Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....

Post »

Witam w poniedziałkowy ranek :wit
W nocy lało, jak ja to lubię , wstajesz a ogród taki świeżutki...wszystko rośnie w oczach ;:173
Nie jest specjalnie chłodno.....może być
Cieszę się, :uszy że dzień bez podlewania....
Eluś mnie tez rozbrajają kropelki rosy o poranku....takie wykwintne kreacje
Moja mała ma masę zdjęć , w zasadzie jak idę pykać fotki to cały czas chce abym jej robiła....no ma parcie na szkło :;230
Hosty mnie zachwycają...muszę pomyśleć aby zapełnić miejsca obok ,bo zanim rozwiną się hosty .... jest łysawo...myślałam żeby tam wsadzić pierwiosnki piętrowe.....niestety wymarzły w szkółce gdzie zamawiałam bylinki ;:145 Pióropusznika będę pilnować,ale wstawię potem fotki to mi pomożecie go zidentyfikować który to on...jak on taki panoszący to będę mieć oko na niego...choć uwielbiam paprocie w ogrodzie ;:173
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Cześć Dorotko ,witam cie porannie ,ty juz pewnie po pierwszej kawusi ja swoją tez kończę.U mnie tez popadało łatwiej bedzie plewić .Miłego dzionka życzę.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie tez pada dalej, nie jest zle ale zimno sie zrobilo a zimna nie lubie. Chociaz w nocy bylo cieplej niz wczoraj w dzien... musze sprawdzic prognoze i dowiedziec sie, co pogoda zamierza :wink:
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, przepiękne hosty. Też podobnie jak Ty je uwielbiam. Zdjęcia roślinek skąpanych w majowym deszczu, urocze i tajemnicze, osnute zwiewną mgiełką bardzo mnie wzruszyły ;:108
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Ewuniu...wróciłam z przedszkola i zmarzłam bo tylko wiatrówkę zarzuciłam...a tu trzeba polarek dzisiaj przeprosić :roll:
Oj przydałoby i mi się dzisiaj wskoczyć i poplewić ale nie wiem czy się wyrobie.. :?
Jula hej :wit u mnie tak bardzo zimno nie jest , nie ma co narzekać...dziewczyny na górze zero miały ;:174
Coś ma straszyć przymrozkami przez te najbliższe dni ale jak słyszałam na północy bardziej :roll:
Anetko witaj Ty romantyczna duszyczko ...hosty pokochałam strasznie ;:167 ....naliczyłam koło 50 kępek ...już więcej mi się nie zmieści ...chociaż ,chociaz nie mam tych miniaturowych :uszy
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tu bylo 7 stopni w nocy a teraz jest 6 ale tu nie chodzi nawet o temperature obecna, tylko o ten przeokropny spadek z 30 do 6-ciu w 2 dni. Organizm sie buntuje i odrazu do lozka ciagnie.
Hosty tez lubie i to bardzo ale niestety mam tylko kawaleczek w miare zacienionego kawalka a tam musza sie tez Rh i Hortensje zmiescic, to Host mam niewiele.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Zdjęcia z kropelkami rosy bardzo ładne. Ja nie mam takiej możliwości, aby rankiem pobiegać z aparatem po ogródku.
50 host ;:oj Zazdroszczę. W tym roku troszkę mi przybędzie tych cudnych roślinek. Ale gdzie tam mi do Twojej ilości.
Pozdrawiam Hala
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula tez jestem zmarzluchem i do ciepełka sie garnę jak nie wiem co ;:173 ...u nas ma byc cos koło 15 w najcieplejszym momencie dnia....no szału ni ma ;:130
;:196 Halinko ...tak mnie wzięło ...to dosyc ciezka choroba...ale co mi tam do tych co maja 300 ;:oj wyobrażasz sobie takie połacie hostowe ;:173 wybierałam jakieś takie co mi zapadły w serce....sie po latach nazbierało a kilka mam z forum ;:173 więcej nie zmieszczę
ale ciągle pamiętam pierwszą wymarzoną hostę,( dostałam od sąsiadki) która była moim marzeniem , a była to ta zwykła zielona
;:108

zimno jednak....wyszłam coś pyknąć, myślałam ,że się orliki otworzyły ...ale nieeee

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cześć Dorotko :wit U mnie zimno, jestem pierwszy dzień w pracy po dłuugim weekendzie i kurcze dogrzewam się farelką i siedzę w polarze tak mam zimno w biurze. Stópki mi nawet marzną. Masakra jakaś.
Fajnie, że popadało bo nie musiałam podlewać ale z drugiej strony czemu tak zimno jest ? ;:223 ;:223 Nie powiesiłam do końca kwietników i nie posadziłam pelargonii rożanych bo tak okropnie było wczoraj ;:145
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brrr Monia faktycznie , u mnie wczoraj było fajnie , z przewaga słońca ..ale dzisiaj nie chce mi sie wychodzić ;:108
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W tym tygodniu ma przyjść jeszcze jedna paczuszka z kwiatkami a mi nawet się nie chce nosa wystawić na balkon ;:185
Oby w niedziele było ładniej bo mamy drugą turę wycinki na działeczce :tan
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu przyjadą Moniś do Ciebie roślinki ;:224 super , a co tym razem.... ;:173 ,mi od razu się humor poprawia jak zielone mam w ręce ;:333
Dzisiaj sobie poprawiłam humor begoniami Dragon , świetne są w Biedronce ;:108 i juz mi lepiej przy tej do kitu pogodzie....juz posadzone ;:224
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamówiłam we Florini dwie begonie zwisające (kremowa i pomarańczowa), wilce limonkowy i brązwoy i kilka takich zwykłych (smagliczka, werbena itp) a mama kilka ogrodowych - serduszka, szałwia itp.
Mój M. właśnie powiesił mi kwietniczek na balkonie i pelargonia tulipanowa od Adriana mi zaczyna kwitnąć ;:138
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajne roslinki Moniś...o Florini .....kolebie mi sie po głowie Florini ...bo tam cudne nachyłki są ;:108
Na te wilce tez tyle mam chętkę...ale jakoś mi nie wpadły w ręce :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja mama zamówiła nachyłka, bodziszki, serduszkę, rudbekię i inne. Ja balkonowe i te begonie :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”