, a to temu ze ja tam moge być czasami co drugi dzień
 , a to temu ze ja tam moge być czasami co drugi dzieńTunel jaki kupić
- gosiakmala
- 500p 
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tunel
Jerry dobre "erkondyszyn"   , a to temu ze ja tam moge być czasami co drugi dzień

, a to temu ze ja tam moge być czasami co drugi dzieńMoja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)

Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Gosiu, zastanów się nad tym zdejmowaniem folii na zimę... 
Poprzedni tunel stawialiśmy razem z sąsiadami. My folię zdejmowaliśmy a sąsiedzi nie. Narobiliśmy się przy tym jak dziki, a ich folia wytrzymała o rok dłużej. Ta sama folia, ci sami "fachowcy" stawiali. Już nigdy folii zdejmować nie będę.

Poprzedni tunel stawialiśmy razem z sąsiadami. My folię zdejmowaliśmy a sąsiedzi nie. Narobiliśmy się przy tym jak dziki, a ich folia wytrzymała o rok dłużej. Ta sama folia, ci sami "fachowcy" stawiali. Już nigdy folii zdejmować nie będę.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Powiedzcie mi kochani jak chronicie swoje sadzonki w tunelach przed nagłymi przymrozkami? Czy otulenie całego tunelu naokoło na wysokość 1m folią bombelkową coś pomoże?  

„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia

Pozdrawiam, Joasia
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Robię tunelik z agro nad sadzonkami, jak ma być duży spadek to podwójną, a jak jeszcze większy do wstawiam tam termowentylator.

"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić" 
pozdrawiam Beata

pozdrawiam Beata
- krykiet66
- 50p 
- Od: 18 lip 2011, o 20:58
Brzoskwinko , patrz na dole tej ( http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=336  ) strony forumowicz pokazał starą PRL- owską metodę

- Krystyna551
- 200p 
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pogoda długoterminowa jak na razie nie pokazuje przymrozkow, ale przygotować sie trzeba. Ja palę znicze w moim inspekcie.

pozdrawiam:)
Krystyna

Krystyna
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znicze dla mnie to zabobony. Raz spróbowałem i stwierdziłem że musiałbym ze 20 szt. postawić. Jeśli tunel jest koło domu to termowentylator załatwia sprawę. Dodatkowo wbijam pręty i rozpinam nad sadzonkami drugi tunel z agrowłókniny. Od strony termowentylatora, lekko uchylam włóknine aby ciepłe powietrze dmuchało pod kołderkę. 
Tylko przedłużacz radzę z linki 2,5 aby za bardzo się nie grzał. Mi w tym roku upalił się przy wtyczce i narobił podłoże w sadzonkach. Temperatura ok. 4 stopnie podniszczyła pomidoraski ale doszły do siebie.

Tylko przedłużacz radzę z linki 2,5 aby za bardzo się nie grzał. Mi w tym roku upalił się przy wtyczce i narobił podłoże w sadzonkach. Temperatura ok. 4 stopnie podniszczyła pomidoraski ale doszły do siebie.
Pozdrawiam
Dariusz

Dariusz
- 
				jerry
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Cafecot, no elegancki ten pierwszy namiot i super maleństwa   (będą następne?)
 (będą następne?)
Tylko jedno mi sie nasuwa pytanie o to boczne okna - ja bym je uchylał do góry (zawiasy na górze).
Tak to w razie deszczu może Ci zacinać do środka i moczyć krzaki a chodzi o to aby były suche i nic nie "łapały".
Lepiej też chyba robić wietrzenie na przestrzał.
Asiu, folia bąbelkowa to raczej mit, niektórzy osłaniają geowłókniną lub obstawiają płytami styropianu.

(będą następne?)
 (będą następne?)Tylko jedno mi sie nasuwa pytanie o to boczne okna - ja bym je uchylał do góry (zawiasy na górze).
Tak to w razie deszczu może Ci zacinać do środka i moczyć krzaki a chodzi o to aby były suche i nic nie "łapały".
Lepiej też chyba robić wietrzenie na przestrzał.
Asiu, folia bąbelkowa to raczej mit, niektórzy osłaniają geowłókniną lub obstawiają płytami styropianu.
Pozdrawiam
Jerry

Jerry
Przy oknach uchylnych do góry nie będzie tak efektywnego wietrzenia, na deszcz okna są zamykane (zawsze ktoś z domowników podejdzie i zamknie), wietrzenie jest na wylot - dwa okna.
Dzisiaj pojawiły się pierwsze kwiaty na brandywine.

Dzisiaj pojawiły się pierwsze kwiaty na brandywine.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
dzięki za wskazówki.  

„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia

Pozdrawiam, Joasia
- ANalfabeta
- 200p 
- Od: 2 lip 2011, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aż prosi się dać rynienki wzdłuż i zbiór deszczówki.

Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.