Nie wiem do dzisiaj dlaczego- liście zaczęły przysychać i opadać, i tak zakończyły swój żywot
Zielone mroofki
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone mroofki
Piękne fiołeczki
grubosze zdrowe. Swego czasu miałam 2 grubosze, miały kształt drzewka, powoli z uporem rosły
Nie wiem do dzisiaj dlaczego- liście zaczęły przysychać i opadać, i tak zakończyły swój żywot

Oksi
justus27
Asiu Na tych skrętniczkach nic nie było napisane, że są odmianowe. Ze zdjęć, jakie wyszukałam w sieci wynikało, że mogłyby to być odmiany: rulka i Anna, ale wątpię, bo kosztowały tylko po 12zł za sztukę, więc to zapewne kundelki. Roślinki od Ciebie mają się świetnie i kwitną, jak zwariowane - nie tylko skrętnik, ale i fiołek, sama zobacz:

Helen Moje grubosze (odpukać) póki co mają się dobrze. Właśnie zauważyłam, że Ty też jesteś z Krakowa. Pozdrawiam krajankę zatem
justus27
Asiu Na tych skrętniczkach nic nie było napisane, że są odmianowe. Ze zdjęć, jakie wyszukałam w sieci wynikało, że mogłyby to być odmiany: rulka i Anna, ale wątpię, bo kosztowały tylko po 12zł za sztukę, więc to zapewne kundelki. Roślinki od Ciebie mają się świetnie i kwitną, jak zwariowane - nie tylko skrętnik, ale i fiołek, sama zobacz:

Helen Moje grubosze (odpukać) póki co mają się dobrze. Właśnie zauważyłam, że Ty też jesteś z Krakowa. Pozdrawiam krajankę zatem
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
12 zł za zwykłego fiołka,
to może jednak odmianowy ? Piękny ;)
trzynastka Dzięki. Ślicznie opalizujące ma te kwiatuszki.
Stokrotkania Nie chodziło o fiołka, tylko skrętnika. 12 zł za skrętnika w kwiaciarni, to jak na krakowskie ceny naprawdę niedużo
Stokrotkania Nie chodziło o fiołka, tylko skrętnika. 12 zł za skrętnika w kwiaciarni, to jak na krakowskie ceny naprawdę niedużo
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękny okaz niebieskiego fiołeczka ;)
A ceny krakowskie bywają - zawrotne. Choć czasami można coś ciekawego upolować. Widziałam kiedyś odmianowe hoje ( sadzonki około 20-30cm) w LM na Bonarce - po 10zł/szt. Storczyki po 5zł, a fiołku - kundelki kwitnące - po 1,99zł.
Trzeba tylko umieć szukać.
A ceny krakowskie bywają - zawrotne. Choć czasami można coś ciekawego upolować. Widziałam kiedyś odmianowe hoje ( sadzonki około 20-30cm) w LM na Bonarce - po 10zł/szt. Storczyki po 5zł, a fiołku - kundelki kwitnące - po 1,99zł.
Trzeba tylko umieć szukać.
Ja najczęściej idę jeszcze o krok dalej i jadę na giełdę kwiatową. Tam i ceny przystępne i wybór duży.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
I tej giełdy Wam zazdroszczę... ale kiedyś się na nią wybiorę 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
A ja mam w pobliżu domu kwiaciarnię gdzie uwaga mają tylko 20 % narzutu i ostatnio kupiłam hojkę tricolorkę za 15 zeta! a w innych ta sama 30 dochodziła w cenie . Wczoraj widziałam skrętnika po 17 zł ogromnego dorosłego , czyli ceny według mnie bardzo przystępne, jak na necie za sadzonkę nieodmianową skrętnika młodą chcą 10 zł plus przesyłka. Wczoraj widziałam begonię królewskąpo 18 zł duża była, ale gdzie ja bym to wszystko poukładała?
Też znam taką kwiaciarnię (oczywiście nie w samym Krakowie, a w miasteczku odległym o ok. 40 km). Jest niewielka, więc nie ma tam może jakiegoś ogromnego wyboru, ale ceny mają rewelacyjne. Te skrętniki, które kupiłam sobie ostatnio, dorosłe okazy, zapłaciłam po 12 zł za sztukę. Obecnie jest tam raj sadzonkowy - rośliny balkonowe i rabatowe są nawet 40 % tańsze, niż w supermarketach. Dodatkowo sadzonki są piękne, zadbane, widać, że specjalnie wyselekcjonowane najładniejsze okazy. Jest to mała rodzinna firma z tego, co wiem, więc wszystko naprawdę zadbane. Już się nie mogę doczekać, kiedy znowu tam pojadę.
- rumiankowa
- 100p

- Od: 30 maja 2011, o 16:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam, wpadłam z rewizytą 
Jestem pod wrażeniem ilości o różnorodności Twoich roślinek.
szczególnie do gustu przypadły mi Dracena i Grubosz
Pozdrawiam
Jestem pod wrażeniem ilości o różnorodności Twoich roślinek.
szczególnie do gustu przypadły mi Dracena i Grubosz
Pozdrawiam
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakwitnięta sanseweria przepiękna, ale mnie powaliły grubosze, moje sąjeszcze malutkie i z niecierpliwością czekam aż będą takie jak twoje 
Rumiankowa, Dominika Dzięki dziewczyny!

Hej kochana! Biegnę powiadomić, że pasiatka "wstała"
Tymczasem doszła mi od Ciebie kolejna paczka
Dużo pasiatki, ale proszę powiedz mi jak się nazywa reszta?
Przy okazji - dzisiaj poszła paczuszka dla Ciebie
Przy okazji - dzisiaj poszła paczuszka dla Ciebie
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Super! Cieszę się, że tym razem poczta nie nawaliła. Z tego, co pamiętam, to wcisnęłam Ci do paczki różne trzykrotki... Wyglądam zatem listonosza i paczki od Ciebie. Z góry dziękuję