Ogród Danusi cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Danusi cz. 2

Post »

Danusiu, piwonia krzewiasta ładnie się zapowiada, mam ich dość dużo w ogrodzie, ale tych zwykłych, to znaczy nie drzewiastych i też jestem bardzo ciekawa jak jest między nimi różnica, serduszka śliczna (u mnie też zaczyna kwitnąć ;:138 ) i w ogóle bardzo ładnie i kolorowo u Ciebie. U nas też skwar, dzisiaj robiłam w ogrodzie dopiero po 18.00 prędzej się nie dało i też już od dłuższego czasu podlewam, bo inaczej wszystko by padło.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Danusiu bardzo dziękuję za objaśnienia :wink:
Przyznam, ze jak oglądam ogrody forumowiczów, to bardzo lubię jak fotki są podpisane :oops:
Takim klasykiem i guru jednocześnie jest Tadeusz48.

U mnie ani kropli deszczu już od dawna. Staram się podlewać, ale przy tak dużym ogrodzie + warzywnik, nie jest to proste.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No widzę że u Ciebie zrobił się wątek miodem płynący ;:333 Roślinki jak zwykle piękne u mnie deszczu nic i trzeba podlewać,ale może teraz zacząć lać i będzie zimno też do kitu ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko ty masz chyba czerwoną .
Skalnica różowa .
Obrazek

Skalnica czerwona
Obrazek
Ilonko mam piwonie lekarską czerwoną już pokazuje paczki kwiatowe, kwitnie w maju

Obrazek

i ogrodową różową , też ma pączki, kwitnie pięknie tylko kwiaty są ogromne , ciężkie i po deszczu się pokłada, kwitnie pod koniec czerwca
Obrazek
Piwonia drzewiasta ma sztywne zdrewniałe łodygi , u sąsiadki trzyletnia ma już 1,5m , jak zakwitnie obfocę o i pokarzę .Moja to jeszcze maleństwo , mam nadzieje na choćby jeden kwiatek.
Helenko z podpisami poprawię się . Co do deszczu , czekałam wczoraj od rana z nadzieja na deszcz. Wstałam rano , atu sucho , podlałam , a tu niebo czarne się zrobiło , nerw mnie złapał na to podlewanie i nie potrzebnie sie stresowałam , dobrze że podlałam bo słońce wyszło a deszczu jak nie było tak nie ma.
Eluja to bym chciała burze , to był by spokój z podlewaniem na ładnych parę dni i powietrze jest cudne po burzy. Upały źle znoszę , wolę umiar w ciepełku.
Z tym mniszkowym miodem to rzeczywiście jakieś szaleństwo , wszyscy moi znajomi się rzucili do robienia miodu , piwo z tym specyfikiem jest pyszne i woda gazowana , dodatkiem mięty i miodu z mniszka .
Czytam na Fo że mróz lutowy spustoszył różane rabatki, aż żal bierze jak się czyta , tyle strat . Moim różom o dziwo to przemarznięcie dobrze zrobiło , krzaki się odmłodziły , dzisiaj M wyciął resztę uschniętych badyli i teraz wygląda rabata przyzwoicie .

Obrazek Obrazek Obrazek
Drzewa owocowe też mają się dobrze
Jabłoń
Obrazek

Czereśnia
Obrazek

Wiśnia
Obrazek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A to mój clematis kupiony dwa lata temu, ubiegły rok miał słabiutki , ledwo się trzymała przy życiu , szykował się do eksmisji , w tym roku ruszył pełną parą .To pupilek mojego M , codziennie zaplata młode przyrosty na kratce. Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Danusiu, obejrzałam Twoje piękne rośliny - widać rękę dobrej ogrodniczki. Masz owocujące drzewo pigwy - super, Owocujące kiwi ja nie mogę się doczekać. Dzięki cieplejszemu klimatowi wszystko wcześniej Ci kwitnie. Nawet miód z mniszka tydzień wcześniej. Moja córka właśnie wczoraj zrywała i obierała na miodek. Ja robię sok z kwiatów czarnego bzu. Powojnik nad wyraz wybujał.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Mario , z pigwy jestem bardzo zadowolona , owocuje co roku bardzo obficie, mam trzy krzaki kiwi i tylko jeden owocuje , jest dwupienny , nie potrzebuje zapylacza . dwa następne to krzak żeński i męski ,rosną jak szalone , ale żaden z nich nie miał jeszcze ani jednego kwiatka , jakieś dziwolągi .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

to ja mam takie dwa dziwolągi, przeczytałam że trzeba ciąć , przycięłam zakwitły ale coś nie tak bo wszystkie kwiatki spadły. Dopiero na forum zobaczyłam jak mają wyglądać kwiatki m i ż i tej wiosny będą rozpoznawać
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Danusia ;:196 ;:4 Skalnica jest śliczna ;:63 ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu , to prawda skalnica i rozchodnik ostry to u mnie naczelne okrywające.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to mam czerwoną ;:138 , sama nie wiem co mam ;:131, kolejny raz to mówię ;:219
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko wszyscy jesteśmy zakręceni. Ja trzy lata temu kupiłam Loropetalum , zmarzło pierwszej zimy , korzenie były żywe ale nie odbijało , żal mi było wyrzucić i kilka razy zmieniałam miejsce , aż zapomniałam gdzie wsadziłam , mały kikut zaginął wśród kory i szyszek . wczoraj dopiero dojrzałam mały pióropusz listków , mam nadzieję że teraz będzie rosło. perukowiec po 8 latach namyślił się i wreszcie zakwitnie jest cały w pąkach , tak czekałam na ten moment.Za to figa stanęła w miejscu i stoi jak zaklęta , nie rośnie i nie marnieje , jakaś dziwaczka.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Danusiu mnie padło 30 róż zupełna klęska a u Ciebie róża pięknie wypuszcza a drzewa maja super kwitnienia oby tylko tak były obsypane owocami ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Faktycznie pięknie przetrwały roślinki zimę.
Mnie bardzo interesują clematisy, ale takie, którym nie straszne byłyby surowe warunki. U Ciebie w porównaniu do mnie to cieplutko przez cały rok...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu przykro mi że tyle róż Ci wymarzło moja pnąca w tym roku kwitła do lutego ,
Obrazek
trochę przymarzła , za to teraz wypuszcza jak szalona .Ma tyle nowych odrostów że za miesiąc powinna zapełnić stelaż .

Obrazek Obrazek

Helenko w Szczecinie ,rzeczywiście ciepły klimat ,z małymi wyjątkami, poprzednie dwie zimy dały w kość , miałam wrażenie że znów mieszkam w lubelskim , Clematisa mam jednego , zobaczymy latem co z tego będzie , przyrosty ma imponujące , mam nadzieję że kwiaty też będą dorodne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”