ale wystarczy podlać 2-3razy i nabierzesz wprawy

nie ma jakiegoś złotego środka, ani wzoru ile roślina dziennie potrzebuje wody
pozdrawiam:)

. Black cherry ładnie się trzyma ale koralik się zrobił bardzo filoletowy - na razie tylko łodyga - mam nadzieję że jest mu tylko zimno (nakryłam je włókniną dzisiaj z obawy przed zimnem)
 . Black cherry ładnie się trzyma ale koralik się zrobił bardzo filoletowy - na razie tylko łodyga - mam nadzieję że jest mu tylko zimno (nakryłam je włókniną dzisiaj z obawy przed zimnem)Wiesz, ja takiej pewności nie mam. Dlaczego ?grosik pisze:mam nadzieję że jest mu tylko zimno

(
( 

I tyle na dziś
  I tyle na dziś  Pozdrawiam
 Pozdrawiam 

Moje wysiałam pod koniec kwietnia 25-26 chyba. Wysiałam bo miałam duży popyt na sadzonki wśród koleżanek i tak mnie coś tkneło. Teraz wątpie czy to dobry pomysł. No ale.. żal by było wyrzucać. Gdzieś je wcisne, zwłaszcza że to są koktajlówki w większości ;)
  Moje wysiałam pod koniec kwietnia 25-26 chyba. Wysiałam bo miałam duży popyt na sadzonki wśród koleżanek i tak mnie coś tkneło. Teraz wątpie czy to dobry pomysł. No ale.. żal by było wyrzucać. Gdzieś je wcisne, zwłaszcza że to są koktajlówki w większości ;)
 Siedzą całymi dniami w folii ale ostatnie 3 dni raz w domu raz w folii bo śnieg padał. Mam nadzieję , że wkońcu odbiją i zaczna rosnać ładnie.Tym bardziej ze ostatniego maja lece do PL na 2 miesiace i z pomidorkami zostaje mąż a on zapowiedział ze podlewac  je tylko może.
 Siedzą całymi dniami w folii ale ostatnie 3 dni raz w domu raz w folii bo śnieg padał. Mam nadzieję , że wkońcu odbiją i zaczna rosnać ładnie.Tym bardziej ze ostatniego maja lece do PL na 2 miesiace i z pomidorkami zostaje mąż a on zapowiedział ze podlewac  je tylko może.

Popatrz na te liście pod wieczór albo wcześnie rano. One mogą tak flaczeć z gorąca, a kiedy się ochłodzi to wracają do normy. Takie oklapnięcie w słońcu nie musi świadczyć o braku wody.skipp pisze:w tym samym tunelu mam też papryke, i zauwazylem ze w czasie ostatnich upalow pomimo porannego podlewania w srodku dnia liscie zaczynaly zwisac z rosliny.