Sezon 2012
- lesioc
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Jeszcze się nie obudziły?
U mnie wygląda to tak, że Markham's Pink, Alba Plena i Omoshiro już kiwtną, Jan Paweł II wypuścił już 1.5m pędy, większość ładnie się wybudziła i już mają po 3 piętra listków na nowych pędach....
ale jest kilka takich co marudzą: Comtesse de Bauchaud dopiero dzisiaj wypuścił jeden pęd (odbija od korzenia), Matka Siedliska ma jeden malutki zielony pączek, Multiblue jeszcze śpi, Julka chociaż pędzona w szklarni to ma dopiero kilka listków. Jeszcze warto poczekać ;)

ale jest kilka takich co marudzą: Comtesse de Bauchaud dopiero dzisiaj wypuścił jeden pęd (odbija od korzenia), Matka Siedliska ma jeden malutki zielony pączek, Multiblue jeszcze śpi, Julka chociaż pędzona w szklarni to ma dopiero kilka listków. Jeszcze warto poczekać ;)
Re: Sezon 2012
Ha! Znalazłam!A jednak nie wyrzuciłam!Mój pierwszy zakupiony clemek to :Ville de Lyon.Przycięłam go na ok.20 cm,gdyż były to już suche badyle.Teraz ma jakieś pół metra.Ruszył  Nie tak jak piszecie o swoich,ale ja się i tak cieszę.A że cierpliwości mi nie brakuje,to poczekam....na kwiaty też
 Nie tak jak piszecie o swoich,ale ja się i tak cieszę.A że cierpliwości mi nie brakuje,to poczekam....na kwiaty też  Naoglądałam się tak pięknych fotek Waszych clemków,że już wiem,iż będę kupować następne
 Naoglądałam się tak pięknych fotek Waszych clemków,że już wiem,iż będę kupować następne 

Nie tak jak piszecie o swoich,ale ja się i tak cieszę.A że cierpliwości mi nie brakuje,to poczekam....na kwiaty też
 Nie tak jak piszecie o swoich,ale ja się i tak cieszę.A że cierpliwości mi nie brakuje,to poczekam....na kwiaty też  Naoglądałam się tak pięknych fotek Waszych clemków,że już wiem,iż będę kupować następne
 Naoglądałam się tak pięknych fotek Waszych clemków,że już wiem,iż będę kupować następne 
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie jako pierwszy Jan Lindmark

- roots23
- 500p 
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
poprawiam się-pnącze odżyło od korzenia  puścił pęd od korzenia, reszta wymarzła...
 puścił pęd od korzenia, reszta wymarzła...

puścił pęd od korzenia, reszta wymarzła...
 puścił pęd od korzenia, reszta wymarzła...Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 

- Agulas74
- 50p 
- Od: 9 maja 2009, o 11:28
Widziałam w OBI clematis Justa, nawet mnie kusi bo posadziłabym w donicy w niezbyt nasłonecznionym miejscu, ale... miała już kwiaty  a powinna kwitnąć od czerwca. Może podpędzona w szklarni? Trochę się boję, czy jej to nie zaszkodziło
 a powinna kwitnąć od czerwca. Może podpędzona w szklarni? Trochę się boję, czy jej to nie zaszkodziło  ...
 ...

a powinna kwitnąć od czerwca. Może podpędzona w szklarni? Trochę się boję, czy jej to nie zaszkodziło
 a powinna kwitnąć od czerwca. Może podpędzona w szklarni? Trochę się boję, czy jej to nie zaszkodziło  ...
 ...- Agulas74
- 50p 
To może przedwcześnie uznałam, że mój Jackmanii stracony... Kupiliśmy na to miejsce Polish Spirit i wykopałam go, ale są jakieś korzenie, przesadziłam, może kiedyś odżyje...

- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Kontakt:
Dzisiaj zakwitł "Omoshiro"

- Agulas74
- 50p 
Piękny...

przepięknyna takiego będę polować 

I  sprawdzam moje  powojniki i podglądam  co  w ziemi  się  dzieje  i   niestety   mam poważne  straty.
Omoshiro,Multi blue,Markham's Pink,Proteus,Ville de Lyon nie dają oznak życia.
Czy to możliwe co pisze tutaj jedna z forumek,że po latach powojnik wybija z korzenia?

Omoshiro,Multi blue,Markham's Pink,Proteus,Ville de Lyon nie dają oznak życia.
Czy to możliwe co pisze tutaj jedna z forumek,że po latach powojnik wybija z korzenia?
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki

Balinki
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Basiu a gdzie wiosenny wąteczek? Stęskniłam się za twoim czereśniakiem  

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje powojniki robią mi numery... jedne w ogóle nie dają znaku życia - choćby Kryspina i Alba Luxurians - viticelle, a chyba poległy   , inne ledwie, ledwie gramolą się spod ziemi, chyba startują z samego dna... taką mam większość, listków wypatruję z lupą
 , inne ledwie, ledwie gramolą się spod ziemi, chyba startują z samego dna... taką mam większość, listków wypatruję z lupą   

ale mam 3 takie, które wynagradzają mi wszystko, ratując powojnikowy honor...
Maidwell Hall - jest niesamowity, prawie liści nie widać spod kwiatów...

Janny - jeszcze chwila i też pokryje się oszałamiającą ilością kwiatów...

Arabela - młodziutka, a jaka witalna...

, inne ledwie, ledwie gramolą się spod ziemi, chyba startują z samego dna... taką mam większość, listków wypatruję z lupą
 ale mam 3 takie, które wynagradzają mi wszystko, ratując powojnikowy honor...
Maidwell Hall - jest niesamowity, prawie liści nie widać spod kwiatów...

Janny - jeszcze chwila i też pokryje się oszałamiającą ilością kwiatów...

Arabela - młodziutka, a jaka witalna...

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ewa dlatego warto mieć więcej powojników,bo gdy jedne nas zawodzą inne ratują opinię i radują serce  

Maidwell Hall nastepne chciejstwo,a już miałam nie kupować

Maidwell Hall nastepne chciejstwo,a już miałam nie kupować

- gosiakmala
- 500p 
- Od: 9 sty 2011, o 14:27

Powiedzcie mi czy posadzone w tym roku powojniki w donicach zasilać nawozem? Widać już pąki.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)

Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)

kwiatki na Albina Plena
 kwiatki na Albina Plena