Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko jest co u Ciebie podziwiać ;:oj co krok jakieś cudeńko w dodatku właścicielka rzuca nazwami ot tak bez żadnego zacięcia ;:180 ja się zacinam bo zapominam :;230 i czasami liczę na wspomaganie i dobre duszyczki pomagają .
Ostatnimi czasy byłaś straszelnie zapracowana ależ Ci się trafiło takie upały a tu nie ma zlituj , dobrze że to już masz za sobą ;:196 Mam nadzieję że ze zdrówkiem ok . Trzym się cieplutko ;:167
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Jagódko pospacerowałam po twoim królestwie i jestem pod wielkim wrażeniem ;:138
ślicznie i kolorowo jest u ciebie :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj ...Elżunia się odnalazła ...jakże się cieszę , że masz nowy wątek - tak to długo trwało ;:108 .
Dziękuję za miłe słowa :oops: ...tego , co to ja chciałam napisać , hmmm,- aha ! już wiem ...lepiej mi idzie zapamiętywanie nazw roślin i opowiadanie o ich wymaganiach etc... , niż np. prasowanie , którego nie cierpię , a przecież muszę raz , na jakiś czas odwalić tę syzyfową robotę . Zapytasz dlaczego syzyfową , a no , bo dzisiaj wyprasowane , a jutro dane do prania i tak w kółko . Koszule męskie ubiera się tylko raz ...podobnie jak majtki , których chociaż się nie prasuje :;230 .
Ze zdrowiem ...raz lepiej , raz gorzej , żyję i to jest ważne ;:167 .

Kilka ujęć z dzisiejszego spaceru po ogrodzie , z cyklu ; co tam nowego zakwitło ...
Zakwitnie mi lada chwila Cypripedium calceolus - Obuwik pospolity , którego mam od Tereni - zaprzyjaźnionej , cichej Fanki FO ...Tereniu ... ;:180 , dziękuję raz jeszcze ;:196 . Popatrz , jaki piękny , chyba mu dobrze będzie u mnie .
Na drugiej fotce ; Rodgersja kasztanowcolistna , a stopowcolistna jest już duża , bo wcześniej rozpoczyna wegetację .

Obrazek Obrazek
Azalia na tle oczka i ...na kolejnej fotce...bez ...no , jak się oprzeć takiemu widokowi , że o zapachu nie wspomnę ...mmmmm....upojny .....
ObrazekObrazek
Fiołek labradorski , następnie Primula sieboldii ' Snowflake '.
Obrazek Obrazek
Skalnice ...
Obrazek Obrazek

-- 6 maja 2012, o 21:26 --

Witaj Bożenko ...w moim " Królestwie ..." , dziękuję za ciepłe słowa , tak miłe dla każdego ogrodnika ;:196 .

Zapraszam Cię w moje skromne , aczkolwiek gościnne progi na spacer po moim ogrodzie , nie tylko wirtualnym , ale też w realu ;:108 .
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Masz rodgersję stopowcolistną ???
Pokaż proszę :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko przepięknie wygląda azalia na tle oczka, cudowny będzie widok jak cała zakwitnie . Widać, że wspaniale przezimowała , mrozy nic jej nie zaszkodziły :D Lilaczek prześliczny, mój jeszcze w pąkach...
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadko tak , mam oto i ona w całej krasie - właśnie będzie kwitła :heja .

Obrazek Obrazek

AGuś...dziękuję ;:196 . W tamtym roku zmarzły jej pąki , za to tej zimy - dziękować Bogu - ocalały .

To jest mojej hodowli - od małej gałązki ją wyprowadziłam , robiąc odkład ziemny , od matecznej . Ta mateczna , mająca ponad 20 lat jest duża i rośnie w innej części ogrodu .
Lilak z kolei kwitnie słabiej , niż w ub.r. , bo wysoko nie oberwałam przekwitniętych kwiatostanów . Mam jeszcze młody bez Palibin , ale dopiero ma trzy gałązki i już będzie kwitnął :tan .
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Iguś, zakwitły mi białe fiołki od Ciebie i tiarella ;:196
Róża się trzyma, musiałam ją przyciąć, lada dzień powinna wypuścić pąk liściowy. Jeden, ale to i tak dobrze, to znak, że przeżyła :heja
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu...no cieszę się , właśnie bylam u Ciebie :heja i pytałam o tę różę .
Uważaj na tego fiołka , bo rozsiewa sie niemożebnie po całym ogrodzie ...jest nawet między puzlami betonowymi .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Jagódko :wit przybyłam do Twojego ogrodu w poszukiwaniu róży "z takich starych sprzed stuleci", która jest niezniszczalna ;:167 Kocham takie róże, uwielbiam. W poprzednim wątku znalazłam zdjęcia takiej różowej, nie wiem czy to ta. Jeśli możesz, pokaż zdjęcie całego krzewu. Skoro rosnie od sześćdziesięciu lat, to musi być cudowny widok. Kwiaty ma przepiękne i już wyobrażam sobie ten zapach. Chciałabym zobaczyć ją w pełni kwitnienia ;:108
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Na razie jest zwarty i rośnie w kupce :lol: . A nasiona u mnie nie mają zbyt dużych szans, bo za często plewię :wink:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu...nie robiłam całemu krzakowi , tylko pojedyńczym kwiatom , ale w tym sezonie naprawię ten błąd ;:108 .

Ona jest różowa , a pachnie niesamowicie - wręcz obłędnie ;:215 . Krzew sam w sobie jest raczej niewysoki i ...nigdy nie przemarza , a to jest bardzo ważne .

Aniu...nawet się nie spostrzeżesz , a on wyrośnie ...roznoszony przez mrówki .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciekawa jestem tego pachnącego krzewu różanego jak wygląda w całej okazałości .Róże mają już pąki a myślałam ,że zakwitną dopiero w lipcu. Przecież były ścięte do ziemi to myślałam ,że tak szybko nie pokażą kwiatów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Bardzo ciekawa jestem tego krzewu, porób jej dużo zdjęć, całego krzewu i kwiatów. Może uda się ją zidentyfikować?
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zwiedziłam kilka ostatnich stronek Twojego wątku i znów jestem pod wrażeniem ;:63 . Tyle nowych kwiatuszków rzadko spotykanych u Ciebie się pokazało, chociażby obuwik znany przede wszystkim z ogrodów botanicznych. Jak to dobrze, że mogę oglądać ;:173 , kiedy tylko mam ochotę, taki ogród jak Twoje Królestwo, które jest prawdziwą ucztą dla oczu i balsamem...
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko...ta róża wygląda niepozornie , rośnie 'przycupnięta ' w kącie / rogu ogrodzenia , tuż nie opodal kolkwicji "Pink Cloud '. Niesamowite w niej jest to , jaką ma żywotność - bo już tyle lat kwitnie co roku - ...zapomniana , z dala od swych koleżanek grających pierwsze skrzypce . Jednym slowem ; niezawodna , niezniszczalna , a przy tym na swój sposób piękna i pachnąca nieziemsko .

Asiu...porobię , oczywiście , z każdej strony , a nawet makro . Już w tamtym roku AniaDS próbowała ją zidentyfikować i ...dalej jest n/n .

Lideczko ... :oops: , trochę na wyrost te pochlebstwa , ale ślicznie dziękuję ...miło ,że Ci się podoba ;:196 .

A dzisiaj ...miałam radochę nie z tej ziemi ...mój złotokap będzie miał sporo kwiatów , zwisających niczym u Japonek , we włosach ozdoby / girlandy :tan .
Pierwszy kwiat Clerodendrum ugandense
Obrazek Obrazek Obrazek
Hosta , z albinosem ...ciekawe , czyżby mutacja ?
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”