Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary
Wierzby lubią wilgotne miejsca - u mnie Hakuro rosną w obniżeniu terenu działki, gdzie często stoi woda - możesz koło swojej wykopać taki rowek, bedzie miała zawsze trochę wiecej wody 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiem wiem Kasiu. Z wierzbami mam już doświadczenie. Raz nawet formowałam przez 5 lat mandzurskie na bonsai.
Mamy tak działke,że jak pada to woda spływa...jest takie wzniesienie więc woda bedzie zawsze przepływać wokół niej.
Jezdzimy często na działke to zawsze mozna podlac ;D
Ale dziękuję za radę, na razie nie mogę tam dojść bo trawa wschodzi ale pomyslę nad tym rozwiazaniem.
Mamy tak działke,że jak pada to woda spływa...jest takie wzniesienie więc woda bedzie zawsze przepływać wokół niej.
Jezdzimy często na działke to zawsze mozna podlac ;D
Ale dziękuję za radę, na razie nie mogę tam dojść bo trawa wschodzi ale pomyslę nad tym rozwiazaniem.
Zeberko, dobrze widzę, to Wilda?
- zeberka4

Tak zgadza się mieszkam na Wildzie obecnie 
Czemu?
Czemu?
hehe jak Wilda to masz niedaleko na Łazarz 
To jesteśmy sąsiadkami
, tzn. tak prawie. Ja na Wildzie pomieszkuję od czasu do czasu, u rodziców.
- zeberka4

Spójrzcie jakie to dziwne być może kiedyś przeszłam obok osoby z forum,a nawet o tym nie wiedziałam
- nika28
- 500p

- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przejrzałam cały wątek i jestem pełna podziwu
Wszystko bardzo w moim guście
Brawa dla Ciebie i rodzinki

Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- zeberka4

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Saro, przyszłam z rewizytą. Wiem że b. późno zajrzałam ale tyle jest ogrodów że czasu brak. Ale w końcu się udało i żeby się zrehabilitować przeczytałam dziś cały wątek. Bardzo duże wrażenie robi ogrom prac jakie udało Wam się przeprowadzić w jeden sezon. Niezwykle sympatycznie to wszystko się prezentuje. Jesteś niesamowicie pracowita i zielono zakręcona. Wspaniałe hobby, które ja odkryłam dopiero dwa lata temu.
Bardzo ładna okolica na działkę.
Powodzenia, będę śledzić postępy bo jestem ciekawa jak wszystkie rośliny ze strychy będą się odwdzięczać zapalonej ogrodniczce.
Bardzo ładna okolica na działkę.
Powodzenia, będę śledzić postępy bo jestem ciekawa jak wszystkie rośliny ze strychy będą się odwdzięczać zapalonej ogrodniczce.
- zeberka4

April
Nic nie szkodzi. Bardzo cieszę się,że zechciałaś wpaść tutaj do mnie. Wątek troszkę przystopował ale rozkreci się gdy dodam jakieś fotki.
Niestety część roślin musiała przejść swoje, kilka zaledwie padło,a druga część odbiła ładnie z korzenia. Jestem zadowolona tym bardziej,że np irysy wysadzone w tym roku chcą kwitnąć. Nie mogę doczekać się kolorów.
Nic nie szkodzi. Bardzo cieszę się,że zechciałaś wpaść tutaj do mnie. Wątek troszkę przystopował ale rozkreci się gdy dodam jakieś fotki.
Niestety część roślin musiała przejść swoje, kilka zaledwie padło,a druga część odbiła ładnie z korzenia. Jestem zadowolona tym bardziej,że np irysy wysadzone w tym roku chcą kwitnąć. Nie mogę doczekać się kolorów.
Te rojniki stojące w rządku są przeznaczone do ogrodu skalnego? Czy mogłabyś dodać zdjęcie, gdy już posadzisz je na stałych miejscach? Bardzo jestem ciekawa, jak je skomponujesz.
Pięknie Ci wszystko rośnie Zeberko!
Widzę, że trawniczek też już dziarsko startuje, jak się całkiem zazieleni będzie rewelacja!
Pytałaś wcześniej, gdzie dokładnie na Wildzie "mieszkam". Odpowiem zagadką
: z jednej strony z okna widzę nową siedzibę Tesatu i Szkołę 25, z drugiej Pocztę. Myślę, że już wiesz
.
Pytałaś wcześniej, gdzie dokładnie na Wildzie "mieszkam". Odpowiem zagadką
- Ela SZ
- 200p

- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Śliczny skalniaczek na pewno w nim już wiele kwiatuszków zakwitło...Saro zrób parę fotek bo ciekawość mnie zżera