Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Skalniak, skalniak, skalniak !!!!!!!!!! Te jego szarości i złócie z plamkami różu są bardzo frapujące. Nie, zeby inne rzeczy były nieciekawe, ale skalniak mnie zauroczył.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mirko to prawda.
Cieszmy się tym co mamy, bo inni mają jeszcze mniej.
A z czasem na pewno też dokupisz sobie co nieco.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No tak ogródek coraz bardziej zagospodarowany i ukwiecony :) Twój M pomaga ? Moi nie chcą ;:224
U nas znowu wczoraj lało i nawet burza była z efektami :shock:
Miłej niedzieli Mireczko ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Też jestem pod wrażeniem skalniaka :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Deszczu ciągle mało :cry: Obudziło mnie w nocy dudnienie deszczu o blachę na dachach sąsiadów,szaruga po 2 minutach przeszła :? Coś tam jeszcze siąpiło,rano zajrzałam do beczki a tam wody na 20cm :? Cieszę się,że podoba Wam się skalniak.Teraz jego 5 minut,smagliczka w pełnym rozkwicie,rozchodniki przygotowują się do kwitnienia,gdzieniegdzie żagwin i młode kępki floksów.Ale pracy przy nim dużo,przegrywam walkę z perzem :evil:
akl62 dziękuję :D Nie wiem,czy doczytałaś wcześniej,że to piwnica,ziemianka.
Grażynko nie wątpię,że coś przybędzie,ale w tym roku może być ciężko ;:131 Odkryłam,że nie budzi się tulipanowiec,czyżby i on... :cry:
ewa w,nie pomaga ;:185 Chociaż nie,jestem niesprawiedliwa,przecież te drewniane konstrukcje nie powstałyby bez niego,nóż kosiarka też ma ostrzony od czasu do czasu,kamienia jak nie mogę poradzić,też przytacha ;:108 Szkoda tylko,że większe zakupy muszę" odkrywać "stopniowo,z troski o jego serce :;230
ewamaj66 ,dziękuję,cieszę się :D
Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Dołączam się do grupy zachwyconych skalniakiem ;:138. Jest prześliczny, faktycznie robi wrażenie ;:oj. Widać, że jest dopieszczony.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Skalniak cudowny ;:63 a ja swój miałam zlikwidować i teraz chyba będę się zastanawiać :;230 a co do sercowych skoków naszych M to ja też udaję zdziwienie gdy mój M odkrywa jakąś nową roślinkę , no przecież to już tu dawno rosło tylko zapomniałeś ;:224
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Cytryniec kwitnie i owocuje po 6 latach,ja czekałam ponad 10 ;:219
Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mirko podziwiam twoją cierpliwość.
Dziesięć lat czekać na cytryńca - ja bym nie wytrzymała. ;:185
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj bina 12.Wróciłam właśnie od Ciebie porażona kolekcją tulipanów,ale nie znalazłam skalniaka,nad którego losem się wahasz :wink: Skalniaki łatwo się zachwaszczają,ale mają swój urok i jeżeli tylko gabaryty ogrodu pozwalają,warto go mieć ;:108
Grażynko,ogrodniczka przecież jestem :;230 :;230 :;230 Cierpliwość to jedna z moich cech :wink:
A cytryniec,to podobno bomba witaminowa i ma jakieś właściwości zatrzymujące młodość ;:224
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

U Ciebie kochana wszystko w pełnym rozkwicie. Migdałek uroczy. No i oczywiście dołączam się do grona fanek Twojego skalniaczka, boski :D Masz w koło czego chodzić. Teraz zaczyna się najpiękniejszy okres w ogrodzie, więc podejrzewam,że rytualny poranny spacerek ( jak ja to mówię "poranny obchód" ) musi być :wink: Czasem się zastanawiam po co ja idę po raz 3-ci z rzędu oglądać to samo miejsce, jak by miało coś się w ciągu godziny zmienić :lol:
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak,chodzę tam z wiaderkiem(na chwasty,bo zawsze gdzieś przykucnę) albo z aparatem,bo o tej porze roku ciągle coś rozkwita.I tak będzie do mrozów :D A najbardziej lubię niespodzianki,gdy zakwita coś o czym zapomniałam,że wsadziłam :;230
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Ja ma problem z tym pieleniem, bo nie pamiętam,że coś gdzieś siałam :oops: Ukucnę popatrzę, a wszystko mi i tak na chwast wygląda. No to pielę i potem myślę czy aby na pewno to by chwast. Dodatkowo z karmnika ptaki po całym ogrodzie rozsypują mi nasiona zbóż i innych nasion , więc zagadki mam ciekawe :wink: Zapamiętałam tylko gdzie wsadzałam wilce, onętka. Na szczęście jeżówki będę dopiero siała, więc sobie oznaczę :lol:

Z aparatem też biegam, sąsiedzi patrzą z politowaniem ,ale co tam. Moje i mam sobie ochotę pofotografować i mi wolno
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Mam to samo nigdy nie pamiętam gdzie co posiałam a wiadomo, że chwast wychodzi pierwszy to i pielę i pielę... :;230
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mirusiu :wit
A cytryniec,to podobno bomba witaminowa i ma jakieś właściwości zatrzymujące młodość
To pewnie dlatego :wink: .............
A ja na swoje wciąż czekam :D Przyjmę każdą ilość :;230
;:196 po prostu jesteś za młoda
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”