Zakątek Annes 77
- amatorka015
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Ładne zakupki
Widzę że bardzo lubisz powojniki 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Justynko ostatnio za nimi szaleję...az dziwne,że zamiast róży wzięłam powojnika
Chce go posadzić koło Larissy:)
Chce go posadzić koło Larissy:)
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zastanawiam sie, dlaczego nie mam jeszcze bialej szalwi
... nie moge wchodzic na forum, bo syndrom FO sie u mnie wlacza
Dzisiaj dowiedzialam sie przez przypadek u Bratka, ze istnieja biale floksiki ... i teraz pragne ich przeokropnie ale nie moge juz kupic, bo ostatnio duzo floksikow juz zakupilam i starczy.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Piękne zakupy, Aniu
Biała szałwia jest super 
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Aniu pięknego clematisa kupiłaś , ja lubię te dzwonkowate pomimo ,że z tej grupy się nie wiją trzeba je zaplatać takie uparciuchy, czytałam kiedyś , że lekko pachnie . Daj znać czy rzeczywiście 
Gratuluję zakupów. Ja wczoraj też skusiłam się na niebieskiego bylinowego powojnika
.
Nie widziałam jeszcze białej szałwi - muszę poszukać.
Nie widziałam jeszcze białej szałwi - muszę poszukać.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Zakupy super- białą szałwię też kupiłam w tym roku- ciekawa jestem bardzo czy będzie tak ładnie rosła jak zwykła? Powojnik przeuroczy. A jakie tam mają róże w tej szkółce? Same popularne odmiany czy trochę ciekawostek też?
Pozdrawiam Ida
- Annes 77

Jule biała szałwia dla Ciebie to jest to
Ty przecież uwielbiasz biel w swoim ogrodzie:)
Moni kupiłam szałwię,a teraz zastanawiam sie gdzie ją ulokować
Edytko powojniki bylinowe są wspaniałym uzupełnieniem dla róż i pan,który mi go sprzedawał zapewniał,że świetnie zimują.Lekko podsypany ziemią spokojnie odbija i pnie się w górę.Oczywiście sprawdzę,czy pachnie,dobrze,że mi napisałaś,bo bym na to nie wpadła:)
Asiu biała szałwia tez mnie zaciekawiła jak tak stała w szeregu,widziałam niebieskie,fioletowe,były też różowe i teraz żałuję,że jej nie wzięłam
Iduś mają wiele róż i naprawdę ładne sadzonki:)Podaję Ci link http://www.szkolka-przytok.pl/Roze-k7-0--default.html
Jadę dziś na grilla,mam nadzieję,że nie będzie padać,no zgodziłabym się tylko na przelotny deszczyk,majowe deszcze są jak ciepły prysznic
Miłego i udanego dnia wszystkim życzę
Moni kupiłam szałwię,a teraz zastanawiam sie gdzie ją ulokować
Edytko powojniki bylinowe są wspaniałym uzupełnieniem dla róż i pan,który mi go sprzedawał zapewniał,że świetnie zimują.Lekko podsypany ziemią spokojnie odbija i pnie się w górę.Oczywiście sprawdzę,czy pachnie,dobrze,że mi napisałaś,bo bym na to nie wpadła:)
Asiu biała szałwia tez mnie zaciekawiła jak tak stała w szeregu,widziałam niebieskie,fioletowe,były też różowe i teraz żałuję,że jej nie wzięłam
Iduś mają wiele róż i naprawdę ładne sadzonki:)Podaję Ci link http://www.szkolka-przytok.pl/Roze-k7-0--default.html
Jadę dziś na grilla,mam nadzieję,że nie będzie padać,no zgodziłabym się tylko na przelotny deszczyk,majowe deszcze są jak ciepły prysznic
Miłego i udanego dnia wszystkim życzę
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Aniu ja mam jednego z tej grupy Integrifolia już trzeci rok pięknie i długo kwitnie. W tym roku jest już bardzo duży , specjalnie go nie zabezpieczam , zostawiam tak jak jest wiosną nisko ścinam i odbija z korzenia

Jeszcze przypomniało mi się, systematycznie obrywam przekwitłe kwiatki , wtedy dłużej mi kwitnie nie dopuszczam do puszystych owocostanów.
Jeszcze przypomniało mi się, systematycznie obrywam przekwitłe kwiatki , wtedy dłużej mi kwitnie nie dopuszczam do puszystych owocostanów.
- Annes 77

Dziękuję Edytko za potwierdzenie,że bylinowe powojniki to dobry zakup
Wiosną będę przycinać,a potem czekać na odrodzenie
Jak u Was z pogodą? U mnie w tej chwili za oknem ciemno,albo będzie porządna burza,albo przejdzie z hukiem.Nagle ciemno masakra
Wiosną będę przycinać,a potem czekać na odrodzenie
Jak u Was z pogodą? U mnie w tej chwili za oknem ciemno,albo będzie porządna burza,albo przejdzie z hukiem.Nagle ciemno masakra
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Aniu, powojniki Olgae zakupiłam jesienią z forum. Przycięłam przed zimą. Zrobiłam kopczyk z kompostu. Przezimowały wszystkie bez problemu.
U mnie zimno, ale jeszcze pogodnie.
Fajną masz te sąsiadującą szkółkę. Tyle pokus w pobliżu
A ja poluje na różę goździkową, u nas jej nie spotkałam
U mnie zimno, ale jeszcze pogodnie.
Fajną masz te sąsiadującą szkółkę. Tyle pokus w pobliżu
A ja poluje na różę goździkową, u nas jej nie spotkałam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Annes 77

Justynko ciesze się,że również pochwalasz zakup Olgae,bo tak naprawdę miałam wątpliwości,ponieważ cały czas się wahałam między Olgae a Roogouchi
Trzy razy obchodziłam Omoshiro,może innym razem,ponieważ Josephine na balkonie w donicy nic nie wypuszcza,zamarła,wcześniej chyba mi się tylko wydawało,że puściła pąki,już ich nie ma albo coś podżarło
Co do szkółki to najlepiej wybrać się tam z osobą o podobnej pasji,jest naprawdę spora,można tam ze 2 godzinki lekko spędzić,tyleeeeee roślinek,że w oczach się mieni,a dla sympatyków iglaków to dopiero raj
Róży goździkowej nie znam...muszę wygoglować
Byłam dzisiaj na działce,nareszcie był pierwszy grill i kiełbaski
Słoneczko świeciło,ale po 2 godzinach zagrzmiało i przeszła mała burza.Zdążyłam na szczęście posadzić wszystkie nowe nabytki.
Zapomniałam obfocic Cardinala,który ma już sporo pąków
Azalie miniaturowe szykują się do kwitnienia...

Bzy rozsiewają cudowny,słodki zapach,mogłabym obwąchiwać bez końca

Lubię zawilce ....

Sasanki lubię jak się przetwarzają ...

Żurawek mam kilka,ale ta cytrynowa mnie urzekła...

I jeszcze jedna...

Powojnik bylinowy Olgae ma już swoje miejsce koło rożyczki:)

Mój mały skalniaczek nabiera kolorów

Róża LO rośnie w siłę

Teraz u mnie mocno pada......
Co do szkółki to najlepiej wybrać się tam z osobą o podobnej pasji,jest naprawdę spora,można tam ze 2 godzinki lekko spędzić,tyleeeeee roślinek,że w oczach się mieni,a dla sympatyków iglaków to dopiero raj
Róży goździkowej nie znam...muszę wygoglować
Byłam dzisiaj na działce,nareszcie był pierwszy grill i kiełbaski
Słoneczko świeciło,ale po 2 godzinach zagrzmiało i przeszła mała burza.Zdążyłam na szczęście posadzić wszystkie nowe nabytki.
Zapomniałam obfocic Cardinala,który ma już sporo pąków
Azalie miniaturowe szykują się do kwitnienia...

Bzy rozsiewają cudowny,słodki zapach,mogłabym obwąchiwać bez końca

Lubię zawilce ....

Sasanki lubię jak się przetwarzają ...

Żurawek mam kilka,ale ta cytrynowa mnie urzekła...

I jeszcze jedna...

Powojnik bylinowy Olgae ma już swoje miejsce koło rożyczki:)

Mój mały skalniaczek nabiera kolorów

Róża LO rośnie w siłę

Teraz u mnie mocno pada......
- kasiulka_
- 10p - Początkujący

- Od: 25 maja 2011, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
O Olgae możesz być spokojna, ja mam go już ze cztery lata i zawsze odbija - kupiony jeszcze w Nomi. W Przytoku też byłam, ale trudno było się "dopchać" do właścicieli. Tłumy. Róża goździkowa to chyba Grootendorst, mają ją w Przytoku i łamię się nad nią, bo opinie są podzielone
. Czy ogrodnictwo obok Twojej działki to to w Wilkanowie?
O Olgae możesz być spokojna, ja mam go już ze cztery lata i zawsze odbija - kupiony jeszcze w Nomi. W Przytoku też byłam, ale trudno było się "dopchać" do właścicieli. Tłumy. Róża goździkowa to chyba Grootendorst, mają ją w Przytoku i łamię się nad nią, bo opinie są podzielone
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, co to za odmiana żurawki tej jasnej?
- Annes 77

Kasiulka Olgae jak na razie zbiera same pozytywy
W Przytoku spotkało mnie to samo,obsługa bardzo miła,ale wszystko w biegu,a tego już nie lubię
Róża goździkowa już mnie oświecilaś,kiedyś polecali mi ją właściciele szkółki,ale wtedy inne mnie zauroczyly np Comte de Chambord albo LO:)
Cardinala też u nich kupowałam
Tak...ogrodnictwo znajduje się w Wilkanowie...byłaś tam?
Moniś ta zielona żurawka to podobno Tiramisu,dziewczyny w wątku identyfikacyjnym mi podpowiedziały po wklejeniu fotki:)
W Przytoku spotkało mnie to samo,obsługa bardzo miła,ale wszystko w biegu,a tego już nie lubię
Róża goździkowa już mnie oświecilaś,kiedyś polecali mi ją właściciele szkółki,ale wtedy inne mnie zauroczyly np Comte de Chambord albo LO:)
Cardinala też u nich kupowałam
Tak...ogrodnictwo znajduje się w Wilkanowie...byłaś tam?
Moniś ta zielona żurawka to podobno Tiramisu,dziewczyny w wątku identyfikacyjnym mi podpowiedziały po wklejeniu fotki:)