propos warzywniaczka ja też nie wiem co i jak i kiedy uczę się z tobą ale ja posiałam jak wiesz sałatę, marchewkę i rzodkiewkę groszek i bób :D I po tygodniu jest rzodkiewka reszta jeszcze śpi. :?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko nie popadaj w depresję :lol: :lol: uprawa ogródka uczy cierpliwości. Najszybciej urośnie Ci sałatka, a warzywka zależy jakie siałaś czy wczesne czy póżne, możesz już duże efekty zobaczyć w czerwcu. Ale najpierw czeka Cię wiele pracy przy plewieniu, bo jak tego nie będziesz robiła systematycznie to trawa zagłuszy posiane warzywka i klapa nic nie zbierzesz. Ale przy Waszym zapale na pewno doczekasz się efektów :!: :!:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

harwi, dobrze, że rzodkiewka tak szybko wschodzi, bo jak dzieci za tydzień zobaczą pierwsze "efekty" swoich prac, to wzrośnie ich zapał!
Dorotko, na szczęście kwiatki mi tak pięknie garną się do życia, że jak tylko zrobi się ładna pogoda, to zrobię jakieś zdjęcia i się pochwalę, a na warzywa raczej sie nie nastawiam, to tak raczej na próbę, ziemia jest jeszcze bardzo jałowa, teren nie ogrodzony, brak wody - wiele trudności musiałyby pokonać, żeby sobie poradzić.

Kupujemy dużą przyczepę (domek holenderski) więc może już w maju będziemy mogli nocować na działce i wtedy mozna będzie coś więcej zrobić, nie jest to piękny nabytek na działkę, ale najszybszy sposób na nocleg
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz Moniko jak się chce to wiele można zdziałać, jak tam będziesz na miejscu dużo pracy wykonasz.Cieszy mnie,że kwiaty Ci rosną, a czy łubin, który wykopywałyśmy się przyjął. Czekam na zdjęcia. Może w końcu pogoda nam wszystkim dopisze, za oknem w tym momencie trochę się przejaśnia. Deszcz też był potrzebny dla posianych warzyw i kwiatów, teraz wszystko ruszy, ale ruszą też chwaściory :twisted: :twisted: . Więc gwarantuję Ci ,że jak pojedziesz na działkę to nie znajdziesz czasu ,a :lol: :lol: by usiąść.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

co do łubinu to niestety nie wiem bo jeszcze nie rozpoznaję wszystkich roślin, a właściwie niewiele poznaję, ale jak podrosną i można je będzie pięknie sportretować to sprawa sie wyjaśni :D
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko Dorotka ma rację że jak tylko będzie cieplej to na pewno nie będzie czasu aby sobie spokojnie posiedzieć bo chwasty ci na to nie pozwolą . Ja mam małą działkę a też nie mam czasu aby siedzieć bo by mi wszystko zarosło :D
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, ja już się na wszystko zgadzam nawet na te godziny plewienia tylko niech już będzie cieplej! mam dość robienia wszystkiego w deszczu lub rzutem na taśmę między opadami, chce sobie usiąść przy ognisku i cieszyć się pięknym widokiem mojego coraz ładniejszego ogrodu!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Moniko ..jak będziesz już siedzieć przy tym ognisku to daj znać usiądę z Tobą i będziemy delektować się pięknem Twoich roślin.
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I ja też się z chęcią przysiądę do was i będę podziwiać, podziwiać :P .
Moniczko mnie też denerwuje ta pogoda bo od wczoraj wieczór pada i pada :twisted:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

i ja chętnie też do tego ogniska ;:2 ;:136
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale będzie super :)

Tylko co na to Monika ?

:lol: :lol: :lol: :lol:
chyba , że ją przekupimy pomocą w pracy :)
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie ma innego wyjścia tylko musi nas przyjąć i jeszcze kawkę pstawić ;:112
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja upiekę ciasto do tej kawy - chyba że wolicie sałatkę ??

Monika - ty widzisz co my tu organizujemy??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”