A skąd ja znam to ze skórką od banana? Hmmmm... wydaje mi się, że z forum ale nie pamiętam. Po raz pierwszy postanowiłam tak poeksperymentować. Może nic złego się nie stanie
Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII
Tutaj nieco rozmawialiśmy o nabłyszczaniu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... e&start=16
A skąd ja znam to ze skórką od banana? Hmmmm... wydaje mi się, że z forum ale nie pamiętam. Po raz pierwszy postanowiłam tak poeksperymentować. Może nic złego się nie stanie
Piwa używała moja babcia a kwiaty jej rosły jak szalone. Pewnie też popróbuję. Mam okropną wodę, mieszkam przy ruchliwej ulicy w centrum miasta więc kurzy się niemiłosiernie... muszę coś znaleźć by moje roślinki wyglądały jako tako. Małe noszę do wanny a co z dużymi? Chemii nie użyję na pewno ale nad środkami naturalnymi się zastanawiam.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Jak tak przeglądam literaturę to coś, co wetknęłam z wilczomleczem, podobne jest do Haworthia Correcta. Pewna nie jestem. Marnie to u mnie rośnie. Może to rozdam i u kogoś będzie mu lepiejbasga pisze:Nie widzę z daleka ale po lewej to jakiś grubosz chyba a po prawej hmmmm,aloesy?
A dzisiaj porobiłam nowe zdjęcia
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Przeglądając zdjęcia zauważyłam, że paru roślinek jeszcze nie pokazałam. Już sie poprawiam.

Basiu, na drugim zdjęciu (w prawym, dolnym rogu) jest ta haworthia. Może coś tam wypatrzysz

Basiu, na drugim zdjęciu (w prawym, dolnym rogu) jest ta haworthia. Może coś tam wypatrzysz
Nie ma sprawy. Pozbywać to może sie i nie chcę ale kiepsko u mnie rośnie. Sadzonka jest już Twoja 
Śmigaj na PW 
Nie wiem jak to sie stało ale mam jeszcze nieco fotek tutaj nie pokazanych. A już obrabiam nowe ;)
Nieco z mojej kolekcji trzykrotkowej.

Po zimie marniutkie są ale są
Części w ogóle nie fotografowałam. Poczekam aż odżyją.
Nieco z mojej kolekcji trzykrotkowej.

Po zimie marniutkie są ale są
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super te trzykrotki, nie wiedziałam,że tyle różnych jest
ja niestety jakoś do nich szczęścia nie mam, albo one do mnie... ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Myszorek... trzykrotko mają małe wymagania ale trzeba je ciągle odmładzać inaczej są po prostu brzydkie.
Effa... a jakie już masz? Może coś Ci podrzucę
Mam jeszcze taką. Maleństwo ale myślę, że się rozrośnie. Ciekawi mnie czy te liście naprawdę będą takie "falbaniaste". Od spodu już nieco różowieje

Effa... a jakie już masz? Może coś Ci podrzucę
Mam jeszcze taką. Maleństwo ale myślę, że się rozrośnie. Ciekawi mnie czy te liście naprawdę będą takie "falbaniaste". Od spodu już nieco różowieje