Ogródek AGNESS cz. 11
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 11
Agnieszko
Też mam smagliczki, tylko moje jeszcze nie kwitną i są młode
śliczne kolorki, ja na większość jeszcze będę musiała poczekać...
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga,sporo kwitnie u ciebie,bo u mnie bedzie za moment przestój w kwitnieniu jak opadna tulipany przy takich upałach.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś nie ma sprawy , oby tylko ładnie wykiełkowały
U mnie też już kilka kęp tulipanów szykuje się do ogłowienia, aż szkoda. Dobrze, że kilka kęp jeszcze w pąkach, ale faktycznie w tym roku wszystko idzie bardzo szybko....
Dorotko, to faktycznie dębik ośmiopłatkowy, skalniaczkowe cudeńko
Lidko dziękuję, jesteś bardzo miła
U mnie wiosna faktycznie jest bardzo kolorowa, lato już zdecydowanie mniej....a w tym roku po takiej ogromnej stracie róż, będzie jeszcze mniej kolorowo.......
Janku ja też bardzo lubię smagliczkę i planuję ją rozprowadzić w więcej miejsc w ogródku, mam kilka takich zakątków gdzie teraz brakuje kolorków , bo ona wspaniale wygląda w czasie kwitnienia, a i faktyczne listeczki też mają fajny srebrny kolorek
Witaj Piotrku
Ogród bardzo wiele dla mnie znaczy, to moja odskocznia od problemów, mój antydepresant
Zapraszam , kiedy tylko masz ochotę
Danusiu wrzuć adres, to kłącze pojedzie do Ciebie
Kasiu dziękuję
Mam nadzieję, ze po powrocie zastaniesz jeszcze pięknie kwitnące tulipanki
Irenko dziękuję
Prymulki, te, które zostały pięknie się zregenerowały i są ładne duże kępy, tak, że po kwitnieniu będzie co dzielić
Tulipanki już niestety zaczynają przekwitać, więc troszkę ta ogrodowa barwność się wyciszy...
Olgo ja u Ciebie zachwycam się wspaniałymi narcyzami, bardzo je lubię, a u mnie niestety nie chcą rosnąć...
Maryniu Twoje tulipanki na pewno wcześniej zakwitły, u mnie wiosna przychodzi później niż w wielu rejonach kraju....gdy Ty cieszyłaś się pierwszymi ślicznymi kolorkami, u mnie jeszcze była szarzyzna.....
U mnie też sucho niesamowicie, codziennie trzeba podlewać. Ja co drugi dzień leję po 5-6 godzin, a co drugi tylko podlewam te najdelikatniejsze . Burze i deszcze też omijają mój ogródek, ściągają je do siebie okoliczne jeziora, których wokół jest mnóstwo...
Aniu smagliczki to takie ogrodowe słońca, rozświetlają swoją żarówiastą intensywnością każdy zakątek w ogrodzie
Twoje szybciuteńko się rozrosną
Małgosiu u mnie już szykują się do kwitnienia pierwsze liliowce, chabry, goździki i różaneczniki, więc kolorków wciąż będzie dużo, ale latem nadciągnie zieloność
U mnie też już kilka kęp tulipanów szykuje się do ogłowienia, aż szkoda. Dobrze, że kilka kęp jeszcze w pąkach, ale faktycznie w tym roku wszystko idzie bardzo szybko....
Dorotko, to faktycznie dębik ośmiopłatkowy, skalniaczkowe cudeńko
Lidko dziękuję, jesteś bardzo miła
Janku ja też bardzo lubię smagliczkę i planuję ją rozprowadzić w więcej miejsc w ogródku, mam kilka takich zakątków gdzie teraz brakuje kolorków , bo ona wspaniale wygląda w czasie kwitnienia, a i faktyczne listeczki też mają fajny srebrny kolorek
Witaj Piotrku
Ogród bardzo wiele dla mnie znaczy, to moja odskocznia od problemów, mój antydepresant
Danusiu wrzuć adres, to kłącze pojedzie do Ciebie
Kasiu dziękuję
Irenko dziękuję
Olgo ja u Ciebie zachwycam się wspaniałymi narcyzami, bardzo je lubię, a u mnie niestety nie chcą rosnąć...
Maryniu Twoje tulipanki na pewno wcześniej zakwitły, u mnie wiosna przychodzi później niż w wielu rejonach kraju....gdy Ty cieszyłaś się pierwszymi ślicznymi kolorkami, u mnie jeszcze była szarzyzna.....
U mnie też sucho niesamowicie, codziennie trzeba podlewać. Ja co drugi dzień leję po 5-6 godzin, a co drugi tylko podlewam te najdelikatniejsze . Burze i deszcze też omijają mój ogródek, ściągają je do siebie okoliczne jeziora, których wokół jest mnóstwo...
Aniu smagliczki to takie ogrodowe słońca, rozświetlają swoją żarówiastą intensywnością każdy zakątek w ogrodzie
Twoje szybciuteńko się rozrosną
Małgosiu u mnie już szykują się do kwitnienia pierwsze liliowce, chabry, goździki i różaneczniki, więc kolorków wciąż będzie dużo, ale latem nadciągnie zieloność
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
U mnie też są nawet kilka kępek , ale jakoś nie zrobiłam im fotki .magry pisze:Chyba tylko my dwoje mamy smagliczki bo w innych wątkach nie widziałem.U mnie są w wielkim poważaniu bo i kolor liści fajny i
kwiatu dużo.Kolor iryska wpadł mi w oko.
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Ja też jestem szczęśliwą posiadaczką smagliczki. Uwielbiam tą roślinkę. Jest bardzo wdzięczna i o tej porze roku bardzo ożywia ogród.
Pozdrawiam Hala
- AGNESS

Geniu, Halinko smagliczka to faktycznie takie ogrodowe słoneczko, pięknie rozświetla wiosenna zieleń
Dzisiejsze rozpalone gorącym słońcem widoczki

Dzisiejsze rozpalone gorącym słońcem widoczki

Jej, Ty u mnie, a ja u Ciebie
Aga, co to za urocze maleństwa w bladoróżowym kolorze?
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
To samo chcialam zapytac tz co to takiego slodkiego rozowego?
A tak a propos rozpalenia w goracym sloncu, gdzie to slonce? u mnie go nie ma buuu
A tak a propos rozpalenia w goracym sloncu, gdzie to slonce? u mnie go nie ma buuu
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko zachwycający jest ten Twój różnobarwny ogród, tyle kwitnących bylin i kwiatów.
Pierwiosnki i tulipany cudowne, jak ktoś wcześniej napisał, trudno od nich oczy oderwać. Ogólnie wielka wiosenna radość bije z rabatek i na pewno przyjemnie się w śród nich przechadzać oraz wzdychać..jak pięknie ..jak pięknie
Do tego, mówię już kolejny raz idealne zdjęcia, muszę i ja nabyć lepszy aparat.
Pozdrawiam Tomek
Pierwiosnki i tulipany cudowne, jak ktoś wcześniej napisał, trudno od nich oczy oderwać. Ogólnie wielka wiosenna radość bije z rabatek i na pewno przyjemnie się w śród nich przechadzać oraz wzdychać..jak pięknie ..jak pięknie
Pozdrawiam Tomek
- AGNESS

Aguniu, Jule kwiatuszek to Przetacznik Armeński Rosea , śliczne maleństwo na skalniaczek
Aguś byłam u Ciebie , byłam i zachwycałam się wspaniałymi klonikami.....teraz będzie za mną chodził taki czerwonolistny cud......ale one chyba dosyć delikatne, mogą przemarzać, prawda???
Witaj Jule
U mnie cały czas upał niesamowity, nawet nie da sie pracować w ogródku . A sucho potwornie. Leję wodę i leję....mam nadzieję, ze wreszcie popada....
Tomku dziękuję Ci bardzo za miłe słowa
Wiosna faktycznie jest u mnie bardzo kolorowa, latem już jest raczej zielono.
Po tej zimie jest bardzo kiepsko z różami, więc będzie jeszcze mniej barw....ale zieleń też ma swój urok.....tyle jej odcieni
No i lilijki, liliowce....coś tam będzie się działo
Ja również bardzo Cię pozdrawiam
Aguś byłam u Ciebie , byłam i zachwycałam się wspaniałymi klonikami.....teraz będzie za mną chodził taki czerwonolistny cud......ale one chyba dosyć delikatne, mogą przemarzać, prawda???
Witaj Jule
Tomku dziękuję Ci bardzo za miłe słowa
Po tej zimie jest bardzo kiepsko z różami, więc będzie jeszcze mniej barw....ale zieleń też ma swój urok.....tyle jej odcieni
Ja również bardzo Cię pozdrawiam
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, piękne masz irysy niskie i cały skalniak!
Współczuję tego ciągłego podlewania, a co dopiero latem
Jak mazus, odbił? Bo u mnie właśnie kwitnie.
Współczuję tego ciągłego podlewania, a co dopiero latem
Jak mazus, odbił? Bo u mnie właśnie kwitnie.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Słoneczne widoczki radują serce w czasie deszczu.
Tak mogłoby być chociaż przez miesiąc a nie tylko kilka dni.
Wiosna stanowczo za szybko przemija.
Tak mogłoby być chociaż przez miesiąc a nie tylko kilka dni.
Wiosna stanowczo za szybko przemija.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS

Jacku niestety po mazusie nie ma śladu
Cieszę się bardzo, że Twój przetrwał i pięknie kwitnie
Niskie iryski bardzo lubię, szkoda tylko, że tak szybko przekwitają....
U mnie dziś wreszcie popadało, tak, że spragnione roślinki napojone , podlewanie z głowy
Grażynko u mnie już od jakiegoś czasu takie upały.....leję wodę godzinami, dziś wreszcie była burza i popadało, dzięki temu i powietrze się orzeźwiło....ostatnio nawet w radio mówili , że moje miasto miało najwyższe temperatury w kraju...
Wiosna faktycznie przelatuje kłusem....przez te upały kwiaty błyskawicznie zakwitają i przekwitają....nie pozwolą się sobą nacieszyć do woli....
Niskie iryski bardzo lubię, szkoda tylko, że tak szybko przekwitają....
U mnie dziś wreszcie popadało, tak, że spragnione roślinki napojone , podlewanie z głowy
Grażynko u mnie już od jakiegoś czasu takie upały.....leję wodę godzinami, dziś wreszcie była burza i popadało, dzięki temu i powietrze się orzeźwiło....ostatnio nawet w radio mówili , że moje miasto miało najwyższe temperatury w kraju...
Wiosna faktycznie przelatuje kłusem....przez te upały kwiaty błyskawicznie zakwitają i przekwitają....nie pozwolą się sobą nacieszyć do woli....
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko- jakie śliczne poduchy kwiatów przedstawiasz
Uwielbiam te wiosenne widoczki 
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Pięnie i kolorowo u Ciebie- można zawsze nacieszyć oczy ślicznymi kwitkami. Wpadł mi w oko ten śliczny malutki błękitny irysek -znasz może jego nazwę?
Pozdrawiam Ida