Ogród Ali -> alana cz.2
- amatorka015
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Ali -> alana cz.2
Witaj
robisz przepiękne zdjęcia, bo i obiekty do fotografowania masz bardzo ładne
Będę zaglądać by nacieszyć oczy tymi soczystymi kolorami 
Cynie siejesz w domu czy do gruntu? Wyglądają na pikowane 
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Witaj Justyno, miło mi Ciebie gościć
Zapraszam często;)
Siberio cynie wysiewane są wprost do gruntu i okrywane włóknina/folią. Nic nie pikuję, bo dobrze wschodzą, więc nie ma takiej potrzeby
Mroźna zima za oknem a tu czas pomyślec o wysiewach, tylko na parapetach na razie za zimno na kiełkowanie. ale na kobeę trzeba się przygotować, chociaż kilka dni temu wysiałam na próbę własne nasiona, pewnie nic nie wzejdzie, ale inaczej nie dałabym sobie spokoju ;) A może macie jakieś sprawdzone jednoroczne pnacza dobrze zaszywające na południowy balkon, dodatkowo zanieczyszczony spalinami?
Siberio cynie wysiewane są wprost do gruntu i okrywane włóknina/folią. Nic nie pikuję, bo dobrze wschodzą, więc nie ma takiej potrzeby
Mroźna zima za oknem a tu czas pomyślec o wysiewach, tylko na parapetach na razie za zimno na kiełkowanie. ale na kobeę trzeba się przygotować, chociaż kilka dni temu wysiałam na próbę własne nasiona, pewnie nic nie wzejdzie, ale inaczej nie dałabym sobie spokoju ;) A może macie jakieś sprawdzone jednoroczne pnacza dobrze zaszywające na południowy balkon, dodatkowo zanieczyszczony spalinami?
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Alu cynie wyglądają naprawdę pięknie w takiej grupie
Super jak roślinkę można wysiać bezpośrednio do gruntu i nie bawić się w pikowanie.....były okresy, ze pikowałam i pikowałam po kilka godzić przez kilka dni
Ale już się zbiesiłam i prawie nie sieję
A zresztą i miejsca brak na jednoroczne, w ogródku ciasnota....
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alano - coś mi nie pasowało z tymi blokami w centrum Węgorzewa. Teraz już wiem
A roślinki pokazujesz cudne. Nie wiedziałam, że kosmosy mogą być takie wielkie i takie cudne. 
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Te rządki cynii jak z podręcznika upraw wszelakich, od razu nabieram ochoty na identyczny zagonek. I jak to dobrze, że można ominąć pikowanie, o tym nie wiedziałam, od razu lżej. Alanko, kupiłam kilka paczek różnych cynii, ale tak naprawdę chodzą mi po głowie te mieszane, nie wiem nawet, jak określić ich kolor 
-
Grzegorz B
Alu, ale u Ciebie cynii
Ostatnimi czasy, one takie zapomniane, a u Ciebie królują w najlepsze. Coś wspaniałego !!!
:
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prawdę powiedziawszy wolę gąszcz onętków niż cynii
Podoba mi się taki busz-wysokie, gęste, nierówne, ładne liście-tylko zalety 
-
magda-hm
- 100p

- Od: 22 mar 2012, o 08:29
- Kontakt:
Urzekły mnie te dalie na zdjęciach 4 i od 8-10!!!!alana pisze:Dobre z tymi ogórkamiCos musi być w kiszonych warzywach, bo Łaciata zajada się wprost z surówki z kiszonej kapusty
w jej misce leży jakieś mięso, ale ona woli sępić nad nami i coś niemięsnego zjeść - nawet bułkę czy kawałek chleba, ale pieczywo musi być świeże i chrupkie. Obierek nie je, ale wcina brudne marchewki. Na kotach nie znam się, bo nie posiadam, u nas wielbiciele psów ;)
Końcówka dalii:
- trzecia pomyłka ubiegłego sezonu (wiodąca firma na naszym rynku z cebulkami, kłączami etc, coraz bardziej mnie denerwuje, bo bardzo rzadko wyrasta to co kupowałam :x)
Wszystkie poniżej już pokazywałam, ale na tych zdjęciach pięknie prezentują się:
Pozdrawiam serdecznie. Magda
Hmmmm
Alu , hop,hop!!! Jest tu kto?
Właśnie mi się przypomniało ,że dalie od soboty na tarasie leżą i czekają na posadzenie - już się na całego puszczają... Trzeba się brać za robotę...
Alu , hop,hop!!! Jest tu kto?
Właśnie mi się przypomniało ,że dalie od soboty na tarasie leżą i czekają na posadzenie - już się na całego puszczają... Trzeba się brać za robotę...
Pozdrawiam,Małgorzata
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Witam w nowym sezonie 
Magda dalia z pierwszych fotek jest niestety mi nieznana, natomiast pozostałe fotki przedstawiają dalię Akita
Czołem Gosiu. Miałam ambitne plany (jak rok temu;)) aby dalie wysadzić pod koniec kwietnia, ale już 7 maja, a moje dalie nadal w piwnicy siedzą. Muszę jakoś zorganizować przewóz na działkę, mam kilka ciężkich skrzynek, więc ręcznie nie da się zbytnio ;) Nie ma to jak zasada, umiesz lcizyć, licz na własne nogi ;)
Nie wrzuciłam jeszcze nowych wiosennych fotek, więc na otwarcie sezonu może chociaż kwiatki bibułkowe:

Magda dalia z pierwszych fotek jest niestety mi nieznana, natomiast pozostałe fotki przedstawiają dalię Akita
Czołem Gosiu. Miałam ambitne plany (jak rok temu;)) aby dalie wysadzić pod koniec kwietnia, ale już 7 maja, a moje dalie nadal w piwnicy siedzą. Muszę jakoś zorganizować przewóz na działkę, mam kilka ciężkich skrzynek, więc ręcznie nie da się zbytnio ;) Nie ma to jak zasada, umiesz lcizyć, licz na własne nogi ;)
Nie wrzuciłam jeszcze nowych wiosennych fotek, więc na otwarcie sezonu może chociaż kwiatki bibułkowe:
Pozdrawiam, Alicja
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Alu
Z niecierpliwością czekam na ogrodowe widoczki
Na pewno jest cudownie i kolorowo
Jak tam po zimie, wszystko ok, czy sporo strat? U mnie niestety niewesoło 
Z niecierpliwością czekam na ogrodowe widoczki
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje dalie już w gruncie-pierwszy raz w życiu sadzę w ogrodzie. Do tej pory unikałam ze względu na konieczność wykopywania
Jednak jedna zimowała w piwnicy i świetnie sobie poradziła, kilka dostałam od koleżanki, która cierpiała na klęskę urodzaju, więc testuję przydatność dalii u siebie
Przymrozek wczoraj i dzisiaj
Przymrozek wczoraj i dzisiaj